Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Formularul E112

Laura Elenes
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cine beneficiaza si in ce conditii


formularul-e1121Formularul E112 este formularul care poate salva viata copiilor dvs sau chiar a dvs in situatia in care sunteti pe o lista de asteptare interminabila sau tratamentul este programat prea tarziu.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE Si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre. inclusiv in ceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.

Regulamentelul Consiliului (CEE) Nr. 10817 privind aplicarea sistemelor de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitatii si Regulamentul Consiliului (CEE) Nr.574172 pentru stabilirea modalitalitatii-de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea institutiei compentente din statele membre de afiliere.

Institutiile competente din Romania sunt casele de asigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatorestii si a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Astfel, articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408171 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul si beneficieze de ingrijiri medicale in alt stat membru UE/SEE decat statul competent, pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizata de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.

Acest formular se elibereaza de casele de asigurari de sanatate in urmatoarele doua situatii :
a) persoanele care beneficiaza de asigurare de boala si maternitate in Romania si care solicita caselor de asigurari de sanatate unde sunt inscrise ca asigurate, transferul resedintei lor, temporar sau definitiv, pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;

b) persoanele care sunt autorizate de catre casele de asigurari de sanatate sa se deplaseze intr-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical.

Pentru situatia trimiterii la tratament medical trebuie indeplinite doua conditii cumulative :
a) tratamentul respectiv sa se regaseasca printre serviciile medicale prevazute in pachetul de servicii de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania;

b) acest tratament sa nu poate fi acordat in intervalul de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in Romania, luand in considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii.

Daca cele doua condilii sunt indeplinite casa de asigurari de sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular.

Casele de asigurari de sanatate la care sunt luati in evidenta asiguratii elibereaza formularul E112 solicitantilor, daca se incadreaza in una din urmatoarele situatii:
- asiguratul isi transfera resedinta pe teritoriul unui alt stat membru UE si necesita mentinerea dreptului la prestatiile de boala – maternitate acordate pana la momentul transferului in Romania,

- asiguratul urmeaza sa efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de baza din Romania, iar acesta nu poate fi acordat intr-un interval de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in tara noastra, luandu-se in considerare starea curenta de sanatate a persoanei si evolutia probabila a bolii.

Asiguratii care solicita formularul E112 vor depune la casa de asigurari de sanatate de care apartine urmatoarele documente: cerere; copie a actului de identitate sau, dupa caz, a certificatului de nastere; un raport medical care va contine recomandarea pentru efectuarea tratamentului in strainatate, numai pentru cea de a doua situatie; dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului si faptul ca serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat intr-un interval de timp normal in nici una din unitatile sanitare din Romania; precum si o confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical in perioada indicata de persoana solicitanta. In situatia in care asiguratul isi schimba resedinta va prezenta si un inscris medical din care sa rezulte ca deplasarea nu aduce prejudicii starii de sanatate sau primirii tratamentului medical.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 27-04-2011

Una scrie in lege si in Conventiile internationale si alta se intampla la noi! Ca la noi la nimeni!!! Foarte utile informatiile...insa la noi spitalele se inchid rand pe rand! E o situatie critica...si sunt spitale care nu mai au de luni de zile pe stoc cele necesare! Sunt oameni care sunt nevoiti sa cumpere din faramacii inclusiv fese, siringi, medicamente...tot felul adica..minimul nu mai exista! Este o realitate pe care cei responsabil si interesati sa o ascunda o ascund...sau mai bine zis nu recunosc, nu e vina lor..mereu se cauta un tap ispasitor!


zaiteo

Raspunde #2 | zaiteo | 30-04-2011

....si atunci ce este de facut ,cind nu reusim sa ne tratam in tara ? , ce facem cu cei care nici nu stiu despre aceasta lege si '' trebuie sa se trateze "in strainatate...? cine ne poate indruma ?..sint bani sa se ajunga la cei care sint obligati sa respecte legea ?

Laura Elenes

Raspunde #2-1 | Laura Elenes | 02-05-2011

Cei care trebuie sa se trateze in strainatate sunt cei care nu pot beneficia de tratament in tara, asta inseamna ca nu se poate realiza la noi din motive tehnice. Nu cred ca exista motive sa nu incercati sa aplicati pentru formular, cred ca si la noi in tara lucrurile incep sa mearga spre bine. Trebuie sa va interesati de comisia de evaluare si de acolo se afla mai multe detalii.Daniela

Raspunde #3 | Daniela | 21-12-2011

Torticolis spasmodic, acesta este diagnosticul de peste trei ani de zile si nimeni nu a gasit nici un remediu de ameliorare ca sa nu mai zic de vindecare de trei ani imi tin capul cu mana ca sa merg, sa mananc si aproape ma dopez sa pot dormi imi este rusine de copilul meu, de familie, de prieteni, sa merg pe strada, la servici....nu stiu ce sa mai fac si incotro sa o iau daca ma poate ajuta cineva ? nu vreau decat o viata normala am 41 de ani si in acesti trei ani, cred, am imbatranit cu trei zeci.


Gabu Maria Lorena

Raspunde #4 | Gabu Maria Lorena | 25-05-2012

As dori sa obtin si eu formularul acesta E112. Daca voi cere transferarea resedintei pe teritoriul Germaniei, ce mai trebuie sa fac sa gasesc o locuinta cu chirie si un job acolo?


ene     ion

Raspunde #5 | ene ion | 13-02-2013

Sufar de torticolis spasmodic din sept. 2009. Anul trecut m-am operat dar din pacate fara vreun rezultat. As vrea sa stiu daca ati incercat si alte tratamente in afara de cele clasice. Daca cineva cunoaste alte metode de tratament il rog sa ma ajute. Va doresc sanatate si putere !


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate