Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Munca si stresul

Sergiu Cioban
Domeniu : Servicii de furnizare si management a fortei de mu...
Meserie : Sef serviciu resurse umane
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Metode care te vor ajuta sa te simti mai linistit la munca

641404732850553.jpgStresul la munca poate aparea din mai multe motive, insa trebuie sa incercam sa depasim toate situatiile pe care, in prima faza, le percepem ca obstacole. Asta deoarece mai bine de jumatate din zi ne-o petrecem muncind, iar daca lasam problemele survenite zilnic sa se adune si sa ne afecteze, starea noastra psihica si chiar viata personala vor fi grav afectate. 

In primul rand, ca sa poti da randament la munca, este important sa dormi suficient noaptea. Daca esti odihnit, nu vei mai resimti atat de acut stresul, vei reusi sa rezolvi sarcinile mai repede si vei tine departe de tine emotiile negative.

In al doilea rand, este important felul in care iti organizezi sarcinile la munca. La inceputul zilei analizeaza care sunt lucrurile pe care le ai de facut si incearca sa le rezolvi in functie de importanta lor sau de timpul de care vei avea nevoie ca sa le finalizezi. Daca simti ca nu faci fata unei sarcini in plus, atunci refuz-o sau directioneaz-o catre alt coleg de departament. Asta nu inseamna ca esti rautacios, ci doar ca eviti un posibil sentiment de frustrare si de haos care ar putea sa te cuprinda in cazul nerezolvarii sarcinilor.

Incearca sa te integrezi in colectiv, chiar daca la inceput nu esti invitat la discutii sau actiuni comune. In cazul in care ti se pare prea dificil sa patrunzi in colectiv, atunci cauta un coleg cu care ai lucruri in comun. El te va ajuta sa te acomodezi mai usor si poate chiar sa te integrezi mai usor in grupul de colegi. Nu te sfii sa spui ce te deranjeaza. Important este sa pastrezi o atitudine pozitiva si sa nu jignesti pe nimeni. O gluma facuta in pauzele de tigara te va ajuta sa te imprietenesti mai repede si iti va ridica moralul.

Si, da! Pauzele conteaza foarte mult. Chiar daca ai multe sarcini de rezolvat sau daca sefii tai sunt exigenti, permite-ti totusi o pauza de cinci minute la fiecare ora, mai ales daca stai tot timpul in fata calculatorului. Ochii tai au nevoie sa se odihneasca, iar corpul sa se miste putin.

Ambientul pe care ti-l vei crea in jurul biroului tai iti poate inspira pozitivism fata de relatiile intercolegiale sau fata de sarcinile pe care le ai de indeplinit. Astfel, incearca sa apelezi la trucuri precum o planta preferata, ceaiuri relaxante sau chiar o cana preferata.

In cazul unor zile mai proaste, nu tine nemultumirile in tine. Vorbeste cu cineva drag ca sa poti trece mai usor peste gandurile negre. Incearca sa iei lucrurile exact asa cum s-au intamplat fara a fi prea subiectiv, pentru ca te vei arunca singur intr-o stare depresiva din care cu greu vei mai iesi.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Gabriela

Raspunde #1 | Gabriela | 21-05-2013

Sunt contabila, de la mijlocul fiecarei luni zilele mele la munca sunt un cosmar. Toata lumea imi aduce hartiile cu cateva zile intarziere si pana la sfarsitul lunii totul trebuie terminat. Cand se mai adauga si declaratiile pe venit atunci este haos total! Nu le pot pasa colegelor atributiile mele, pentru ca sunt clientii mei si mereu sunt ingropata intr-un morman de hartii! Nu mai am loc de nicio floare pe birou cu atat mai mult cani pline care se pot imprastia pe foi...:(

Sergiu Cioban

Raspunde #1-1 | Sergiu Cioban | 21-05-2013

Buna ziua Gabriela. Intr-adevar, unele meserii sunt supuse unui grad de stres mai mare dar nu este imposibil sa il reduci la valori acceptabile. Ai putea sa incerci sa iti faci o structura a volumului de munca si un planning. Cel mai important lucru este sa iti faci clientii sa inteleaga ca tu poti lucra pentru ei daca isi respecta termenele impuse de tine. Nu ar vrea ca din cauza stresului sa faci o munca de calitate indoielnica si nici ei nu cred ca isi doresc asta, asa ca ar trebui sa le pui in vedere acest lucru, cu anumite termene limita a trimiterii documentelor necesare catre tine. Termenele le poti pune in asa fel incat sa iei in considerare o mica intarziere din partea lor. Iti doresc spor la munca si nu uita de pauzele scurte din timpul zilei. Chiar fac minuni! Numai bine, Sergiu CiobanIoana

Raspunde #2 | Ioana | 21-05-2013

Eu sunt stresata de seful meu. Este cea mai nemultumita persoana din lume, nu ar aprecia niciodata munca echipei, este si el la randul lui stresat si induce o atmosfera foarte tensionata la munca. Foarte multi dintre noi ne gandim sa plecam tocmai din cauza lui. Ce am putea sa ii facem?

Sergiu Cioban

Raspunde #2-1 | Sergiu Cioban | 21-05-2013

Buna ziua, unii angajatori au gresita impresie ca stresul este un rau necesar. Ca doar asa pot scoate 100% din personalul lor. Nu poate fi mai gresit de atat! Acest lucru nu face altceva decat sa scada randamentul angajatilor, interesul si concentrarea. Ceea ce ati putea sa faceti este sa ii sugerati un team-building de exemplu, in care sa puteti comunica mai mult cu el. Alt lucru pe care ati putea sa il faceti este sa ii cereti sau sa vorbiti cu cineva mai sus in scara ierahica sa organizeze cursuri de dezvoltare personala sau profesionala in care sa se dezbata problema stresului la munca. Poate daca ar fi prezent si v-ar asculta atat opiniile voastre despre acest subiect dar si pe ale unui coach sau trainer poate ar realiza in ce postura va pune. Va doresc bafta! Cus tima, Sergiu CiobanSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate