Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Obtinerea autorizatiei pentru daramarea unui perete

Timar Theodora
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : Consilier juridic
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Demersul legislativ 

138438356687009.jpgIn orice proces de reamenajare interioara care implica spargerea sau construirea peretilor, (inclusiv a celor din BCA) este necesara o autorizatie de la primarie. 

Aceasta autorizatie de constructie are o importanta majora pentru buna siguranta a locatarilor unui bloc. O renovare facuta fara expertiza de specialitate poate slabi rezistenta blocului, iar in caz de cutremur, incendiu sau explozie, aceasta poate fi cauza principala a unor pierderi umane. De aceea, exista mari sanse ca vecinii care banuiesc ca faceti astfel de modificari sa va reclame, iar amenda este cuprinsa intre 1.000 si 100.000 lei. 

In demersul de obtinere a autorizatiei de constructie va trebui sa faceti cateva drumuri la primarie, la notar si la asociatia de proprietari a blocului, asta nu inainte de a solicita o expertiza tehnica din partea unui arhitect sau a unui structurist.
Primul act pe care trebuie sa il solicitati de la Serviciul de Urbanism al primariei este certificatul de urbanism. Certificatul va fi eliberat dupa ce veti completa o cerere tip, la care veti atasa expertiza, doua planuri cadastrale, unul la scara 1:500 si altul la scara 1:2000, o copie dupa actul de proprietate si dupa schita apartamentului, un certificat de atestare fiscala in orginal si chitanta care dovedeste ca ati platit taxa aferenta. 

Certificatul de urbanism va fi eliberat in cel mult 30 de zile de la data depunerii si inregistrarii cererii. Ulterior, ca sa obtineti autorizatia de construire va trebui sa mai completati o cerere tip, sa detineti un acord al asociatiei de proprietari a blocului si un act de la notar prin care dovediti ca imobilul nu a fost instrainat sau ipotecat. Din moment ce sunteti cu toate actele in regula puteti incepe sa construiti sau sa demolati in locuinta dumneavoastra.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Alina

Raspunde #1 | Alina | 12-06-2013

Trebuie demonstrat cumva ca in cazul unei demolari ai unde sa evacuezi deseurile?

Timar Theodora

Raspunde #1-1 | Timar Theodora | 12-06-2013

Da, pentru evacuarea deseurilor (molozul rezultat) este necesar un contract cu o firma de salubritate sau un acord prin care acestia sa ridice sacii cu moloz de unde ii depozitati. Cu stima, Theodora TimarVlad

Raspunde #2 | Vlad | 12-06-2013

Am cumparat un apartament pe care l-am renovat dar am daramat si o jumatate de perete pentru ca am vrut sa fac o usa. Pentru inceput am discutat cu administratorul de bloc care a spus ca e ok pot sa o fac fara nici o autorizatie. Dar in urma unor probleme cu un vecin acesta ma ameninta ca ma va reclama. Ce pot face in acest caz?

Timar Theodora

Raspunde #2-1 | Timar Theodora | 12-06-2013

Buna ziua! Voi incepe prin a spune ca acest lucru a fost o imprudenta din partea dvs si ca ar trebui sa respectati legea in vigoare macar pe viitor. Stiu ca este multa birocratie dar daca toata lumea ar darama pereti fara niciun autorizatie atunci probabil ne-am confrunta cu probleme majore. Acum puteti sa incepeti demersurile pentru obtinerea autorizatiei ca si cum nu ati fi facut inca modificarile si daca intr-adevar nu este nicio problema in acest sens veti primi autorizatia. Daca plangerea va fi facuta de vecin inainte de obtinerea autorizatiei atunci va trebui sa platiti o amenda in functie de gravitatea situatiei. Mult bafta! Cu stima, Theodora Timar

Damian

Raspunde #2-1-1 | Damian | 18-07-2016

buna ziua, am spart un perete din bca despartitor (hol-bucataraie), nu am obtinut nici o certificare, un vecin vrea sa ma reclame la disciplina in constructii, daca vin cei care vor constata aceasta neregula nu pot solicita efectuarea unei expertize tehnice care sa ateste ca lucrarea corespunde si sa se poate face astfel receptia ? Bineinteles, nu caut eu pe cineva care poate foarte expertiza daca e nevoie, numai sa se accepte acest lucru..multumesc
AdL

Raspunde #3 | AdL | 17-07-2013

Peretii din caramida sau bca nu au nici o legatura cu rezistenta blocului, aceia cad primii in caz de cutremur sau explozie. Lucrez in domeniu si de aceea stiu ce vorbesc, cat despre umblatul la primarie mi se pare o mare prostie si pierdere de timp pentru astfel de amenajari minore. Da in momentul cand vrei sa dai jos un perete de rezistenta, atunci poti apela la un specialist dar nici de cum la primarie pentru ca te amana de pe o zi pe alta, multe drumuri, hartii si la final iti spun ca nu se poate, asta bineinteles ca nu le dai DREPTUL. Cel mai bine o faci pe propria raspundere bineinteles cu cap si asa iesi mai castigat.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate