Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Promovarea in cariera

Sergiu Cioban
Domeniu : Servicii de furnizare si management a fortei de mu...
Meserie : Sef serviciu resurse umane
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum sa ceri o marire de salariu sau o avansare in functie

283128883303176.jpgFiecare angajat are nevoie sa se simta motivat la locul de munca, iar pentru asta exista maririle de salariu sau promovarile. Daca ele nu vin de la sine, atunci trebuiesc pricinuite. Singura conditie este ca angajatul care pretinde astfel de schimbari in favoarea lui, sa se asigure inainte ca activitatile profesionale sunt direct proportionale cu asteptarile pe care le are. Iata pasii esentiali ce trebuie urmati si care asigura in cele mai multe cazuri o marire de salariu sau o promovare la locul de munca.

Atitudinea angajatului la locul de munca poate influenta foarte mult decizia angajatorului. Conteaza si felul in care esti privit si apreciat de colegi, dar mai ales de sef. Laudarea aptitudinilor profesionale in repetate randuri ar putea fi un semn ca poti incerca sa iti ceri drepturile.

In cazul in care munca ti-a fost apreciata de superiori si nu de sefi, pastreaza dovezile reusitei tale profesionale pentru eventuala situatie in care ar trebui sa iti sustii avansarea in cariera.

Chiar daca il vei instiinta ca doresti o intalnire, acorda sefului libertatea de a decide cand are timp sa te asculte. Daca in interval de doua saptamani aceasta intalnire nu se concretizeaza, adreseaza-i-te politicos cu speranta ca poate veti stabili ceva sigur.

In momentul in care veti fi in sfarsit fata in fata, expune clar problema pe care o ai argumentand-o cu fapte concrete. Daca scopul tau este sa fii promovat, atunci subliniaza explicit ceea ce speri sa realizezi in noua pozitie din cadrul firmei, cu idei solide care merita sa fie puse in aplicare. Poti incerca sa iti directionezi discursul in asa fel incat sa ii lasi impresia sefului ca pentru tine conteaza nu doar cariera personala, ci si bunastarea companiei.

Trebuie sa fii bine pregatit din punct de vedere psihic pentru aceasta intalnire. Emotiile in acest caz nu ar fi constructive, pe cand cursivitatea verbala in sustinerea calitatilor tale te-ar putea pune intr-o lumina mai buna. De aceea este bine sa fii pregatit sa vorbeste despre activitati profesionale complexe la care te-ai gandit, despre ce responsabilitati ai putea lua, despre ce cursuri de specialitate ai urmat s.a.m.d.

Daca intr-un final vei primi un raspuns negativ, nu trebuie sa iti arati nemultumirea, insa, ii poti cere sefului un motiv plauzibil al acestei decizii sau chiar ii poti cere sfaturi despre ceea ce ar trebui sa faci pentru a avansa in cariera. Chiar daca ai primit un refuz, la finalul discutiei, multumeste-i sefului pentru timpul acordat. In cazul in care propunerea ta a fost acceptata, incearca sa stabilesti o alta intalnire pentru a pune la punct detaliile aferente.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Daniela_Ela

Raspunde #1 | Daniela_Ela | 02-04-2013

Managera echipei mele va pleca in curand pe un alt post iar superiorul nostru mi-a dat de inteles ca ma va pronmova pe mine in locul ei. Este o veste foarte importanta dar mi-e frica sa nu dau gres.

Sergiu Cioban

Raspunde #1-1 | Sergiu Cioban | 02-04-2013

Emotiile pot fi benefice, frica cu siguranta nu! Incearca sa te motivezi si sa constientizezi ca s-au gandit la tine datorita faptului ca te considera capabila sa faci fata cu brio noilor provocari. Tine cont de cateva lucruri: atitudinea in echipa (nu te considera superioara si asculta intotdeauna ce au de spus fostii tai colegi), socializarea (asigura-te ca ai o relatie buna cu ei dar si cu ceilalti oameni din alte departamente, pe viitor o sa iti faciliteze poate munca de manager), respecta pe toata lumea si fi omul potrivit la locul potrivit. Asa toata lumea va fi fericita cu alegerea superiorilor tai de a te promova, si tu si ei si colegii tai care vor vedea in tine nu nunai un sef. Bafta, Sergiu CiobanLaura

Raspunde #2 | Laura | 02-04-2013

Bune sfaturi dar daca sefii tai nu te-ar promova niciodata de frica unei cresteri salariale nu ai nicio sansa. Promovarea se intelege prin inmultirea sarcinilor zilnice si dead-line-uri imposibile. In cazul meu ma gandesc foarte serios sa imi dau demisia si sa imi gasesc un loc de munca nou. Asta daca nu ma concediaza pana atunci...orice e posibil!

Sergiu Cioban

Raspunde #2-1 | Sergiu Cioban | 02-04-2013

Buna ziua Laura, te sfatuiesc sa patrezi totusi o atitudine pozitiva si te va ajuta in viitor. Demisia sau concedierea suna de cele mai multe ori foarte urat pentru majoritatea oamenilor dar nu intotdeauna este asa. Daca situatia o impune o demisie este o schimbare benefica, chiar si concedierea. Ambele inseamna incheierea unui ciclu si inceperea altuia nou care va fi mai bun datorita experientei acumulate pana atunci. Multa bafta si multe realizari pe viitor! Cu stima, Sergiu CiobanSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate