Declaratia drepturilor si responsabilitatilor

Aceasta Declaratie a drepturilor si responsabilitatilor ("Declaratia") se bazeaza pe Principiile Serviciului Informatiiprofesionale.ro si reglementeaza relatia noastra cu utilizatorii si cu cei care interactioneaza cu Informatiiprofesionale.ro. Utilizand sau accesand Informatiiprofesionale.ro, va exprimati implicit acordul cu privire la aceasta Declaratie.

 1. 1. Confidentialitate
 2. Respectarea vietii dumneavoastra private este esentiala pentru noi. Regulamentul nostru cu privire la respectarea vietii private a fost stabilit in scopul de a va informa cu privire la datele pe care le culegem, precum si la utilizarea acestora. Va invitam sa luati la cunostinta clauzele Regulamentului cu privire la respectarea vietii private si sa il folositi pentru a lua decizii informate.

 3. 2. Impartasirea continutului si informatiilor dumneavoastra
 4. Continutul si informatiile pe care le publicati pe Informatiiprofesionale.ro va apartin si, ca atare, puteti controla modul in care impartasim continutul dumneavoastra cu ajutorul parametrilor de confidentialitate. In plus:

  1. 2.1. Pentru continutul protejat de drepturi de proprietate intelectuala, cum sunt fotografiile, ne acordati in mod specific urmatoarea permisiune: ne acordati o licenta non-exclusiva, transferabila, sub-licentiabila, fara taxe pentru utilizarea oricarui continut cu drept de autor pe care il publicati pe Informatiiprofesionale.ro sau cu referire la Informatiiprofesionale.ro ("licenta de proprietate intelectuala"). Aceasta licenta de proprietate intelectuala se termina in momentul in care stergeti continutul care este obiectul proprietatii intelectuale sau contul, cu exceptia cazului in care continutul dvs a fost impartasit altor utilizatori care nu l-au sters.

  2. 2.2. In momentul in care stergeti continutul care este obiectul proprietatii intelectuale, acesta este sters printr-o operatie asemanatoare golirii "cosului de gunoi" dintr-un calculator. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca va fi pastrata pentru o anumita perioada o copie de rezerva a informatiilor sterse (fara ca acestea sa fie disponibile tertelor persoane).

  3. 2.3. In momentul in care utilizati o aplicatie, continutul si informatiile dumneavoastra sunt distribuite prin intermediul acesteia. Solicitam ca aplicatiile sa respecte confidentialitatea informatiilor dumneavoastra. Optiunile pe care le veti selecta pentru respectiva aplicatie vor determina modul in care aceasta va putea utiliza, stoca si transfera aceste continuturi si informatii.

  4. 2.4. Apreciem comentariile si sugestiile dumneavoastra cu privire la Informatiiprofesionale.ro, dar trebuie sa intelegeti ca le putem utiliza fara nicio obligatie financiara (la fel cum dumneavoastra nu aveti nicio obligatie sa ni le comunicati).

 5. 3. Securitate
 6. Depunem toate eforturile posibile pentru a face din Informatiiprofesionale.ro un serviciu sigur, dar nu putem garanta securitatea absoluta. In acest sens, avem nevoie de sprijinul dumneavoastra, fapt care include urmatoarele obligatii:

  1. 3.1. Nu trimiteti si nu publicati mesaje comerciale fara autorizatie (de tipul "Spam") pe Informatiiprofesionale.ro.

  2. 3.2. Nu culegeti informatii privind utilizatorii sau continuturile publicate de acestia si nu accesati Informatiiprofesionale.ro cu ajutorul metodelor automate (de tip robot, diagrama paianjen, etc.) fara permisiunea noastra.

  3. 3.3. Nu efectuati activitati de marketing sau alte activitati ilegale de tip piramidal pe Informatiiprofesionale.ro.

  4. 3.4. Nu difuzati virusi sau alte coduri daunatoare.

  5. 3.5. Nu solicitati date de inregistrare si nu accesati un cont care nu va apartine.

  6. 3.6. Nu-i intimidati si nu-i hartuiti pe ceilalti utilizatori.

  7. 3.7. Nu publicati continuturi care instiga la ura sau violenta, amenintatoare, cu caracter pornografic sau continand nuditate sau violenta gratuita.

  8. 3.8. Nu dezvoltati si nu rulati o aplicatie care contine sau promoveaza continuturi legate de consumul de bauturi alcoolice sau destinate adultilor (inclusiv reclame) fara restrictii de acces legate de varsta.

  9. 3.9. Nu propuneti concursuri sau loterii ("promotii") fara acordul prealabil scris al Informatiiprofesionale.ro. In cazul acordului nostru, sunteti unicul responsabil cu privire la promovare.

  10. 3.10. Nu utilizati Informatiiprofesionale.ro in activitati ilicite, ilegale, daunatoare sau discriminatorii.

  11. 3.11. Nu derulati actiuni care sa duca la dezactivarea, supra-incarcarea sau prejudicieresa bunei functionari a Serviciului Informatiiprofesionale.ro (de tipul unui atac care sa afecteze serviciul).

  12. 3.12. Nu permiteti si nu incurajati incalcarea prezentei Declaratii.

 7. 4. Inregistrarea si securitatea conturilor
 8. Utilizatorii Informatiiprofesionale.ro isi furnizeaza numele si datele personale. Avem nevoie de sprijinul dvs pentru ca aceasta situatie sa ramana neschimbata. Iata cateva conditii pe care va angajati sa le respectati in ceea ce privesteste inregistrarea si securitatea contului dumneavoastra:

  1. 4.1. Nu furnizati informatii personale false pe Informatiiprofesionale.ro si nu creati un cont in numele unei alte persoane fara acordul acesteia.

  2. 4.2. Nu creati decat un singur profil personal.

  3. 4.3. In cazul in care va dezactivam contul, nu creati un altul fara autorizatia noastra.

  4. 4.4. Nu folositi profilul personal in scopuri comerciale (de exemplu, actualizari ale statusului pentru transmiterea de mesaje publicitare).

  5. 4.5. Nu utilizati Informatiiprofesionale.ro daca aveti sub 14 ani.

  6. 4.6. Actualizati-va datele personale si pastrati acuratetea acestora.

  7. 4.7. Nu transmiteti parola dumneavoastra, nu permiteti nimenui sa va acceseze contul si nu actionati astfel incat sa puneti in pericol securitatea contului dumneavoastra.

  8. 4.9. Nu transferati contul dumneavoastra (inclusiv paginile sau aplicatiile al caror administrator sunteti) in absenta unei autorizatii prealabile scrise din partea noastra.

  9. 4.10. Daca alegeti un nume de utilizator pentru contul dumneavoastra, ne rezervam dreptul de a-l retrage in cazul in care consideram ca acesta nu este adecvat (de exemplu, in cazul in care titularul unei marci comerciale depune o plangere referitoare la un nume de utilizator care nu corespunde numelui real al utilizatorului respectiv).

 9. 5. Protectia drepturilor altor persoane
 10. Respectam drepturile celorlalti utilizatori si va rugam sa faceti si dumneavoastra la fel.

  1. 5.1. Nu publicati continut si nu initiati pe Informatiiprofesionale.ro nicio actiune care ar putea incalca drepturile celorlalti sau legislatia in vigoare.

  2. 5.2. Avem dreptul de a retrage continutul sau informatiile pe care le publicati pe Informatiiprofesionale.ro in cazul in care consideram ca acestea incalca prezenta Declaratie.

  3. 5.3. Va punem la dispozitie instrumente pentru a va proteja drepturile de proprietate intelectuala. Pentru mai multe detalii, consultati pagina noastra Cum semnalez incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala?

  4. 5.4. In cazul in care va retragem continutul pe motiv de incalcare a dreptului de autor al unei terte persoane, iar dumneavoastra considerati ca acest lucru este o greseala, va punem la dispozitie, de asemenea, mijlocul de a face apel.

  5. 5.5. In cazul in care incalcati in mod repetat drepturile de proprietate intelectuala ale unor terte persoane, avem dreptul de a va sterge contul.

  6. 5.6. Nu utilizati marcile noastre (cum ar Informatiiprofesionale.ro, logo-ul etc.) sau oricare alta marca similara care poate provoca confuzii, fara permisiunea noastra scrisa.

  7. 5.7. In cazul in care obtineti informatii din partea utilizatorilor, trebuie sa obtineti mai intai acordul acestora si sa prezentati clar ca dumneavoastra sunteti cel care culege informatiile (si nu Informatiiprofesionale.ro), apoi sa publicati o nota despre politica dumneavoastra de respectare a vietii private, indicand ce tip de informatii strangeti si scopul utilizarii acestora.

  8. 5.8. Nu publicati documente oficiale sau informatii financiare privitoare la terti pe Informatiiprofesionale.ro.

  9. 5.9. Nu trimiteti notificari pe e-mail persoanelor care nu utilizeaza Informatiiprofesionale.ro fara acordul acestora.

 11. 6. Plati
 12. Daca efectuati o plata pe Informatiiprofesionale.ro, sunteti implicit de acord cu Conditiile noastre de plata.

 13. 7.Termeni speciali aplicabili articolelor partajate
 14. Daca utilizati Informatiiprofesionale.ro, sunteti de acord cu politica noastra care stipuleaza ca articolele pe care le publicati pe Informatiiprofesionale.ro pot fi impartasite de catre alti utilizatori folosind butonul "si eu sunt profesionist", si atunci urmatoarele conditii se aplica in cazul dumneavoastra:

  1. 7.1. Va acordam permisiunea de a utiliza butonul "si eu sunt profesionist" de impartasire a unui articol pentru a va defini sfera de expertiza si statutul de profesionist, cu posibilitatea de a aborda subiecte de discutii plecand de la articolele publicate de catre alti utilizatori pe Informatiiprofesionale.ro.

  2. 7.2. Ne acordati permisiunea de a folosi articolele dumneavoastra si de a acorda autorizatie de utilizare si unei terte parti, cu scopul de a le impartasi pe Informatiiprofesionale.ro.

  3. 7.3. Articolele pe care le publicati pe Informatiiprofesionale.ro sunt considerate informatii profesionale pe care sunteti de acord sa le impartasiti tuturor persoanelor care fac parte din comunitatea site-ului informatiiprofesionale.ro. In cazul stergerii contului dumneavoastra, articolele pe care le-ati publicat pot fi disponibile in continuare pe informatiiprofesionale.ro si pot fi consultate, avand mentionat ca autor numele "Informatiiprofesionale".

 15. 8. Amendamente
 16. Sub rezerva instiintarii dumneavoastra, avem dreptul de a modifica prezenta Declaratie.

 17. 9. Reziliere
 18. In cazul in care incalcati spiritul sau litera prezentei "Declaratii" sau provocati de orice maniera un risc de urmarire penala in ceea ce ne priveste, avem dreptul de a inceta sa va punem la dispozitie - fie integral, fie partial - Informatiiprofesionale.ro. Va vom avertiza cu privire la acest lucru prin e-mail sau in momentul in care intrati in contul dvs. De asemenea, va puteti sterge contul sau dezactiva aplicatia in orice moment. Daca este cazul, prezenta "Declaratie" devine caduca, dar urmatoarele conditii raman in vigoare : 2.2, 2.4, 3-5, 7.2, 7.3, 8, 9 si 10.

 19. 10. Litigii
  1. 10.1. Veti depune orice plangere ("plangere") relativa la prezenta Declaratie sau la Informatiiprofesionale.ro exclusiv la tribunalele din Bucuresti, Romania. Dreptul statului roman este dreptul care se aplica in cazul prezentei Declaratii, precum si oricarei actiuni dintre dumneavoastra si noi, indiferent de principiile conflictului de legi. Acceptati sa respectati jurisdictia tribunalelor din Bucuresti, Romania, in cadrul unor astfel de actiuni.

  2. 10.2. In cazul unei plangeri depuse impotriva noastra ca urmare a actiunilor dumneavoastra, a continutului sau informatiilor publicate de dumneavoastra pe Informatiiprofesionale.ro, veti despagubi Informatiiprofesionale.ro cu privire la orice pierdere, responsabilitate, reclamatie, cerere, cheltuieli si taxe, inclusiv costurile consultarii unui avocat, aferente plangerii respective.

  3. 10.3. Incercam sa mentinem informatiiprofesionale.ro la un nivel de functionare sigur, fara defectiuni, dar dumneavoastra va asumati riscul utiliarii acestuia. Noi va punem la dispozitie informatiiprofesionale.ro "ca atare", fara garantii explicite sau implicite, inclusiv garantiile implicite de natura comerciala, de adecvare la o anumite utilizare sau de neincalcare a drepturilor. Nu garantam faptul ca informatiiprofesionale.ro este sigur si securizat. Informatiiprofesionale.ro nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la actiunile, continuturile, informatiile sau datele referitoare la terti si, de aceea, degrevati informatiiprofesionale.ro, membrii din conducerea acestuia, membrii consiliului sau de administratie, angajatii acestuia si agentii sai de orice responsabilitate in cazul unor plangeri sau daune, cunoscute sau necunoscute, generate de sau aferente plangerilor sau daunelor solicitate impotriva acestor terti, Nu suntem responsabili de pierderea beneficiilor sau de oricare alte daune consecutive, speciale, indirecte sau auxiliare care decurg din prezenta declaratie sau informatiiprofesionale.ro, chiar daca informatiiprofesionale.ro ar fi fost informata cu privire la posibilitatea existentei unor astfel de daune. Valoarea totala a raspunderii noastre fata de dumneavoastra in cadrul prezentei declaratii sau al informatiiprofesionale.ro nu poate depasi suma platita de dumneavoastra in cursul precedentelor 12 luni sau 100 Euro, suma cea mai mare fiind cea luata in considerare. Este posibil ca legislatia aplicabila sa nu autorizeze limitarea sau excluderea responsabilitatii sau a daunelor incidente sau consecutive si astfel exista posibilitatea ca limitarea sau excluderea mentionata mai sus sa nu se aplice in cazul dumneavoastra. In astfel de cazuri, responsabilitatea informatiiprofesionale.ro va fi limitata la valoarea maxima permisa de legislatia aplicabila.

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate