Redobandirea permisului de conducere

Vorbeste
Online
cu un membru
care s-a declarat
profesionist
in domeniu.
Bogdan Moga
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi
toti profesionistii
din jurul tau...

Modalitati de a-ti redobandi permisul de conducere suspendat


redobandirea-permisului-de-conducereIn cazul in care va aflati printre persoanele care au ramas fara permis de conducere pe o perioada de 30-90 de zile, va voi explica in ce fel il puteti recupera. Nu este suficient sa platiti amenda sau sa inmaneti polita RCA celui accidentat, mai exista o serie de formalitati.

Mai jos voi prezenta cateva etape care trebuie urmate pentru a va redobandi permisul.

Pasi de urmat pentru redobandirea permisului:
• Ramaneti calmi!
• Durata suspendarii : 30 , 60 sau 90 de zile. La acestea se adauga dovada de conducere de 15 zile ce va este eliberata pe loc. Pe scurt, daca ati primit suspendare de 30 zile si dovada de conducere de 15 va veti redobandi permisul abia dupa 45 de zile.
• Intervalul poate fi redus cu 30 zile daca: suspendarea este de 60 sau 90 de zile; nu sunteti incepator (aveti un an vechime); in ultimii 3 ani nu v-a mai fost suspendat; in ultimii 2 ani nu ati avut abateri de circulatie;
• Se rezolva cu admiterea unui examen ce dureaza 20 de minute, la care trebuie sa aveti minim 13 intrebari corecte din 15. Nesustinerea acestuia prelungeste perioada cu inca 30 de zile, dupa care va puteti ridica permisul fara examen. Acesta se poate sustine saptamanal si este gratuit ( include, totusi, costuri de inchiriere a salii).
• Pentru sustinerea examenului, trebuie sa va programati numai dupa expirarea dovezii (atentie, nu o pierdeti!) .
• Dupa admiterea examenului, in cazul in care va incadrati in categoria cu reducerea duratei de 30 de zile, veti avea nevoie de urmatoarele documente: copie dovada conducere, copie carte de identitate, copie proces verbal ( cu valoarea amenzii), copie dovada cu platirea amenzii, cerere tip de reducere a suspendarii.
• Aceste documente se depun la politia judetului in care ati avut accidentul. Analiza acestor documente dureaza, in functie de noroc, maxim o luna, iar rezultatul se transmite prin calculator in judetul dumneavoastra.
• In final, la expirarea celor 30 de zile, va ridicati permisul numai cu dovada de conducere si cartea de identitate.
• Atentie! Daca in urmatoarele 6 luni de la redobandire vi se mai suspenda permisul, vi se vor mai aduaga 30 de zile la suspendare, fara drept de reducere.

Va urez mult succes in redobandirea Permisului de Conducere !

Alte articole din aceeasi tema:


turcu elena

Raspunde #109 | turcu elena | 26-09-2014

Buna seara, am permisu suspendat pt 30 de zile dar permisu meu este grecesc pot sal preschimb in romanesc in perioada suspendari????


alex

Raspunde #110 | alex | 01-10-2014

Buna. Mi-a fost retinut permisu pentru 90 de zile, am fost am platit amenda si am fost sa predau si permisu la Politie (nu am avut la mine permisu cand am fost amendat). Domnul de la politie la cine am predat permisu mia dat o foaie si ce am avut eu factura ca am platit amenda si procesu verbal. Problema e ca maine vreau sa ma duc sa dau examen dar am pierdut, numai gasesc actele astea. Oare se poate rezolva problema cumva? Mentionez ca nu am primit dovada cand am fost oprit de agentul de politie pentru ca nu am avut la mine permisul de conducere !! Daca ma duc la politie sa cer dovada oare primesc? Astept raspuns. Cu stima.

cipri

Raspunde #110-1 | cipri | 05-10-2014

Normal ar trebuii sa iti dea dovada... daca pe proces scria ca il ai suspendat din acea zii trebuie sa iti dea dovada... dar examenu il poti da numai dupa ce iti expira dovada si eu am incercat sa predau dovada mai repede sa imi inceapa perioada de 90 de zile de cand predau dovada dar nu sa putut. Eu zic sa te interesezi sa vezi daca poti da examenu sa nu mai trebuiasca dovada ,sa inceapa perioada mai repede.. daca nu ai nevoie mare de drept de circulatie 15 zile. Si trebuie sa ai neaparat 1 an vechime inaintea savarsiriii faptei ca sa poti da examenulaurentiu

Raspunde #111 | laurentiu | 23-10-2014

Buna ziua, mi l-au retinut pentru 30 de zile - trecere pietoni - cu o dovada de 15 zile. Ok, am circulat cele 15 zile, acum "m-am oprit de tot" pentru a le "ispasi" pe cele 30 "date" (da-le-as ...). La sfarsitul intervalului, cum (re)intru in posesia carnetului ? Multumesc.


Ciufu Georgiana

Raspunde #112 | Ciufu Georgiana | 25-10-2014

Buna! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii, mi-a fost ridicat pe data de 9 iulie permisul de conducere, motivul principal a fost expirarea tuturor actelor (asigurare, itp-ul…) iar masina este inscrisa pe Bulgaria, permisul a fost suspendat pe o perioada de 3 luni, problema mea este ca desi au trecut 3 luni nu am primit nicio instiintare ca as putea sa-mi ridic permisul.. Dureaza mai mult, ce trebuie sa fac sa intru in posesia lui? Se ajunge la un proces ceva? Sunt foarte debusoloata si nu stiu ce trebuie facut! Va multumesc!


alina

Raspunde #113 | alina | 08-12-2014

Nu va suparati ca va intreb, poate cineva sa imi spuna cum se numeste examenul care trebuie dat daca ti-a fost suspendat carnetul timp de 3 luni, va rog frumos.


Marian

Raspunde #114 | Marian | 11-12-2014

Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pt 90 de zile in urma unui accident pe trecerea de pietoni. Victima a prezentat leziuni usoare (7 zile de ingrijri medicale), motiv pt care parchetul a raspuns prin caz clasat (neinceperea urmaririi penale). Intrebarea mea este, pot obtine drept de reexaminare pt reducerea celor 90 de zile? E prima oara cand mi s-a suspendat permisul, nu am avut alte abateri rutiere si am permisul de 10 ani. Va multumesc, astept cu mare interes raspunsul dvs!


adrian

Raspunde #115 | adrian | 22-12-2014

Buna seara, mie mi-a fost retinut permisul de conducere, in schimb am primit o dovada de 15 zile pentru conducere cu numere rosii expirate, numerele rosii erau expirate de 20 de zile, am condus pe un drum de tara, ca sa fac doua cumparaturi rapide pentru a nu cara sacosele de cumparaturi cu mana, timp in care am fost oprit de seful de post al comunei. Am vorbit cu el ce e de facut, am deja aproape 3 luni fara 2 zie si imi zice ca abia acum imi trimite dosarul la parchet si ca permisul mi se va restitui in momentul in care se clarifica situatia. Daca il intreb de permis ma trimite sa-mi prelungesc dovada cu alte 15 zile. Este posibil sa fi trimis doar permisul si dorasul sa-l tina? sau e doar abureala. Nu stiu ce sa fac, sunt disperat. Nu a fost vorba de nimic altceva in afara de conducere cu numere provizorii expirate.

Tenea Marius

Raspunde #115-1 | Tenea Marius | 22-12-2014

Nu e abureala! La ce descrieti dvs sa intocmit dosar penal, nu va ganditi la carnet prea curand, dosarul trebuie sa solutioneze la nivel de parchet sau cu trimiterea dvs in judecata. Pe dovada de circulatie ar trebui sa scrie si un nr. de dosar penal. ART. 85 - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani. ART. 111 - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri: b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5); g) când perioada de valabilitate a expirat. (6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.


laur

Raspunde #115-2 | laur | 30-12-2014

Salut, am avut aceiasi problema... m-au tinut timp de 7 luni sa se clarifice dosarul.. in perioada asta am luat dovada mereu pentru 30 de zile, pana sa clarificat situatia..dupa aceea am primit o suspendare din partea politiei de 3 luni neputand sa dau examenul de 15 intrebari, doar in momentul in care imi expirau acele 3 luni de suspendare ca sa nu imi dea 4 .. deci mai ai de asteptat mult timp .. ASTA E ROMANIA!adrian

Raspunde #116 | adrian | 02-01-2015

Deci la mine e problema cu seful de post al comunei, pt ca locuiesc la tara. Mi-a zis ca dosarul ramane la el, sa vada cum ma comport in ultima vreme si ca nu-l trimite la procuror. I-am cerut permisul si mi-a zis ca sa merg sa-mi scot dovada, a zis ca mi-a trimis doar permisul si dosarul este la el? e posibil sa trimita permisul fara dosar? Acum o saptamana l-am vazut iar si l-am intrebat din nou de permis si care este situatia si mi-a zis sa vin la el urmatoarea zi sa mai dau nu stiu ce fel de declaratie si ca imi trimite dosarul la procuror. Acum au fost sarbatorile si nu stiu inca nimic, dar daca ma cheama sa dau declaratie nu ma prezint. Stie cineva cum sta treaba? vrea spaga sau ce vrea omul asta de la viata mea?


cristian

Raspunde #117 | cristian | 25-01-2015

In iulie 2013 mi-a fost luat permisul pentru neacordarea prioritatii pe trecerea de pietoni. Am contestat procesul verbal si a inceput un proces lung. In octombrie 2014 se da sentinta definitiva care imi este nefavorabila...si primesc sentinta acasa in data de 17 decembrie 2014. Politia rutiera bistrita imi aduce la cunostinta in data de 12 ianuarie 2015 ca incepand cu data de 12 februarie am permisul suspendat 90 de zile, desi in procesul verbal era o suspendare de 30 de zile. Ce mai pot face?


costin

Raspunde #118 | costin | 29-01-2015

Buna ziua, am permisul suspendat din 23.04.2008 pentru ucidere din culpa. Cum pot redobandi permisul?


12 11 10 9 8 7 6 5 ... 1 »
Spune parerea ta!

Scrieti-ne!