Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum livrezi performanta prin echipa

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Elemente esentiale care pot face diferenta intre succes si esec


echipaLuate in calcul la crearea unei echipe de vanzari sau a unei echipe de proiect, aceste elemente pot ajuta un manager sa-si eficientizeze la maxim munca si sa obtina rezultate.

1. ANGAJEAZA SI PROMOVEAZA INVINGATORI

Cand construiesti sau formezi o echipa trebuie sa stii exact cum arata “candidatul perfect” pentru fiecare rol din echipa  Asta inseamna ca trebuie sa ai toate informatiile despre munca pe care o va face (fisa postului) si 2 liste: o lista cu calitatile (aptitudinile) pe care trebuie sa le posede si o lista cu calitatile (aptitudinile) dezirabile.

Prima lista are caracter eliminatoriu iar a doua poate face diferenta intre candidati.

Fisa postului are o importanta aparte pentru ca fara specificarea clara a actiunilor si sarcinilor nu poti contura profilul candidatului.

In ceea ce priveste interviul eu recomand:
a. Pregatirea unui set de intrebari deschise care sa poarte candidatul prin toate aspectele importante ale activitatii viitoare ( se pot nota raspunsurile cu note de la 1 la 5 unde :1 e slab, 3 e ceea ce se cere in mod normal de la candidat si 5 este foarte bine. Foarte utile sunt intrebarile gen: “ce ai face in situatia X?” si “poti sa ne dai exemple din activitatea ta in care...? Sunt intrebari incomode pentru ca necesita viteza de reactie si experienta reala in domeniul cerut.

b. Role play – creezi un scenariu al carui rol este sa puna in evidenta calitatile candidatului (stapanire de sine, cunoasterea tehnicilor de vanzare, imaginatia etc.) si intri in joc.

c. Invita alaturi de tine un alt manager/coleg care sa te asiste. Invitatia poate avea dublu rol : scaderea gradului de subiectivism folosind si o a doua opinie si poate fi o posibilitate de coaching daca urmaresti sa dezvolti anumite abilitati persoanei invitate.

d. Proba practica – daca exista specializari cerute in fisa postului care pot fi testate

In urmatorul articol din serie, vom invata cum sa setam asteptari si obiective pentru echipa noastra.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Adumitrachioaiei Daniel

Raspunde #1 | Adumitrachioaiei Daniel | 06-08-2009

Bineinteles la recrutarea unei persoane trebuie sa fim foarte atenti la potrivirea cu organizatia si cu echipa din care va face parte, lucruri care sunt mult mai importante decat orice altceva, stiut fiinda ca primul motiv de a parasi organizatia este seful direct. Voiam sa subliniez ca in pregatirea interviului sunt necesare : - fisa de post sau descrierea jobului - specificatiile de job sau dupa cum ati scris in articol lista cu abilitatile si aptitudinile necesare - eu as face si o lista cu atitudinile necesare - eu practic un interviu semistructurat - adica cu intrebari pe care le aplic tuturor aplicantilor, dar si intrebari, nu numai de clarificare, pe care le "inventez" in timpul interviului, deci o lista cu intrebari de pus Toate bune


Daniela

Raspunde #2 | Daniela | 26-08-2009

Daca e vorba de un interviu pentru un post de vanzari, marketing sau PR , role play-urile fac practic cea mai mare diferenta intre candidati. Exista insa situatii cand, desi la role play-uri se descurca foarte bine, candidatii nu mai prezinta aceleasi abilitati sau viteze de reactie atunci cand sunt pusi pe job, de aceea role play-urile nu trebuie supraestimate; uneori poti desemna candidatul potrivit printr-o intrebare spontana, survenita in functie de cursul discutiei curente. Asadar, spontaneitatea trebuie sa fie o calitate cheie in primul rand pentru recruiterul respectiv pentru a asigura succesul procesului de recrutare.


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #3 | Narcisa - Elena Oprescu | 08-12-2010

Bune toate metodele descrise..insa cel mai mari lideri mondiali in afaceri au fost in unanimitate de acord ca performanta unei echipe este strans colegata cu o motivatie puternica si cu spiritul de initiativa! Am probat in asigurari tot felul de tehnici ca sa am cei mai buni oameni! Sa aiba studii, tinuta, experienta...sunt importante, insa nu esentiale. Voina este cea care tine in picioare lumea! Daca nu ai vointa, poti fi cat de expert doresti, nu vei obtine rezultate, in sensul ca nu le vei obtine pe cele mai bune!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate