Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce faci dupa interviul de angajare

Basica Alexandra
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Specialist marketing
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

E-mail-ul de motivare postinterviu


interviuDupa interviul sustinut, incearca sa faci un rezumat obiectiv al performantei tale. Interviul s-a desfasurat asa cum ai prevazut? Ce intrebari te-au luat pe nepregatite? La care intrebari ai raspuns cel mai bine? Ai reusit sa pui toate intrebarile pe care le aveai in minte? Angajatorul a dat raspusuri satisfacatoare? Care sunt rezultatele acestui interviu?

Daca firma nu te contacteaza in timpul precizat la interviu, nu ezita sa o recontactezi; iti vei arata inca o data interesul. Odata incheiat interviul, confirma motivarea ta si dorinta de a obtine jobul printr-un e-mail care trebuie sa contina :
1. prezentarea companiei si a mizelor procesului de recrutare ;
2. descrierea sarcinilor si a obiectivelor principale ale postului ;
3. motivatia ta de a te integra echipei si firmei respective.

Acest lucru, rareori practicat de candidati, permite confirmarea motivarii tale si sprijina candidatura ta pentru post. Acest gen de e-mail serveste si la diferentierea fata de ceilalti candidati.

Exemplu:
« Subiect: sinteza interviului din (data)…
Stimata doamna/Stimate domn,
In urma intalnirii noastre din … (data), tin sa va multumesc pentru aceasta oportunitate.
Descrierea sarcinilor jobului si a valorilor impartasite de angajatii companiei dvs., precum si a obiectivelor de progres, au intarit motivatia mea de a ma alatura echipei dvs. :
- obiectivele clar formulate si provocarea de a le atinge si chiar de a le depasi;
- relatia directa cu clientii / colaboratorii;
- serviciile de o valoare superioara, care in mod cert detin un avantaj concurential;
- traditia si prestigiul companiei ;
- lucrul in echipe, care coopereaza pentru reusita firmei.
Acestea sunt ingredientele pe care eu le caut la un angajator si care imi vor permite sa pun competentele mele in slujba firmei dvs..
In plus, programele dvs. de formare profesionala mi se par adecvate: invatarea continua pentru perfectionare este, asa cum va spuneam si la interviu, un element care ma anima.
Drept urmare, imi exprim inca o data motivarea si interesul pentru aceasta oportunitate.
Raman la dispozitia dvs. pentru pentru oricare alte informatii necesare.
Cu stima,
Prenume Nume »

Continutul e-mailului poate varia in functie de situatie, insa intentia este cea care conteaza. Acestea fiind spuse, mult noroc in obtinerea jobului visat !

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

c

Raspunde #1 | c | 15-07-2009

Mi se pare de foarte buna ideea cu recontactarea posibilului viitor angajator, daca iti doresti neaparat job-ul respectiv si mai ales in perioada asta.


Andreea

Raspunde #2 | Andreea | 15-07-2009

De obicei recotnactam angajatorul numai in cazul in care nu revenea cu un raspuns asa cum a promis. ideea este foarte interesanta, dar nu stiu cat de mult ar atrage atentia, sa nu cumva sa considere un alt mod de periere care nu il ajute in decizia s-a finala. Totusi merita incercat.:)

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 15-07-2009

E bine sa iei initiativa, asa aprecieaza angajatorii oamenii, si daca este facut intr-un mod profesional eu zic ca angajatorul o sa aprecieze foarte mult. :) Vorbesc in cunostinta de cauza ;)....catalin

Raspunde #3 | catalin | 15-07-2009

acum daca stau si ma gandesc, multi angajatori/sefi sunt foaaarte sensibili la gâdileli din astea.. asa ca.. nu se stie niciodata de unde sare job-ul :D


Roxana

Raspunde #4 | Roxana | 15-07-2009

Ok sunt total deacord ca va trebui sa facem un pas pentru a intarii imaginea noastra in fata unui potential viitor angajator, dar haideti sa nu mai dam exemple de formulare tip sablon care ar putea sa ne dezamageasca atat pe noi cat si pe viitorii angajatori. Exista, zic eu diferite alte metode prin care putem sa ne VINDEM. Si haideti sa vedem ce sa intamplat cu acea scrisoare de intentie pe care multe societati o cer dar pe care nu stim daca sa o luam in considerare. De ce? Pentru ca in general ele sunt la fel, persona in cauza nefiind sincera, copiaza anumite date de pe internet care dau bine si atat.

Administrator

Raspunde #4-1 | Administrator | 15-07-2009

sabloanele pot fi utile pentru persoanele care nu au mai facut asa ceva, totusi se mentioneaza in articol ca trebuie sa variezi continutul in functie de situatie. ar fi o idee buna sa scriem si un articol despre scrisoarea de intentie, tot in ideea asta :)cristi

Raspunde #5 | cristi | 15-07-2009

Eu zic ca daca esti cu adevarat profesionist si stii cu ce se mananca jobul in cauza este de bun simt sa nu stresezi posibilul angajator. Trebuie sa il convingi la interviu si nu sa te "tiganesti" la telefon. Un telefon dat dupa aceea il va face cu siguranta sa iti scada stacheta "financiara" mentionata in CV sau la interviu. Atunci cand vrei sa te angajezi lasa-i impresia ca el are nevoie de tine mai mult decat tu de el. Idea cu sabloanele iar mi se pare nefericita... "copy" si "paste" nu face decat sa te depesonalizeze. Iar la interviu nu e bine sa promiti mai mult decat esti sigur ca poti face: orice slabiciune va fi exploatata se sef. Mi-a prins foarte bine faptul ca nu am trecut englaza in CV si MS Office.. am scapat de destule "mizerii".. si vorbesc ca unu care lucreaza pt altii nu ca un angajator. Nu te pune in patru labe de la interviu ca asa vei sta tot timpul acolo.


anda

Raspunde #6 | anda | 15-07-2009

Ideea e super buna din punctul meu de vedere, insa asa cum zici si tu trebuie adaptata in functie de situatie. Pentru unii angajatori un astfel de e-mail ar putea fi agasant, pentru altii ar face diferentierea.


Andreea Popescu

Raspunde #7 | Andreea Popescu | 18-07-2009

Deosebit de util articol! Imi place foarte mult si este un mod civilizat de a asigura comunicarea cu un potential angajator!


Interviul pentru job « Informatii Profesiona

Raspunde #8 | Interviul pentru job « Informatii Profesiona | 03-11-2009

[...] Vom continua cu o serie de articole despre interviuri, care vor da informatii utile despre pregatirea dinaintea interviului, cum se desfasoara acesta efectiv si ce trebuie facut dupa. [...]


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #9 | Narcisa - Elena Oprescu | 08-12-2010

faci calcule cu ce autoturism nou sa iti iei, cate rate sa-ti mai faci:)))) Poti trimite un e-mail de multumire pentru sansa acordata! Insa nu fii umil si nu incepe sa-i spui o poveste pentru idoli! Fii respectuos si incearca sa arati ca tu esti cel mai potrivit pt viitorul post, adu-ti inca o data in prim plan competentele in ideea de a le folosi in acea organizatie! Si neaparat, acest lucru este foarte important atat inainte de interviu cat si dupa aceea: trebuie sa fii bine informat de profilul firmei, ce afaceri dezvolta, cum se situeaza pe piata. Evita sa spui lucruri de genul"wow, sunt coplesit, voi lucra pt primii pe piata! nu face referiri de genul acesta daca nu stii pozitia ocupata, s-ar putea sa nu stea chiar bine la acest capitol...depinde ce alegeri faci cand vrei sa te angajezi! poti parea un lingusitor sau mai rau, poti sa dovedesti clar ca nu stii nimic despre firma". Daca stii lucruri bune despre aceasta, adu-le in discutie, vor fii apreciate!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate