Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre time management – Editia 1

Polverea Adela
Domeniu : Leasing financiar
Meserie : Consilier financiar-bancar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

3 Sfaturi foarte importante


De-a lungul timpului am studiat cu pasiune despre time management si calea spre o organizare eficienta. Azi cred ca am ajuns ca in activitatea mea sa fiu mai organizata decat eram acum 5 ani si asta datorita faptului ca am urmat anumite reguli invatate de la altii. Evident unele din ele se aplica mai usor, altele mai greu, altele se potrivesc mai bine caracterului nostru, dar la final cu siguranta vom ramane cu ceea ce ne va aduce un plus valoare muncii noastre si ce se potriveste mai bine stilului nostru de management.
 
Asa ca va propun sa discutam despre time management ...

Exista foarte multi autori care de-a lungul timpului au scos carti despre cum o data ajunsi antreprenori/manageri sa ne folosim timpul astfel incat sa fim mai productivi.

Uitandu-ne in jurul nostru vedem ca exista oameni care reusesc sa faca in acelasi timp mai multe lucruri ca altii, desi fiecare din noi avem aceleasi 24 de ore pe zi.

Ne intrebam deoseri cum e posibil si de ce altii pot si noi nu. Uneori avem senzatia ca timpul zboara nevazut si uneori la sfarsitul zilei ne trezim ca nu am realizat mai nimic din ceea ce ne-am propus.

Unii autori in domeniu sustin ca, de fapt, organizarea timpului este strict legata de organizarea vietii noastre. Deci nu este vorba despre cum sa ne organizam timpul pe care il avem la dispozitie, ci la cum ne organizam pe noi insine. Este, de fapt, organizarea vietii persoanele, mai precis a fiecarui eveniment din viata noastra. Este alegerea de a stii ce sa facem prima data, ce facem a doua oara si ce sa lasam la urma cand toate celelalte sunt facute. Este organizarea fiecarai zi. Facand acest lucru putem spune ca ne vom imbunatati productivitatea doar facand o mica prioritizare a activitatilor dintr-o zi.

In prioritizarea activitatilor trebuie sa avem in vedere si activitatile pe care le desfasuram, adica sa alegem ca si regula de baza acele activitati care ne aduc un plus de valoare si care ne ajuta in general sa castigam mai multi bani. Adica sa petrecem un timp adecvat proiectelor importante si sa lasam la urma proiectele mai mici sau care nu ne aduc atatea beneficii. Ideea de time management se refera si la faptul ca sfarsitul zilei pe langa faptul ca ne-am descurcat in a acoperi toate proiectele, mai trebuie sa avem si un plus de valoare rezultat din proiectele cele mai bune si valoroase.

Pe baza acestui principiu este recomandabil ca in fiecare dimineata sa facem o lista cu ceea ce sa facem, dar si o lista la nivel mental cu ceea ce sa nu facem.

Filozoful german Goethe spunea : Lucrurile care merita cel mai mult nu trebuie lasate la multumirea celor care merita mai putin. 

Este evident ca alegerile pe care le facem zi de zi ne influenteaza viata, fie ele legate de locul de munca sau de viata persoanala. De exemplu alegerea unei scoli ne va influenta cu siguranta urmatorii zeci de ani, alegerea unei case ne va influenta tot pe o perioada lunga de timp, deci alegerile pe care le face zi de zi ne influenteaza viata si calitatea ei.

Ca si concluzie in drumul nostru spre o organizare mai eficienta trebuie sa avem in vedere 3 prime aspecte extrem de importante :

1 - Lista cu ce trebuie sa facem si valoarea fiecarui proiect;
2 - Lista cu ordinea in care facem;
3 - Lista cu ce nu facem (proiectele din care atat pe termen scurt cat si pe termen lung nu ne aduc niciun plus valoare vietii).
 
Incercand sa exersam acest lucru pentru o perioada, cu siguranta timpul nostru se va imbunatati, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Acrodati-va un timp pentru a incerca acest mic pas.

Succes!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Florin

Raspunde #1 | Florin | 06-02-2014

Uneori nu depinde numai de manager cum isi face programul. Depinde si de echipa lui si de colaboratori. Un prieten, manager, imi spunea ca sunt zile in care jumatate din orele de munca si le petrece citind si raspunzand la emailuri inutile venite de la colegi sau colaboratori. Si atunci toate listele lui cu prioritati sunt date peste cap.

Irina

Raspunde #1-1 | Irina | 06-02-2014

Cum isi face echipa asa o are :) Legat de inutilitate, nu mai stiu ce studiu zicea ca ne petrecem cam 30% din timp cautand singuri raspunsuri pe care alti colegi din departament deja le stiu.

Polverea Adela

Raspunde #1-1-1 | Polverea Adela | 22-02-2014

:) partea asta cu echipa cred ca este unul din cele mai provocatoare aspecte din cariera unui manager. Foarte bine punctat. Legat de cautarea informatiilor pe care deja alti colegi le stiu, aici sigurul aspect care poate reduce dublarea eforturilor este comunicare si impartirea sarcinilor cat mai transparent, astfel incat daca cineva are informatii sa le poate comunica.Polverea Adela

Raspunde #1-2 | Polverea Adela | 22-02-2014

Asa este, ai subliniat foarte bine. Sunt foarte multi factori care influenteaza organizarea timpului, dar acest articol (sau serie de articole pe care intentionez sa le public in viitor) isi propune tocmai acest lucru: eliminarea cu eleganta a aspectelor care nu sunt productive. Nimeni nu spune ca este un lucru usor, dar pas cu pas putem invata cum sa ne gestionam in mod util timpul. In exemplu prietenului de mai sus, primul pas ar fi crearea unor foldere in cadrul e-mail-urilor pe categorii de importanta. In acest fel poate sa citeasca doar acele e-mail-uri care sunt prioritare, lansand pentru sfarsitul programului cele mai putin importante dar care totusi trebuie citite. In functie de pozitia ocupata, poate apela pentru sortare chiar la o secretara sau un subordonat. Citirea corespondentei poate aduce si o mica modificare a priritatilor, dar din moment ce lista este facuta, orice alt nou task poate fi abordat fara dificultati.Viorica

Raspunde #2 | Viorica | 06-02-2014

E foarte adevarat ce spuneti in articol. Ar trebui sa ne fie extrem de simplu sa prioritizam activitatile din viata noastra. Pana la urma asta facem tot timpul, alegem. E important sa alegem corect.

Polverea Adela

Raspunde #2-1 | Polverea Adela | 22-02-2014

Multumesc frumos pentru feed-back si confirmare. As vrea sa precizez ca fiecare comentariu ma ajuta sa inteleg ce pot sa imbunatatesc chiar din propria activitate. Da, va multumesc tuturor pentru problemele ridicateSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate