Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Criterii de selectie a managerilor expatriati

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Patru dimensiuni cheie


criterii-de-selectie-a-managerilor-expatriatiV-ati gandit vreodata, in cazul in care sunteti manager intr-o companie multinationala si doriti sa mergeti sa lucrati la o filiala aflata in strainatate, de ce anume vor tine cont recruterii? 

Iata cateva informatii utile si la indemana oricui pentru a stii din timp conform caror criterii vom fii analizati: intr-adevar, calitatile unui bun manager pe plan local trebuie sa se regaseasca in managerul international, insa, specificul international cere si unele atribute suplimentare, esentiale in succesul unei misiuni in strainatate.

Pentru a se evita ratele de esec, specialistii au identificat patru dimensiuni cheie in procesul de adaptare al expatriatilor:

1. Orientarea spre sine - se refera la activitatile menite sa duca la o intarire a increderii in sine intr-un mediu cultural diferit. 
Acesta dimensiune analizeaza trei aspecte:
- adaptarea metodelor de reimprospatare a fortelor (implica inlocuirea activitatilor culturale de recreere, de acasa, cu cele din tara straina);
- reducerea stresului, hobby;
- competente tehnice, si anume increderea pe care managerul o are in propriile cunostinte tehnice.

2. Orientarea spre ceilalti - implica automat capacitatea pe care managerul o are in a interactiona in mod eficace si eficient cu oamenii din tara gazda, se analizeaza dorinta de comunicare.

3. Dimensiunea perceptuala - se refera la capacitatea managerului de a intelege de ce localnicii actioneaza in felul in care o fac. Acasta abilitate este foarte importanta deoarece are ca rezultat reducerea stresului provocat de nesiguranta relatiilor interpersonale, prin posibilitatea prevederii actiunilor viitoare a managerilor localnici.

4. Duritatea contactului cu o cultura diferita - aceasta dimensiune arata faptul ca gradul de adaptare a managerilor depinde de tara in care isi vor desfasura misiunea. Cu cat diferentele culturale sunt mai mari, cu atata va fi mai dificila adaptarea.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Adrian

Raspunde #1 | Adrian | 24-11-2010

Care sunt avantajele unui expatriat, cata vreme beneficiaza de ele? Din cate stiu eu, el e scutit de parte din impozite :).

adnana

Raspunde #1-1 | adnana | 24-11-2010

prea vaga intrebarea, prea mult de spus. In ansamblu este vorba de o diminuare a impozitului pe venit, care de la sa zicem 40% poate merge spre 28-30% sau chiar mai jos (inclusiv 10-12%!!!).Florans

Raspunde #2 | Florans | 24-11-2010

Interesant


alin

Raspunde #3 | alin | 24-11-2010

cunostinte temeinice in domeniu, aplicate in functie de specificul local la care se adauga rezistenta la stres si adaptabilitatea individului..pe scurt cam asta inseamna manager expatriat


iuliana

Raspunde #4 | iuliana | 24-11-2010

Specialistii in resurse umane spun ca se poate vorbi de adaptarea completa a unui manager expatriat de-abia dupa aproximativ sase luni de la sosirea sa, dintre care primele trei sunt critice. In acest timp el trebuie sa treaca prin diferitele socuri culturale si sa depaseasca disconfortul psihic si fizic pe care noul mediu il poate provoca


carcotasul

Raspunde #5 | carcotasul | 24-11-2010

Spre exemplu, precizia si procedurile clare specifice germanilor sau austriecilor risca sa nu fie mereu pe placul romanilor, pentru care a intarzia un sfert de ora sau a nu preda un proiect la timp nu este chiar o tragedie, pentru ca pana la urma toata lumea o face..:)))))asta e o diferenta culturala


didi

Raspunde #6 | didi | 24-11-2010

referitor la tema voastra, iata ce spune un psiholog celebru, Alex Laibar: "Substratul psihologic este de cele mai multe ori lipsa banalei comunicari. Fiecare presupune despre celalalt anumite lucruri, conform propriului sau model cultural, iar in lipsa unui mecanism reglator, de multe ori aceste presupuneri sunt eronate sau distorsioneaza realitatea" El adauga ca riscurile de neadaptare se intalnesc chiar si la expatii cu experienta, care au mai trecut prin alte misiuni


gina

Raspunde #7 | gina | 24-11-2010

Stiati ca cei mai multi mangeri expati din tara noastra provin din Ungaria si Germania?Am vazut de curand niste statistici


july

Raspunde #8 | july | 24-11-2010

eu cred ca trebuie o motivatie suficient de puternica pentru a reusi sa te adaptezi in astfel de situatii, si nu ma refer aici doar la bani...oricat ar fi de tenant financiar, oricui ii va fi greu sa mearga printre straini si sa reuseasca sa fie la fel de performant si in plus sa inteleaga cultura locala si sa se faca inteles de localnici..greu..


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #9 | Narcisa - Elena Oprescu | 24-11-2010

Conceptul este "think global, act local" pt a lamuri in detaliu intrebarile...legate de ceea ce trebuie sa faca managerul international in misiunea sa!


Diaconescu Ioan

Raspunde #10 | Diaconescu Ioan | 30-10-2011

Articolul este deosebit de interesant ! @ Narcisa : EXACT ! In acest moment, multiplele mijloace de comunicare si de informare te ajuta sa te adaptezi rapid; oriunde in Europa este aproximativ usor sa te adaptezi in momentul in care ai usurinta comunicarii in limbile de circulatie internationala (SUA constituie o mare exceptie, este practic o lume paralela, unde impactul este mare si tot ce stii din filme ori din companiile americane ce functioneaza in Europa nu mai este valabil odata ce esti acolo). Discutia referindu-se la manageri, cred ca se pot corecta micile 'obiceiuri' dambovitene de a intarzia, ori de a traversa pe culoarea rosie a semaforului.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate