Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Comunicarea constanta-una din cheile succesului

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Comiti aceste greseli ?


clienti-vanzareVreau sa va povestesc despre cazul unuia dintre cei mai cunoscuti experti in vanzari din Marea Britanie. Este autorul a catorva carti si a facut training motivational pentru diverse companii pe parcursul unei cariere de cateva decenii. Daca ai lucrat in domeniul vanzarilor, cu certitudine ai auzit de el. Acum, in anii de aur ai carierei sale ar putea sa stea relaxat si sa astepte oportunitatile sa apara, nu-i asa? De fapt, lucrurile stau altfel. 

- El a marturisit ca nu a pastrat niciodata o baza de date. Asadar, cu mare cheltuiala, a trebuit sa angajeze si sa conduca o echipa de vanzari care sa ii stabileasca intalnirile. Daca si-ar fi format o lista de-a lungul anilor, ar fi avut viitori clienti care sa-i bata la usa. 'Dar afacerea mea este diferita!' Ok, deci esti consultant – si muncesti numai cu 3-4 clienti mari in fiecare an. Cu siguranta nu ai nevoie de o lista de 1.000 de clienti, nu-i asa? Poate ca nu, dar orice lista iti va da sansa la manevre uriase.

- Daca esti profesor la un training, le poti oferi ponturi participantilor, pe care ii contactezi prin posta sau e-mail dupa curs. Fii sigur ca mentii legatura pentru ca, desi ei pot momentan sa nu aiba autoritatea sa cumpere, unii dintre ei vor fi promovati, altii se vor muta la alte departamente, unii dintre ei se vor transfera la companii diferite sau chiar in industrii diferite.

- Cateva oportunitati de afaceri pot aparea prin aceasta modalitate de-a lungul anilor. Sau daca esti un specialist in masaj – si poti primi numai 12 clienti pe saptamana, asadar consideri ca nu trebuie sa ai o lista foarte mare de clienti. Nici un terapeut care a fost in domeniu mai mult de 2 ani n-ar trebui sa aiba vreodata agenda de consultatii goala. Aici pot sa redau trista poveste a unui terapeut experimentat de medicina complementara care a lucrat cu peste 1.000 de clienti. Ea si-a dezvoltat afacerea prin referinte transmise de la un client la altul. La un moment dat, din anumite motive, a incetat sa lucreze cu clientii pentru doua luni si a pierdut oportunitati. Acum se lupta sa isi refaca baza de clienti la nivelul anterior.

- 'De ce nu trimiti reclame prin posta fostilor clienti', a fost un sfat. 'Nu pastrez o lista cu adresele clientilor mei', a replicat ea. Asadar ea era nevoita sa porneasca de la zero din nou. Pare atat de evident, dar ai fi surprins cati oameni comit aceasta greseala de marketing.

- Pastreaza o lista a clientilor tai si daca esti intr-o perioada de stagnare, poti sa le trimiti publicitate prin posta. Nu trebuie sa fie o incercare de vanzare agresiva, doar o simpla informare ca esti disponibil si eventual, o oferta speciala. Iti garantez ca vei primi un raspuns de la oameni care intentionau sa te caute de saptamani sau luni, dar nu si-au facut niciodata timp – pana nu i-ai contactat tu.

Actiuni recomandate
1. Noteaza-ti numele si datele de contact al fiecarei persoane care isi exprima interesul in afacerea ta. Uita-te la fiecare activitate curenta pe care o efectuezi ca sa iti promovezi afacerea si asigura-te ca exista o modalitate de a face rost de datele de contact ale persoanelor – chiar daca nu sunt dispusi sa cumpere imediat.
2. Pastreaza legatura. Da, stiu, esti foarte ocupat si nu ai timp sa tii legatura cu toata lumea, dar exista modalitati de a sta in contact cu diverse persoane care nu necesita un consum mare de bani si timp. Newsletterele sunt o modalitate eficienta din punctul de vedere al costurilor de a sta in contact cu mii de oameni. Chiar si felicitarile lunare sau trimestriale ar reprezenta ceva mai mult comparativ cu nu a da nici un semn de viata.
3. Inceteaza sa mai incerci sa fii perfect. Acumularea de date de contact si mentinerea legaturii este ceva mai bine decat nici o actiune si poti oricand modifica usor si ajusta mesajele ulterioare in functie de raspunsurile primite.
4. Incepe sa cuantifici succesul intr-un mod diferit. Majoritatea oamenilor isi cuantifica succesul afacerii in termeni de vanzari si profituri. Iti recomand sa adaugi si „dimensiunea listei” pe scala succesului – deoarece te poate ajuta la vanzari si profituri viitoare, de asemenea.
5. Implica-te in crearea si dezvoltarea unei liste de clienti. Pune obiectivul „dezvoltarii listei” in varful prioritatilor tale si vei fi surprins de rezultatele generate.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 23-10-2010

Ma bucur ca am invatat singura aceasta regula...comunicarea! Face parte din regulile de aur ale succesului in afaceri si nu numai! Eu imi notez numele persoanelor cu care vin in contact, telefon, mail si incerc sa aflu cat mai multe detalii despre acestea...mi s-a intamplat astfel sa stiu cand este ziua de nastere a unei persoane destul de indepartate, (nu facea parte din cercul meu apropiat de cunostinte) si sa o felicit cu aceasta ocazie prin e-mail...rezultatele au fost spectaculoase: telefon sa-mi multumeasca, invitatie la cafea si de aici multe discutii, recomandari, un lant intreg de oportunitati si contacte! Apreciez articolul, chiar era nevoie sa ne reamintim aceste lucruri.Multumim!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate