Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Email-ul de marketing

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

11 greseli care trebuie evitate

560900264364500.jpgScrierea email-urilor de marketing este o activitate curenta pentru agentii comerciali. Desi aceasta etapa este esentiala pentru crearea unei relatii comerciale reusite, se pierd uneori din vedere anumite principii simple care ar trebui respectate. Va prezentam o lista cu erori care ar trebui evitate, dar si solutiile rectificarii acestora, atunci cand apar.

1. Alegerea unor nume diferite in dreptul destinatarului
Email-ul de marketing este indispensabil unei mai bune identificari pe piata. Pentru aceasta, aveti doua posibilitati: puteti folosi numele intreprinderii, care ofera garantia renumelui, sau numele Dvs., care permite stabilirea unei relatii apropiate inca de la inceput. Insa, odata ce ati optat pentru una din cele doua solutii, pastrati acel nume in dreptul destinatarului. Schimbarea numelui ar putea parea semn de incoerenta, in plus, email-ul Dvs. va fi si mai expus filtrelor antispam ale potentialului client care primeste email-ul.

2. Neafisarea numelui destinatarului
Atunci cand trimiteti un email pentru prima data, asigurati-va ca aveti in prealabil numele si prenumele destinatarului in lista de contacte. Astfel, email-ul Dvs. de marketing va recunoaste si va afisa numele si prenumele destinatarului in momentul deschiderii mesajului, si nu o adresa de email sau, mai rau, numele grupului in care ati introdus email-urile Dvs. de marketing (de exemplu, “Recente” sau „Vechi”).

3. Subestimarea importantei subiectului email-ului
Rata medie de deschidere a unui email de marketing este de 15 %, Business to Business. Deci, obiectul email-ului Dvs. trebuie sa aiba puterea sa convinga destinatarul sa deschida email-ul. Asadar, nu va definiti formularea in uultimul moment, inainte de a trimite email-ul. Aveti grija sa evitati: expresii prea banale sau superlative, cu indicatii precum „gratuit” sau „urgent”. In schimb, propunerea unei invitatii sau accentul pe avantajele aduse de oferta Dvs. favorizeaza deschiderea email-ului. Insa evitati titlurile prea lungi (mai mult de 40 de caractere) care nu s-ar afisa integral in fereastra de previzualizare a casutei de primire a mesajelor. De asemenea, evitati utilizarea majusculelor, care sunt adeseori blocate de filtrele antispam.

4. Neutilizarea ferestrei de previzualizare
Functia de previzualizare, oferita de anumite programe de mesagerie electronica, permite afisarea partii de sus a mesajului inainte de deschidere: asadar, ocupati-va cu deosebita atentie de prima parte a email-ului, astfel incat sa starniti curiozitatea destinatarului. Asadar, folositi si acest spatiu care va sta la indemana. De asemenea, evitati email-urile cu simpla mentiune „Faceti clic aici pentru a vedea acest mesaj”. Daca alegeti totusi sa folositi o astfel de mentiune, folositi caractere caractere de dimensiuni mici.

5. Diluarea identitatii intr-un mesaj prost structurat
Nu incercati sa reinventati forma mesajului de fiecare data cand il trimiteti. Aceasta ar insemna doar pierdere de timp si energie. De asemenea, procedand astfel, riscati sa va pierdeti identitatea grafica. Or, este esential ca email-ul Dvs. de marketing sa aiba un stil personal inca de la prima abordare a unui nou potential client. Odata ce alegeti formatul, aplicati-l in mod sistematic in toate email-urile de marketing. Aveti, de asemenea, grija sa puneti la dispozitia tuturor agentilor comerciali aceste elemente grafice, pentru ca acestia sa-si creeze, la randul lor, propriile mesaje, respectand harta grafica deja stabilita.

6. Propunerea unui text prea dens
Din punct de vedere formal, evitati blocurile de text aglomerate, care complica lectura si pot crea confuzie destinatarului. Asadar, eliminati paragrafele care contin mai mult de 4 sau 5 randuri. Nu incercati sa trisati, reducand dimensiunea caracterelor: riscati ca mesajul sa devina ilizibil. Caracterele de tip Arial cu dimensiunea 10 sunt dimensiunea minima acceptata. In schimb, nu ezitati sa folositi liste de trei – cinci elemente, si chiar sa ingrosati primul cuvant din fiecare din aceste puncte esentiale, punand astfel mai bine in valoare diversele avantaje ale ofertei propuse.

7. O utilizare neadecvata a imaginilor
Nu adaugati imagini doar pentru a infrumuseta textul. O imagine este inutila daca nu contine informatii referitoare la produsul sau serviciul Dvs. Nu uitati ca esential este mesajul pe care doriti sa il transmiteti si, in acest scop, imaginea poate si trebuie sa joace un rol. Accentul pe efecte grafice in detrimentul fondului mesajului ar fi un minus. De asemenea, daca adaugati text la imagine, aveti grija ca mesajele sa nu se suprapuna. In plus, daca doriti sa adaugati un video, nu stricati potentialul acestui instrument, care poate fi extrem de interesant. Trimiteti destinatarul catre un continut adaptat, care il poate interesa in mod direct, mai degraba catre o oferta de produs decat catre istoricul intreprinderii, de exemplu.

8. Email-ul de marketing cu caracter pasiv
Nimic nu este mai rau decat un mesaj care sa nu genereze actiune, adica fara o invitatie de a face clic pe un link, in scopul vizitarii noii Dvs. pagini de Internet, de exemplu. Evitati invitatiile de tipul „Solicitati o un deviz”, ceea ce ar insemna sa puneti caruta inaintea boilor. Intr-adevar, daca uneori o astfel de cerere si-ar gasi prea tarziu locul in relatia comerciala, in acest caz ar fi prea devreme. Si da, in aceasta situatie chiar nu isi are locul, deoarece sunteti intr-un demers de prospectare. In schimb, puteti propune un audit, o Carte Alba, etc.
 
9. Link-uri gresite in email
Daca propuneti un link nevalid, aceasta ar putea avea un impact extrem de negativ in ochii destinatarului. Inainte de a trimite email-ul, verificati ca link-urile sa fie operationale si sa trimita catre pagina dorita. De asemenea, aveti grija sa semnalati in mod clar link-urile din mesaj, prin sugestii precum „Faceti clic aici”, daca este cazul. Nu uitati sa adaugati eventual un link catre o pagina, dar este de preferat un atasament. Daca optati pentru un atasament, utilizati documente in format PDF. Acest tip de fisier prezinta si avantajul de a nu putea fi modificat de destinatar. Nu uitati, de asemenea – si acest lucru este chiar obligatoriu – sa propuneti un link celor care doresc sa se dezaboneze.

10. Inaccesibilitatea expeditorului email-ului de marketing
Trebuie sa oferiti date de contact potentialului client in email-ul de marketing. Puteti, de asemenea, sa introduceti in email mentiunea „Contactati-ne” si sa propuneti o serie completa de coordonate la sfarsitul mesajului: adresa de email a companiei Dvs., numar de teledon, link catre pagina de Facebook, formular de contact, etc...

11. Adoptarea unui stil inadecvat
Nu fiti incoerent in alegerile stilistice, atunci cand vorbiti despre valorile companiei Dvs. Fiti convivial, insa excludeti familiaritatea, daca aceasta este imaginea pe care doriti sa o transmiteti. Aveti grija ca tonul ales sa nu abunde in semne de exclamatie ori de interogatie. Si, pentru a incheia, recititi intregul text pentru a corecta eventualele greseli de ortografie, care ar decredibiliza mesajul si chiar profesionalismul Dvs.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Julia

Raspunde #1 | Julia | 07-06-2013

Un alt aspect important este alegerea targetului, segmentarea abonatilor sau a bazei de date in grupuri cu caracteristici comune pentru a avea un mesaj relevant pentru ei. Aceasta segmentare poate fi mai elaborata dupa criterii de asemanari la preferinte (ne putem ghida dupa achizitiile anterioare-daca este cazul) sau mai simple in, functie de sex. Si acest aspect trebuie luat in considerare atunci cand cream un mail de marketing.


Laura Andronache

Raspunde #2 | Laura Andronache | 07-06-2013

Super articolul! Ati uitat insa un mic detaliu. In fiecare mail trebuie sa ii dai ocazia destinatarului sa se dezaboneze. Nimeni nu doreste sa fie bombardat cu informatii pe care nu le solicita si nu le doreste si mai mult decat atat poate crea o imagine proasta companiei incadrandu-i mailurile in categoria spam!

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 07-06-2013

Buna remarca Laura...dar cu acest articol nu ma refeream la mailuri care sunt trimise repetitiv catre o persoana. Vroiam sa pun accent pe mailul pe care il trimit ponctual catre un potential Client sau partener de afaceri.Heiner Marian

Raspunde #3 | Heiner Marian | 07-06-2013

Utile informatiile din articol! Sper sa il citeasca si cei care folosesc e-mailul ca metoda de promovare dar care "uita" de marea majoritate ale acestor caracteristici esentiale.


claudiu

Raspunde #4 | claudiu | 29-08-2013

La noi in tara 99% din email marketing se numeste spam.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate