Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Redactarea unui CV

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Instructiuni pentru a redacta un Curriculum Vitae

char_long_cvIn primul rand, se acorda o atentie sporita aspectului estetic al CV-ului. Desi nu este principalul element care va influenta decizia potentialului angajator, primirea unui CV bine incadrat in pagina, corect din punct de vedere gramatical si usor de citit il va determina sa-l analizeze. Daca veti sti sa va diferentiati de ceilalti, dati dovada de originalitate si, implicit, de profesionalism. In alta ordine de idei, CV-ul este prima sarcina pe care o realizati pentru viitorul sef.

Sa incepem...

Antetul
CV-ul trebuie sa fie tehnoredactat. In actuala societate, un CV scris de mana nu va pune in valoare. Fiti o persoana moderna ?i dinamica!
Primul pas: scrieti-va numele, prenumele si adresa postala completa. Adaugati numarul de telefon. Este important ca angajatorul sa va poata contacta cu usurinta, in cazul in care va intalni dificultati in a va contacta, nu va face nici un efort suplimentar, iar CV-ul dumneavoastra va fi ingropat sub alte dosare uitate. De asemenea, adaugati si adresa de e-mail (evitati totusi utilizarea unei adrese de e-mail de genul superman@caramail.com, cea mai acceptata formula ar fi nume.prenume@hotmail.com).

Abilitati
Odata ce antetul este completat, puteti trece la redactarea efectiva a CV-ului.
Trebuie sa incepeti prin a va descrie situatia actuala. Scrieti in ordinea urmatoare: nationalitatea, starea civila, data nasterii si eventual daca detineti permis de conducere.
Astfel, prezentarea este finalizata. Evitati supraincarcarea CV-ului, veti avea ocazia sa oferiti mai multe detalii despre dumneavoastra cu ocazia interviului.
Urmeaza enumerarea limbilor straine pe care le cunoasteti. In primul rand indicati limba materna. Enumerati apoi celelalte limbi pe care le cunoasteti, precizand nivelul (incepator, mediu, avansat) pentru fiecare dintre abilitatile de a citi, a scrie si a vorbi aferente fiecarei limbi.
Indicati nivelul de pregatire profesionala, toate cursurile urmate, chiar si cele de durata foarte scurta. Aceasta rubrica include studiile, cursurile urmate in afara studiilor, training-uri, seminarii etc. si diplomele aferente acestora. Este foarte bine sa punctati tot!

Experienta profesionala
Este foarte important sa scrieti adevarul. Multi angajatori contacteaza fostii sefi pentru obtinerea unor recomandari atunci cand este vorba de posturi-cheie. Mincuna va atrage dupa sine o fraza de genul 'Urmeaza sa va contactam, va multumim pentru aplicatia dumneavoastra.'
Asadar, enumerati toate posturile pe care le-ati ocupat pe parcursul carierei. Precizati durata, descrierea exacta a sarcinilor, implicarea in luarea deciziilor, daca ati avut oameni in subordine etc. Asumarea unor responsabilitati mari la precedentele locuri de munca va reprezenta intotdeauna un avantaj.
Abilitati suplimentare si obiective
Inca putin, sunteti aproape de final.
Aceasta rubrica cuprinde enumerarea cunostiintelor acumulate in afara orelor de munca. Pentru a realiza acest lucru, enumerati competentele dobandite in domeniile in care ati acumulat experienta, exprimati obiectivele ce ar putea avea legatura cu job-ul ravnit si care ar putea starni interesul angajatorului.

Cateva sfaturi cu privire la modul de a scrie :

- Exprimati-va cat mai formal si profesional, evitati abrevierile, aveti grija la ortografie si corectitudinea gramaticala;
- Evitati frazele prea lungi. Fiecare fraza trebuie sa fie citita ” dintr-o suflare”.
- Utilizati efecte de text (bold, italic, underline) pentru a pune in evidenta punctele cele mai importante din CV, dar atentie, nu exagerati;
- Puneti-va in locul angajatorului si intrebati-va, in functie de post, care ar fi asteptarile pe care le are de la un potential ocupant al postului. Pornind de la aceasta idee, redactati si o scrisoarea de intentie;
- Stilul de exprimare trebuie sa exprime dinamism, profesionalism si seriozitate. Important este sa retineti ca nu cereti un loc de munca, ci va oferiti serviciile care corespund cerintelor angajatorului;
- Perseverati! Astfel veti obtine job-ul la care ravniti!

Mult succes!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

iulia

Raspunde #1 | iulia | 15-06-2009

Super ok si foarte la obiect, ai punctat exact ce este cel mai important in redactarea unui cv.


maria

Raspunde #2 | maria | 19-08-2009

Suna interesant dar oare asta e tot ce iti trebuie un C.V. ca sa obtii un loc de muca? Pentru mine toate aceste nu au folosit oricat de estetic au fost redactate.Cred ca fara "dedicatie" din partea cuiva....sigur nu se poate.As fi FERICITAAA sa dispara TOATA LUMEA de pe posturi pe care le ocupa doar de complezenta sau ca sunt acolo pe acel post de ani de zile...nu i-a intrebat nimeni ce pregatire au iar cu timpul au aparut in C.V.-ul lor si ceva studii univeristare care, culmea nesimtirii se presupune ca le-au urmat in mod temeinic insa ele existat doar pe hartie ca in fapt nu au dat pe la scoala.


Ana-Maria

Raspunde #3 | Ana-Maria | 24-08-2009

Cu adevarat, este important sa tinem cont de acesti pasi in redactarea unui cv, mai ales daca se aplica pentru un post avand ca cerinte studii superioare, dar chiar si pentru posturi care nu necesita studii superioare, redactarea corecta a unui cv arata cat de organizat este cel care aplica pentru job. Mai rau este, atunci cand, nu ai ocazia ca cv-ul tau sa ajunga in mana angajatorului din cauza faptului ca personalul care deja lucreaza acolo "il face pierdut", in lipsa sefului si astfel persoana care doreste sa se angajeze nici nu apuca sa ajunga la un interviu. Dar aici este vorba deja despre altceva..mai bine spus, de norocul celui care aplica pentru respectivul job.


simona

Raspunde #4 | simona | 11-04-2011

foarte interesant.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate