Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Divortul pe cale administrativa

Timar Theodora
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : Consilier juridic
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O solutie rapida de divort

718142296500570.jpgIn cazul in care ai de gand sa divortezi, o poti face pe cale administrativa, fara sa te mai plimbi prin tribunale. Conditia este ca ambii soti sa fie de acord cu divortul si sa nu existe la mijloc copii minori. 

Certificatul de divort poate fi eliberat de ofiterul de stare civila sau de un notar public. Tot ce trebuie sa faci este sa te prezinti cu sotul/sotia in fata unuia dintre cei doi si sa depuneti acolo cererea de divort. 

Eliberarea certificatul de divort poate fi anulata doar daca va razganditi in termen de 30 de zile. In caz contrar, se va verifica daca decizia este una ferma, iar daca raspunsul este afirmativ se va elibera certificatul de divort, fara a se face vreo mentiune privind culpa sotilor. 

In cele ce urmeaza divortul trebuie anuntat la primaria unde a fost incheiata casatoria.

Daca sotii nu se inteleg cu privire la impartirea bunurilor sau alte cereri adiacente divortului, cei doi vor fi nevoiti sa apeleze la competenta instantelor judecatoresti.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mariana

Raspunde #1 | Mariana | 03-12-2013

Si cu copii minori nu se poate? Ce se intampla daca sotii nu vor sa se plimbe prin tribunale si cad de comun acord asupra aspectelor importante in ceea ce ii priveste pe ei si pe copii?

Timar Theodora

Raspunde #1-1 | Timar Theodora | 03-12-2013

Se poate si daca sotii au copii minori dar procedura se complica un pic. Se intocmeste si o ancheta psiho-sociala si o audiere a minorului care sa demonstreze ca cei doi soti au cazut de comun acord asupra a ceea ce au declarat. Mai exact: numele de familie pe care sa il poarte fiecare dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea locuintei copilului minor dupa divort (copilul poate locui doar la unul dintre parinti), modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copiii minori, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura a copiilor. Cu stima, Theodora TimarParaschiv Simona

Raspunde #2 | Paraschiv Simona | 10-12-2013

Se poate realiza foarte usor si intr-un birou de mediator, toate aspectele divortului se pot consemna intr-un acord de mediere.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate