Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Puterea platformelor social media sau disparitia mass-mediei traditionale

Buhaev Amalia
Domeniu : Alte activitati de editare
Meserie : Redactor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ma promovez online cu un cost redus si o eficacitate crescuta

680906368010321.jpgPrin intermediul platformelor social media (facebook.com, twitter.com, informatiiprofesionale.ro, etc.) oamenii de rand, care utilizeaza internetul, au la indemana instrumente puternice (asa cum au fost percepute odata si televizorul, radioul sau presa scrisa) pentru a comunica si a se promova la ei in tara. 


Celebritatea nu mai este rezervata doar celor care au bani sa plateasca un spot TV !

Ce vrei sa comunici ?
In functie de ceea ce vrei sa comunici, poti sa optezi pentru una dintre urmatoarele platforme de social media: facebook.com (unde poti sa impartasesti orice tip de informatie din viata ta privata, gen CANCAN), twitter.com (unde poti sa postezi ultimele tale stiri), sau platforma pe care am ales-o eu aici, informatiiprofesionale.ro (unde poti sa postezi informatii profesionale despre ce stii sa faci).


Care este secretul platformelor social media ?

1 – Activitate si interactivitate
Un prim avantaj al utilizatorului de retele sociale este promovarea permanenta de care se poate bucura prin intermediul activitatii pe care o desfasoara acolo. O platforma social media presupune existenta unei comunitati de oameni care se misca in permanenta, care interactioneaza intre ei si publica informatii, schimba poza de profil, comenteaza, etc. Activitatea unuia este vizibila si celorlalti. Spre deosebire de site sau blog personal care trebuie promovat, activitatea din social media este promovata automat. De exemplu, sa luam platforma aceasta pe care este postat articolul. Atunci cand am publicat acest articol el a fost vizibil pe home page (rubrica sus in stanga). Tot in home page pot aparea si comentariile pe care le fac ceilalti utilizatori la acest articol, aprecierile pe care le voi primi sau le voi face (daca acest articol a placut), noua mea poza de profil sau noul meu status, comentariile pe care le fac la alte articole unde consider ca ma pricep eu, etc. Lumea ma poate vedea si contacta, la fel cum, si eu la randul meu, ii pot vedea si contacta pe ceilalti.

2 – Indexare pe internet
Un alt avantaj il reprezinta faptul ca pe o platforma social media toata informatia postata de tine, este indexata de motoarele de cautare (Google, Yahoo, etc...) pe domeniul platformei respective. Sa luam din nou exemplul acestui articol. Atunci cand am publicat acest articol aici, el a fost indexat pe Google si va putea fi gasit atunci cand cineva va cauta “informatii profesionale despre platformele social media” sau “informatii profesionale despre promovarea online cu un cost redus”. Acelasi principiu se aplica si atunci cand o persoana va cauta informatii profesionale despre mine si va scrie pe motoarele de cautare  “informatii profesionale despre Amalia Buhaev” :). Rezultatele afisate vor cuprinde acele informatii pe care vreau eu sa le stie despre mine din punct de vedere profesional.

3 – Instrumente de marketing viral
Ultimul, dar poate nu si cel din urma avantaj al platformelor social media este acela ca pune la dispozitia utilizatorilor o serie de instrumente care sa le faciliteze acestora promovarea si sa le sporeasca vizibilitatea. Printre cele mai interesante astfel de instrumente se numara butonul like pe Facebook (prin care poti sa comunici ce iti place)  sau optiunea share, iar pe platforma informatiiprofesionale.ro gasim butonul si eu sunt profesionist (prin care poti sa comunici la ce te pricepi si sa fii vizibil acolo unde oamenii au nevoie de tine). De exemplu, daca te pricepi in domeniul de social media sau promovarea pe internet, te declari profesionist la acest articol, iar o persoana care cauta pe Google “informatii profesionale despre promovarea pe internet” o sa ajunga la articolul meu si de aici la profilul tau (in continuare e treaba ta daca reusesti sa o transformi in client).

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Constantin Beatrice

Raspunde #1 | Constantin Beatrice | 18-01-2013

Ai intr-adevar dreptate. In ultima perioada se pare ca toata lumea isi ia informatia de care are nevoie de pe internet. Asta pentru ca putem selecta ceea ce ne intereseaza, spre deosebire de tv sau radio. Acolo esti nevoit sa primesti ceea ce ti se da. Bineinteles oricand poti schimba canalul sau postul dar niciodata nu o sa ti se ofere un raspuns instant la intrebarea pe care o ai atunci. Google iti ofera raspuns aproape la orice dar nu poti fi sigur ca e si corect. Aici este avantajul acestui site, esti sigur ca informatia primita este corecta, pentru ca e scrisa de un profesionist si mai mult decat atat poti intra in contact cu el pentru mai multe detalii.

Buhaev Amalia

Raspunde #1-1 | Buhaev Amalia | 18-01-2013

Cred ca platformele de social media ne-au ajutat sa ne dezvoltam mai mult decat televizorul, radioul sau presa scrisa. Si nu doar din punct de vedere al imaginii personale, ci si al felului in care percepem informatiile din jurul nostru. Am devenit mult mai pretentiosi si mai atenti. Si aici oamenii sunt pretentiosi in primul rand cu ei, pentru ca stiu cat de mult conteaza o informatie.



didi

Raspunde #2 | didi | 18-01-2013

Eu sunt de parere ca fiecare platforma de socializare are rolul sau..folosesc cu drag facebook, chiar daca este cancan, pentru ca ma deconecteaza..in acelasi timp nu trebuie sa uitam importanta promovarii profesionale, pentru ca traim intr-o lume dinamica, in care e absolut necesar sa arati lumii ce stii sa faci. Asa ca lumea ar trebui sa se orienteze si pe astfel de platforme, cum ar fi site-ul vostru, care trateaza si partea mai serioasa a vietii noastre, aceea care ne ajuta sa avem o cariera si nu in ultimul rand, bani. Succes!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate