Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Trucuri pentru un interviu de succes

Bordas Angela
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : Constanta / Constanta
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Obiectivul urmarit este obtinerea unui job


Cu totii stim ca prima impresie conteaza, iar acest lucru se aplica si in cazul interviurilor pentru o obtine un job. 

Ca si candidat, vei fi analizat inca din prima secunda cand vei intra in contact cu angajatorul. Infatisarea, nervozitatea, zambetul, privirea si chiar mersul tau vor face diferenta intre tine si ceilalti concurenti la postul vacant.

Mai jos voi enumera cele mai importante detalii de care trebuie sa ti cont atunci cand te vei afla fata in fata cu angajatorul. Inainte de asta, tine cont ca trebuie sa fi cat se poate de natural si neaparat sincer!

Strange ferm mana cu angajatorul sau cu cei care te intervieveaza
Strangerea maini este practic primul contact fizic care il ai cu acesta, o strangere ferma lasa impresia de siguranta  si incredere in tine.


Stai drept pe scaun
Cu siguranta nu vrei sa dai impresia de oboseala sau slabiciune.

Priveste-l in ochi pe recrutor
Contactul vizual este crucial in formarea primei impresii, asa ca inceraca sa privesti cealalta persoana direct in ochii din cand in cand. Nu exagera insa si nici nu sta doar cu ochii pe pereti, fi cat mai natural posibil.

Constientizeaza ceea ce faci cu mainile
Incerca sa nu exagerezi cu gesticularile, evita sa duci mana la gura sau prin par si orice alt gest care poate deranja cealalta persoana.

Relaxeazate si zambeste
Asta te ajuta pe tine sa fi mai increzator si totodata lasa o impresie placuta.

Verifica-ti vocea inainte de interviu
Asta te ajuta sa-ti ti vocea sub control - vorbitul prea incet sau prea subtire pot fi evitate.

Fa research despre firma inainte de interviu
Asta te ajuta sa intelegi asteptatile angajatorului in ceea ce te priveste; mai mult decat atat, vei face si o impresie buna dovedind ca esti informat despre companie.

Raspunde concis la intrebari
Evita sa “bati campii” sau sa raspunzi la cu total alta intrebare decat cea adresata.

Adreseaza si tu intrebari recrutatorului
Este o modalitate buna de al impresiona in mod placut, dovedind ca esti capabil sa pui intrebari precise si pertinente.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Cristina

Raspunde #1 | Cristina | 13-12-2012

Bune sfaturi, scurte si precise. Bineinteles, cunostintele sunt cele mai relevante indiferent de cum strangi tu mana recrutorului.


Georgiana I

Raspunde #2 | Georgiana I | 13-12-2012

Aceste sfaturi sunt foarte bune daca un candidat le face natural...daca se chinuie sa ii stranga ferm mana recrutorului atunci o sa i-o stranga prea tare, daca il privesti fix in ochi de la inceput la sfarsit o sa creada ca esti psihopat iar zambetul daca este unul fortat mai bine stai serios si gata. Eu asa zic...

Olga Popescu

Raspunde #2-1 | Olga Popescu | 06-02-2013

Asa este, Georgiana. Pe de alta parte, e important sa fii constient de aceste recomandari si sa incepi sa le practici. Doar exersand poti ajunge sa le faci natural. Privirea, strangerea de mana, tinuta, zambetul, totul transmite informatii despre tine si personalitatea ta. Iar acestea sunt detalii extrem de importante pentru angajatori.Catalina

Raspunde #3 | Catalina | 13-12-2012

Mai sunt importante si tinuta si curatenia personala.


Calcan Steluta

Raspunde #4 | Calcan Steluta | 06-02-2013

Multumesc pentru sfaturi ! Consider ca cel mai important lucru inainte de a merge la un interviu este : "sa-ti faci temele". Acest lucru inseamna sa te interesezi despre viitorul angajator(domeniu de activitate, clienti, plan de dezvoltare, verificare site firma ) si despre cerintele postului. Astfel poti decide daca esti potrivit sau nu pentru postul respectiv.Tinuta, atitudinea si interesul pentru job contribuie si ele la cresterea sansei de angajare in cadrul firmei dorite.


Olga Popescu

Raspunde #5 | Olga Popescu | 06-02-2013

As mai adauga ceva, legat de intrebarile din timpul interviului. Incercati sa raspundeti cat mai concret, fara sabloane invatate pe de rost pentru ca stim noi ca dau bine. Angajatorul urmareste cat din ceea ce zici poate fi corelat cu experienta ta anterioara, asa ca atunci cand raspunzi la o intrebare, sustine raspunsul cu cat mai multe exemple specifice din activitatea ta. Iar exprimarea ar fi bine sa fie cat mai simpla si naturala, pentru ca important este sa convingi, nu sa impresionezi prin limbaj pompos si pretentios. :) Spor la interviuri!


Dragomir Iolanda

Raspunde #6 | Dragomir Iolanda | 12-02-2013

Din pacate exista si cazuri cand interviul poate fi ratat din motive ce nu tin de candidat, ci de intervievator. Uneori trebuie sa poti face fata unui intervievator nepregatit! Mi s-a intamplat sa particip la interviuri unde in urma unor teste, gresite de majoritatea intervievatilor o colega de comisie dorea sa elimine fix pe cel care avea raspunsul corect.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate