Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Vreau sa fiu antreprenor - idei premergatoare

Narcisa - Elena Oprescu
Domeniu : Activitati de design specializat
Meserie : Consultant in management
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim


Daca in sfarsit ai decis sa ai afacerea ta si esti sigur ce anume vrei sa faci, nu ar fi rau sa lucrezi organizat.

Un bun inceput ar fi sa detii un caiet al produsului/serviciului tau in care sa iti notezi toate gandurile si ideile care iti vin pe parcurs, asa te asiguri ca nimic nu va fi pierdut. Este posibil sa ai inspiratie intr un anumit moment, sa discuti cu prietenii si sa iti ofere si ei sugestii interesante sau poti citi o informatie intr un articol de ziar, etc, este bine sa culegi si sa pastrezi. Poti schita pe foi, pe orice suport atata timp cat este idea calda, nu te teme sa o faci, indiferent unde ai fi, apoi pune totul in caietul tau. Se intampla ca oamenilor sa le vina neneumarate idei pentru ca suntem detinatorii unui creier ce fabrica neincetat ganduri, insa multe se fac uitate daca nu le notam si vom observa pe parcurs ca realizam doar ceea ce ne am notat.

Un alt lucru pe care este bine sa il facem ar fi sa ne descriem scurt idea si sa o clarificam. Apoi putem trece si avantajele produsului/serviciului nostru, ce problema si in ce mod o poate solutiona.

Ar fi cazul sa va ganditi si la cateva denumiri care sa va reflecte ideea precum si la persoanele ce ar putea fi interesate de ea, carui grup de oameni se adreseaza, unde ati putea vinde si in ce fel ati informa oamenii despre ea.

Una alt aspect deosebit de important este cel legat de finantarea ideiii. Aveti resurse proprii pentru start up, exista un grup de persoane care va poate sprijini sau va ganditi sa atrageti si alti parteneri.

Este important ca din timp sa stabiliti si ce veti face dupa ce veti parcurge fiecare etapa, precum si incotro se va indrepta afecerea, adica sa aveti formata deja o viziune dar si un plan secundar pentru orice eventualitate. In acest sens va puteti privi afacerea pana la un anumit nivel de dezvoltare pe plan local sau poate doriti sa va extindeti, etc.

Greseala frecventa pe care o fac oamenii atunci cand demareaza o afacere este ca o fac doar de dragul banilor fara sa fie pasionati de domeniul in cauza si fara sa aiba motivatii reale. Un secret al succesului este sa faci ceea ce stii cel mai bine sa faci, adica sa iti folosesti si sa perfectionezi continuu calitatile tale native, este mult mai usor asa si exista mai multe sanse de reusita.

Energia demararii afacerii tale va veni imediat ce ai constientizat motivatiile tale interioare, de exemplu stii ca vrei sa faci acesat afacere pentru ca iti place ceea ce faci, sau pentru ca te pricepi foarte bine si in acest fel iti poti indeplini dorinte de tot felul, de la a fi independent, a cunoaste oameni diferiti si lumea, a putea ajuta pe altii, etc, nu conteaza care este motivatia ta, conteaza doar sa existe si sa te anime.

La fel de importanta ca si pasiunea in demararea afacerii tale este si strangerea de informatii. Acesta inseamna ca va trebui sa faci o cercetare de piata inainte. Aceasta etapa cuprinde mai multe aspecte dar ofera o serie de avantaje pentru a putea intelege daca ideea noastra este realizabila si folositoare cuiva.

Produsul - specificati avantajele oferite de produsul dumneavoastra, dat-i o denumire concreta.

Stabiliti motivele pentru care ar fi atrasi consumatorii.

Ganditi aspectul ambalajului si detallile acestuia cum ar fi culorile, marimea, forma, etc.

Tehnologia - stabiliti daca este implicata vreo tehnologie anume in fabricare produsului sau a ambalajului.

Durabilitate: cat de des pot cumpara clientii dumneavoastra, cat de durabil este produsul, este usor de substituit, are unicitate?

Echipament: este necesar vreu echipament special pentru folosirea lui?
   
Sezonul: produsul se poate vinde pe toata perioada anului sau numai intr un anumit sezon, ori de anumite sarbatori cum ar fi de exemplu periada Craciunului?

Politica de returnare: daca veti accepta returnarea produsului si in ce conditii.

Logo si slogan: aceasta inseamna ca trebuie sa va alegeti/stabiliti o imagine care sa reprezinte produsul. Este de preferat sa elaborati cat mai multe idei si sa cereti pareri celor din jur cu privire la acest aspect. Sloganul ar trebui sa fie neconventional, atractiv, original si cel mai important, sa va descrie produsul!

Derivate: daca poate produsul vostru poate sa inspire alte produse, cum ar fi unul similar sau o extensie a celui original.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate