Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Registrul general de evidenta a personalului

Adumitrachioaiei Daniel
Domeniu : Comert cu amanuntul al articolelor medicale si ort...
Meserie : Manager resurse umane
Localitate : Targu Mures / Mures
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Formatul electronic


hr-spotlight2In conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 161/2006 cu completarile si modificarile ulterioare, cu incepere de la data de 31 decembrie 2006, fiecare angajator are obligatia sa infiinteze un registru general de evidenta a salariatilor in format electronic si sa-l transmita la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) in raza teritoriala a caruia isi are sediul (sau domiciliul).

In afara personelor juridice definite la art.14 alin (1) din Codul muncii au obligatia de a intocmi registrul general si entitatile fara personalitate juridical (sucursale, agentii, puncte de lucru) daca indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii:
- Au primit delegare de competent pentru incheierea CIM (contractul individual de munca)
- Au primit delegare de competent pentru infiintarea si completarea registrului general de evident

Nu au obligatia infiintarii registrului angajatorii mentionati la art.2, alin(4) din HG 161 / 2006 : misiunile diplomatice, oficiile consulare straine cu sediul in Romania, precum si reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine pentru perioadele in care contractele individuale de munca incheiate cu cetatenii romani se inregistreaza la inspectoratul teritorial de munca.

Registrul se completeaza in ordinea incheierii, modificarii sau incetarii CIM.
Acest registru se completeaza fie cu o aplicatie gratuita a ITM (revisal) fie intr-o alta aplicatie proprie angajatorului, dar se va transmite in formatul cerut de ITM.

Pentru prima depunere a registrului, acesta va fi insotit de :
- Adresa de inaintare
- Delegarea de competenta pentru incadrarea personalului si pentru infiintarea si completarea registrului
- Certificatul de inmatriculare
- Certificatul fiscal al entitatii fara personalitate juridica

Depunerea RES se va face fie prin dischete depuse la sediul ITM sau electronic, pentru aceasta fiind  necesare obtinerea unui nume de utilizator si a unei parole de la ITM, care se obtin pe baza unei imputerniciri (pe care o gasiti pe site-ul ITM), semnata si stampilata de reprezentatul legal al angajatorului, insotita de o copie a certificatului de inmatriculare, codul de identificare fiscala sau a actului de identitate, dupa caz.

Registrul trebuie sa contina urmatoarele mentiuni :
- numele si prenumele salariatului
- adresa salariatului
- data de nastere, sexul. Pentru angajatii straini, se va atasa eventual o copie a permisului de sedere si se va mentiona tipul de document furnizat ca referinta
- functia (conform COR - clasificarea ocupatiilor din Romania) si statutul salariatului, tipul de contract, data inceperii si incetarii CIM (O.U.G. nr. 65/2005)

Termenele de transmitere/depunere a registrului de evidenta a salariatilor in format electronic
Angajatorilor le revine obligatia sa transmita registrul in format electronic la ITM (inspectoratul teritorial de munca) in raza teritoriala a caruia isi au sediul (sau domiciliul), in termen de :
- 20 de zile de la data incheierii primului contract individual de munca, pentru angajatorii care se infiinteaza;
- in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari referitoare la elementele de identificare a salariatilor, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca, data si temeiul incetarii contractului individual de munca.

Sa nu uitam: completarea eronata da dreptul ITM sa refuze inregistrarea acestuia! Nedepunerea in termen se sanctioneaza cu amenda.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

leila

Raspunde #1 | leila | 16-09-2009

imi permit sa comentez olecutza acest revisal din punctul meu de vedere e o mare porcarie sa facem abstractie ca baza de date de la ITM e o mare varsa si prin depunerea revisalului contabilii fac treanba inspectorilor de la itm platiti din banii nostri....dar e mare confuzie privind termenul de depunere a acestuia. prin citirea legii eu am inteles ca termenul de depunere a revisalului atunci cand avem un nou cim este de 20 de zile de la semnarea acestuia insa in urma unui control inspectorii m-au atentionat ca am 20 de zile pt inregistrarea la ghiseu a cim-ului dar pt depunerea revisalului am 5 zile de la semnarea. adica......inchei cim in 5 zile depun revisalul (on line)apoi il inregistrez la ghiseu si apoi mai depun o data revislul cu nr dat de itl al cim (nu vi se pare ca e o mare bataie de joc??????)


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate