Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sfaturi de marketing aplicabile in toate timpurile

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Respectarea principiilor de baza


sfaturi-de-marketingIn ziua de astazi, arta marketingului este mult mai complexa decat a fost odata. Cu toate acestea, multe din principiile de baza inca se mai aplica. Prea des, specialistii in marketing si proprietarii de mici companii trec cu vederea tehnicile de baza care au facut diferenta intre campanile de succes si cele care nu au adus niciodata profit. Iata o lista a ponturilor de marketing eficiente care au functionat in toate timpurile. 

- Cunoaste-ti publicul tinta. Campaniile de succes devin asa deoarece cei care le conduc isi cunosc publicul tinta. Ei inteleg deplin necesitatile lor, cum sa satisfaca acele necesitati si cum sa creeze cerere. Cunoasterea si intelegerea publicului tinta printr-o segmentare adecvata a pietei inseamna o campanie bine tintita care genereaza profit.

- Concentreaza-te pe oferta. O oferta de marketing este forta din spatele campaniilor de marketing care genereaza rezultatele. De fapt, testarea pieteii a demonstrat ca oferta este cel mai semnificativ criteriu pentru schimb. Concentreaza-te pe oferta daca vrei sa ai succes.

- Testul divizat. Nu desfasura niciodata o campanie fara sa testezi ceva. Una dintre cel mai des intalnite forme este testul divizat care iti permite sa testezi simultan doua versiuni ale aceluiasi lucru. Poate fi o pagina web, o carte postala sau un email. Testarea divizata este esentiala pentru imbunatatirea performantei.

- Nu lucra niciodata de unul singur. Cele mai creative idei provin din colaborarea cu alti oameni. Nu trebuie sa simti nevoia sa ai tu toate raspunsurile sau ideile geniale. Poti incepe cu o idee, dar un dialog deschis cu indivizi creativi o va imbunatati.

- Nu vinde la pret. Exista multi specialisti in marketing care au esuat deoarece au vandut doar la pret. Aceasta conduce la un razboi al discount-urilor, o scadere a profitabilitatii si de multe ori la faliment. Mai degraba, concentreaza-te pe crearea de valoarea adaugata atat de multa incat perceptia pretului sa devina insignifianta.

- Un mesaj consistent. Ia in considerare intreaga experienta de utilizator inainte sa lansezi o campanie. De la email, la site-ul web pana la oferta, contine prospectul o experienta consistenta din punctul de vedere al utilizatorului? Daca are, campania ta depaseste cam 98% dintre celelalte campanii de marketing.

- Creaza valoare dupa vanzare. In calitate de specialisti in marketing, este misiunea voastra sa intelegeti segmentul de piata al firmei si sa creati relatii, nu sa parasiti oamenii la intrarea magazinului si sa va vedeti de treaba. Concetrati-va la fel de multa energie pe construirea de relatii cu clientii pe cat va concentrati asupra prospectelor.

- Testeaza, testeaza, testeaza. Pe langa testarea divizata, ar trebui sa iei in considerare mai multe forme de testare, in fiecare disciplina a marketingului. Pentru posta directa, testeaza titlurile, ofertele, copia, timpul de livrare etc. Considera testarea o misiune pe tot parcursul vietii.

- Marketingul integrat functioneaza cel mai bine. Te poti baza pe o forma de marketing sa te poarte spre succes. Este in regula sa generezi majoritatea vanzarilor printr-o anumita forma de marketing, dar ce te faci cand aceasta nu mai functioneaza? Foloseste surse multiple media ca sa iti atingi scopurile.

- Nimic nu poate inlocui experienta. Poti angaja cei mai buni consultanti din lume, dar tot trebuie sa faci tu personal munca. Nimic nu poate inlocui experienta efectiva. Te va transforma intr-un specialist in marketing mai puternic si de succes pe termen lung.

Aplica toate aceste indrumari de folos daca vrei sa ai cu adevarat succes. Aceste tehnici si ponturi sunt aplicate zilnic de specialistii de succes in marketing. Rezultatul este un succes din ce in ce mai mare in timp.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate