Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Singuratatea patronului

Sergiu Cioban
Domeniu : Servicii de furnizare si management a fortei de mu...
Meserie : Sef serviciu resurse umane
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Patronii sunt mult mai singuri decat ne dam seama si decat o arata ei

 

108619823379173.jpgIntre cel care conduce un IMM, care este adesea foarte ocupat cu munca si caruia i-ar placea sa mai faca si altceva, si cel care este seful unei companii din CAC 40, frecvent inconjurat in aparenta de o multime numeroasa de consilieri, singuratatea, adesea inerenta functiei, poate fi asumata cu dificultate in viata de zi cu zi.

 

O solitudine uneori necesara

 

Chiar daca poate parea apasatoare, singuratatea patronului este necesara intr-o prima faza fie si pentru a se linisti, a lua distanta si a analiza puterea pe care o detine - sau nu - asupra evenimentelor.

 

Este important ca patronul sa se confrunte cu aceasta solitudine si sa o analizeze, perfect constient de cum o traieste, intrucat este preferabil ca singuratatea sa constituie un motor si nu o sursa de stres care sa impiedice orice analiza si luare de decizii obiective.

 

Coborarea din turnul de fildes

 

Puterea poate deveni cu rapiditate autosuficienta si poate determina deconectarea de la realitate. Este indispensabil ca patronul sa asculte si sa inteleaga parerile subordonatilor, chiar daca presiunea, factorii de performanta si volumul de lucru fac dificila detasarea de conditia actuala.

 

Prin functia sa si imaginea afisata, patronul este, din pacate, prea rar contestat de colaboratorii sai. Tot pe aceasta capacitate de a fi contestat se sprijina si o parte din legitimitatea sa.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Alex

Raspunde #1 | Alex | 22-01-2014

Multi iau in ras cursurile de management. Dar foarte multi manageri fac greseli. Sunt ba prea prietenosi cu angajatii, ba prea autoritari, ori sunt prea singuri ori prea integrati grupului si nu se pot detasa, asa incat nu pot lua decizii obiective.

Laura

Raspunde #1-1 | Laura | 22-01-2014

Da ai dreptate. Sa fii cel mai bun in ceva nu te face neaparat un lider bun care sa isi conduca echipa sa fie cea mai buna. Multi nu au acel spirit de coducere si nu stiu cum sa reactioneze si ce sa faca. Dar cred ca si asta se invata. Poti invata din experienta, din cursuri, din carti si de ce nu din articole!Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate