Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa realizezi pliante publicitare - Flyere

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Creati pliante eficace – Un test de 5 minute    

955218576001785.jpgAveti o singura sansa ca brosura realizata de dumneavoastra sa lase o impresie favorabila. O brosura eficienta care sa vorbeasca cu adevarat potentialilor Dvs. clienti nu are nevoie nici de buget, nici de un design extravagant. Dimpotriva, calitatea structurii si a mesajului scris sunt primordiale.

Testul cosului de gunoi:
Oferiti-va 5 minute pentru a testa brosura pe care ati realizat-o si pentru a evita, astfel, ca aceasta sa ajunga la gunoi. Marcati cu un '+' sau un '-' in dreptul fiecarui punct de verificat.

0:00 Declanseaza emotia
Oricine lucreaza in marketing stie ca 'actiunea de a cumpara este declansata de fiecare data de o emotie, si abia apoi justificata de ratiune si de logica'. Asadar, brosura Dvs. atinge fibra emotionala a potentialilor clienti? Ia in considerare preocuparile si nevoile acestora? Isi atinge tinta?

1:00 Este profesionista
Are intr-adevar ceva de spus? Are un aer profesionist sau amator? Retineti faptul ca graficele si imaginile de o calitate neconvingatoare au un impact negativ asupra impresiei generale a brosurii. Utilizati, asadar, imagini, grafice si un design de calitate!

1:20 Este personala
O brosura reusita atinge personal audienta tinta. Daca brosura este axata mai mult pe a lauda produsul sau intreprinderea, decat sa vorbeasca din perspectiva clientului (problemele, riscurile sale, modul in care produsul faciliteaza viata potentialului client), brosura risca sa ajunga la gunoi.

2:00 Reprezinta o lectura agreabila
Brosura Dvs. trebuie sa fie usor de citit, atragatoare vizual. Utilizati sageti, cadre, schite, numere, si orice alt element grafic care sa faciliteze lectura.

2:30 Utilizeaza un vocabular adecvat

O brosura eficienta prezinta un mesaj in limbajul clientului. Eliminati orice termen tehnic care ar putea fi necunoscut de catre client. Utilizati un limbaj simplu, usor, pentru o conectare garantata cu publicul tinta.

3:00 Prezinta avantaje
Daca supraincarcati brosura cu prea multe 'caracteristici de produs', fiti sigur ca aceasta va ajunge la gunoi. Clientii nu au nevoie, in aceasta etapa, sa cunoasca toate detaliile de functionare a produsului. Atrageti atentia cititorului prin beneficiile propuse, precum economia de timp si de bani, o mai buna productivitate sau orice alt avantaj.

4:00 Prezinta un mesaj unic
Adaugarea de informatii in exces este extrem de tentanta! Aceasta duce adeseori la confuzie. Evitati abordarea de tip catalog. Cu cat este mai extinsa posibilitatea de a alege, cu atat sunt mai mari sansele ca produsele oferite sa fie confundate. Centrati-va pe un singur mesaj: un produs/serviciu explicat in mod clar, simplu si atragator.

4:40 Indeamna la actiune
Brosura trebuie sa incite clientul sa treaca la actiune: sa va contacteze, sa va viziteze site-ul web…

5:00 Calculati scorul
Acum, calculati cate “+” si “-” aveti. Daca aveti mai mult de 3 de “-”, brosura are mari sanse sa ajunga la gunoi, deci este momentul sa adoptati o alta strategie…

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Constantin Beatrice

Raspunde #1 | Constantin Beatrice | 26-11-2013

Un alt aspect important este si forma Flyer-ului. E mic, e mare, e pliant, e rotund, ascutit. Din punctul meu de vedere nu trebuie sa fie nici prea mic, nici prea mare si adaptat a ceea ce vrei sa transmiti. Daca mai este si util este perfect (un evantai pe canicula de exemplu). Undeva scria ca formele ascutite exprima emotii puternice pe cand cele ovale dau senzatia de calm, liniste si relaxare.


Giorgia L.

Raspunde #2 | Giorgia L. | 26-11-2013

Eu nu cred ca aceasta strategie de promovare mai funtioneaza. Mi se pare invechita si rata de raspuns este mult prea mica. Oamenii sunt mereu grabiti, nu citesc, daca citesc uita si tot asa. Totusi unele au cateva sanse si chiar e important ca un flyer sa indeplineasca conditiile din articol dar e important si unde imparti flyerele. Degeaba ai lume multa si dai multe. Trebuie gasit un grup tinta foarte bine delimitat. Eu cred ca sunt putine cazurile in care fizic e posibil acest lucru. Se pot incerca targurile, locatiile foarte apropiate de afacerea cu pricina (gen un restaurant intr-o zona numai cu restaurante sau intr-o zona comerciala mare). O alta posibilitate ar fi in interiorul lucrurilor pe care oamenii le cumpara ei insisi, de exemplu reviste. Spor la promovat! :)


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate