Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Indatoririle avocatilor

Radu Florin
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : Avocat
Localitate : Deva / Hunedoara
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce cuprinde activitatea desfasurata de avocati?
indatoririle-avocatilorAvocatii au dreptul sa asiste si sa reprezinte orice persoana fizica sau juridica, in temeiul unui contract incheiat in forma scrisa, care dobandeste data certa prin inregistarea in registrul oficial de evidenta.

Avocatul si clientul au dreptul sa renunte la contractul de asistenta juridica sau sa il modifice de comun acord, in conditiile prevazute de statutul profesiei.

Renuntarea unilaterala a clientului nu constituie cauza de exonerare pentru plata onorariului cuvenit, pentru serviciile avocatiale prestate, precum si pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat in interesul procesual al clientului.
Avocatii au dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul procesual al clientului.

Pentru asigurarea secretului profesional, actele si lucrarile cu caracter profesional aflate asupra avocatilor sau in cabinetul lor sunt inviolabile.
Contactul dintre avocat si clientul sau nu poate fi stanjenit sau controlat, direct sau indirect, de niciun organ al statului.

Avocatii sunt datori sa studieze temeinic cauzele care le-au fost incredintate, angajate sau din oficiu, sa se prezinte la fiecare termen la instantele de judecata sau la organele de urmarire penala ori la alte institutii, conform mandatului incredintat.

Avocatii sunt obligati sa acorde asistenta juridica in cauzele in care au fost desemnati din oficiu sau gratuit de catre barou.
Sunt obligati se asigure raspunderea profesionala, in conditiile stabilite prin statutul profesiei; sa participe la toate sedintele convocate de consiliul baroului, la activitatile profesionale si la sedintele organelor de conducere din care fac parte.

Avocatii au obligatia sa tina evidentele cerute de lege si de statut cu privire la cauzele in care s-au angajat si sa achite cu regularitate si la timp taxele si contributiile stabilite pentru formarea bugetului baroului si a fondurilor Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania si ale filialelor.

De asemenea avocatii au obligatia sa restituie actele ce li s-au incredintat, persoanei de la care le-au primit.

Avocatii nu pot asista sau reprezenta parti cu interese contrare in aceeasi cauza sau in cauze conexe si nu pot pleda impotriva partii care i-a consultat in prealabil in legatura cu aspectele litigioase concrete ale pricinii. Acestia nu poate fi ascultati ca martori si nu pot furniza relatii niciunei autoritati sau persoane cu privire la cauza care i-a fost incredintata, decat daca are dezlegarea prealabila, expresa si scrisa din partea tuturor clientilor interesati in cauza.

Avocatii sunt obligati sa poarte roba in fata instantelor judecatoresti. Este interzis avocatilor sa foloseasca procedee incompatibile cu demnitatea profesiei in scopul dobandirii clientelei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate