Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Factori pentru cresterea satisfactiei angajatilor

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cat de multumit esti la locul de munca 


cresterea-satisfactiei-angajatilorStudiile arata ca persoane de toate varstele si veniturile sunt din ce in ce mai nefericite la locul de munca. Acesta este o tendinta pe termen lung care ar trebui sa ii preocupe intr-un mod foarte serios pe angajatori. Potrivit rapoartelor, procentul de persoane multumite cu locul lor de munca a scazut semnificativ in zilele noastre comparativ cu anii anteriori.

Cercetatorii previzioneaza ca nivelul satisfactiei angajatilor va scadea in continuare in urmatorii ani. O combinatie de evenimente are acest efect asupra lor.

O noua generatie de angajati care se simt indreptatiti sa fie satisfacuti la job a intrat in campul muncii si cateva generatii de angajati pentru care munca nu le-a implinit chiar visele il parasesc. Si il parasesc in vremuri de criza care le va afecta nivelul de trai in continuare.

Acest trend descendent al satisfactiei ii preocupa pe angajatori deoarece afecteaza productivitatea, retentia, creativitatea, asumarea de riscuri si per total motivatia angajatilor si interesul pe care il depun in munca.

Cresterea continua a lipsei de satisfactie a angajatilor este motiv de ingrijorare si din cauza impactului potential asupra transferului de cunostinte si a indrumarilor pentru urmatoarea generatie de angajati.

Studiile efectuate arata o scadere a satisfactiei in toate domeniile incluse in studiu, de la interesul in munca, la siguranta locului de munca si traverseaza toate cele patru puncte esentiale pentru angajat: fisa postului, functionarea optima a organizatiei, calitatea managementului si recompense extrinseci.

Ce pot face angajatorii pentru cresterea satisfactiei angajatilor

In acest mediu, pentru satisfactia angajatilor este de o importanta vitala sa stii ce factori conteaza cel mai mult pentru ei. Vrei sa iti cheltuiesti timpul, banii si energia pe programe, procese si factori care vor avea un impact pozitiv asupra satisfactiei angajatilor. Un studiu din anul 2009 a analizat 24 de factori care se considera ca au o legatura stransa cu satisfactia angajatilor. 

Studiul a demonstrat ca angajatii au identificat acesti 5 factori ca fiind cei mai importanti:
- siguranta locului de munca;
- beneficii (in special asigurarea de sanatate) cu beneficiile pentru pensie in crestere o data cu varsta angajatului;
- salariul;
- sansa de a-si folosi aptitudinile si cunostintele;
- sentimentul de siguranta in mediul in care lucreaza.

Urmatorii 5 factori care au cea mai mare importanta pentru angajati sunt:
- relatia cu seful direct;
- recunoasterea de catre management a performantelor angajatului;
- comunicarea dintre angajati si managementul superior;
- munca in sine;
- autonomia si independenta.

Factorii care nu erau puternic conectati cu satisfactia angajatului includ: implicarea organizatiei intr-un loc de munca ecologic, cunoasterea de noi persoane, oportunitati pentru dezvoltarea carierei, cursuri platite si preocuparea organizatiei pentru dezvoltarea profesionala.

Prin contrast, profesionistii de la resurse umane au clasificat acesti 9 factori ca fiind cei mai importanti in satisfactia angajatilor:
- siguranta locului de munca;
- relatia cu seful direct;
- beneficiile;
- comunicarea dintre angajati si managementul superior;
- recunoasterea de catre management a realizarilor angajatului;
- training pentru job;
- sentimentul de siguranta la locul de munca;
- salariul;
- cultura corporatiei in ansamblu.

Am consolidat pentru tine rezultatele studiilor referitoare la satisfactia angajatilor si implicarea lor la locul de munca. Cel mai important, am furnizat date care definesc factorii cei mai importanti pentru angajati in cazul in care continui sa cauti sa furnizezi un loc de munca care creste satisfactia angajatilor ca un mecanism de recrutare si retentie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Carmen

Raspunde #1 | Carmen | 15-11-2010

Ar fi un lucru minunat si in acelasi timp eficient, daca s-ar constientiza de catre factorii in drept, cu mult mai mult, faptul ca “problemele oamenilor” sunt la baza succesului sau falimentului organizatiilor.


Ioana

Raspunde #2 | Ioana | 15-11-2010

Statistic vorbind, persoanele satisfacute in profesie sunt si cele mai sanatoase psihic, deoarece acestea manifesta atitudini pozitive fata de activitati, asociate cu atitudini la fel de pozitive fata de munca. Aproape intotdeauna, astfel de persoane se dovedesc a fi satisfacute si in alte privinte si ocazii, nelegate neaparat de cariera.

Radu

Raspunde #2-1 | Radu | 15-11-2010

De acord cu tine...fiind ca posibila si urmatoarea situatie: un individ poate fi tulburat psihic ca urmare a unor factori din afara activitatii profesionale si abia dupa aceea sa aiba probleme la serviciu datorita acestor tulburari, acestea conducand, bineinteles, la insatisfactie. Reciproca este, de asemenea, valabila.florin

Raspunde #3 | florin | 15-11-2010

siguranta locului de munca are un efect dezastruos asupra angajatilor.de cele mai multe ori se ajunge la concluzia : Oricum ma va da afara!", asa ca nu se mai lucreaza;dar cel mia rau e cand se ajunge la tulburari si nelnisti care se manifesta chiar in afara jobului, adica in viata personala


Olga Popescu

Raspunde #4 | Olga Popescu | 15-11-2010

mi se pare foarte bine-venit articolul in aceste momente, cand siguranta locului de munca devine o problema vitala.Sigur ca si ceilalti factori sunt extrem de importanti, dar pe fondul crizei, parca, toata lumea a inceput sa isi puna problema pastrarii jobului si aceasta tensiune se simte aproape in toate companiile, indiferent cat de bine sunt consolidate.


gina

Raspunde #5 | gina | 15-11-2010

important e sa nu ne multumim cu resemnarea...romanii sunt obisnuiti sa indure si de multe ori prefera sa accepte si sa inghita acea nefericire la locul de munca, chiar daca le afecteaza sanatatea, in loc sa ia atitudine.Foarte documentat articolul


alex

Raspunde #6 | alex | 15-11-2010

sa ne rugam ca angajatorilor sa le pese de satisfactia angajatilor:))


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #7 | Narcisa - Elena Oprescu | 15-11-2010

Interesante toate informatiile ..pana sa ajung sa lucrez pe cont propriu am schimbat cateva joburi, si niciodata nu le-am schimbat din cauza salariului sau pentru ca nu mi s-a oferit siguranta postului ci pur si simplu pt ca ceea ce faceam nu ma motiva sub niciun fel, nu-mi pueteam folosi abilitatile la maxim, nici creativitatea , nimic. De multe ori se intampla ca angajatii sa paraseasca o organizatie daca simt ca nu au nimic in comun cu postul pe care il ocupa. Nu este intodeauna vina angajatorilor, sunt si persoane care cauta sa descopere unde anume se pot dezvolta, unde se simt cu adevarati uitili,(evitand rutina) isi cauta mediul si vor sa impartaseasca viziunea celor pt care lucreaza. Daca angajatii nu sunt constransi din punct de vedere financiar sa pastreze un loc de munca in conditiile in care lipsesc elementele enumerate mai sus , tot timpul va exista o fluctuatie de personal. Organizatiile trebuie sa fie in masura sa-si atinga obiectivele cu ajutorul unor oameni care prin activitatea desfasurata si le pot atinge si ei la randul lor, este un fel de relatie-schimb, dai si primesti., primesti si dai . Indicat ar fii ca inca din etapa de selectie a personalului sa se urmareasca acest lucru: angajarea pe posturi a oamnenilor potriviti, care sa aiba si abilitatile necesare,dar mai important, sa-si doreasca acel post nu pt ca are nevoie de un job ci pt ca doreste sa desfasoare acea activitate, pt ca-si doreste o cariera in organizatia respectiva, pt ca se simte in mediul sau acolo. Sunt intr-adevar privilegiate persoanele care isi castiga existenta facand ceea ce le place.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate