Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa recuperezi banii de la o agentie de turism

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum si cui sa ceri despagubirile

646865785215420.jpgDaca nu te-ai lovit inca de sejururile fictive sau de agentiile de turism care falimenteaza din senin, ar trebui totusi sa stii ce ai de facut in cazul in care te vei afla intr-o astfel de situatie. In continuare vei gasi informatii despre cum trebuie sa procedezi ca sa iti recuperezi banii de la tour-operatori.

Inainte de toate, potrivit Codului de procedura civila, trebuie sa incerci sa rezolvi problema pe cale amiabila. In acest sens, ii vei comunica o notificare scrisa agentiei cu care te afli in conflict, prin care ii aduci la cunostinta initiativa ta de a rezolva problema pe cale amiabila. Aceasta notificare trebuie sa includa, drept anexe, toate documentale ce atesta necesitatea ta de a fi despagubit si sa fie transmisa cu cel putin 15 zile inainte de data propusa pentru intalnire. Daca problema nu se rezolva si nu iti primesti despagubirile, atunci poti inainta cazul in instanta prezentand actele care sa dovedeasca ca ai incercat inainte sa rezolvi problema amiabil.

Daca alegi procedura civila, va trebui sa completezi o cerere prin care soliciti chemarea in judecata a agentiei de turism. In cererea respectiva poti solicita despagubirea tuturor daunelor de pe urma carora consideri ca ai avut de suferit.
Daca alegi procedura penala, acuzand agentia de inselaciune in contract, trebuie sa depui o plangere penala in care poti solicita, la fel ca si in cazul procedurii civile, despagubirea tuturor daunelor produse.

O alta posibilitate ar fi sa contactezi societatea de asigurare cu care agentia respectiva a incheiat o polita de asigurare. Agentiile sunt obligate sa incheie astfel de polite, pentru a garanta ca, in cazul insolventei sau a falimentului, clientii isi vor recupera banii. Daca alegi sa soliciti despagubiri de la asigurator, iti vei recupera nu doar banii pe care i-ai platit, ci si cheltuielile de repatriere.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Elena

Raspunde #1 | Elena | 19-12-2012

Sunt in situatia in care mi-am pierdut banii pe o excursie in Barcelona din cauza unei agentii. Mi-am cumparat un voucher de pe internet care promitea un super pret. Pana la urma m-am ales cu o super farsa. Agentia careia apucasem sa ii platesc jumatate de excursie a dat faliment. Ia banii de unde nu-s. Am facut o cerere la asigurator dar umbla vorba ca sunt slabe sansele sa mai recuperez ceva.

Laura Iov

Raspunde #1-1 | Laura Iov | 19-12-2012

Imi pare rau. Daca agentia a intrat in faliment incearca sa te inscrii la masa credala. Masa credala este o grupare obligatorie constituita, in cadrul procedurii falimentului, din totalitatea creditorilor falitului, declarati si verificati, adica din totalitatea persoanelor care, pretinzandu-se creditori ai falitului, si-au declarat creantele si au depus dovezi. Ce inscrisi participa la o actiune comuna de valorificare a bunurilor debitoarei in vederea recuperarii sumelor datorate, iar actiunea este efectuată de administratorul judiciar.

Roxana

Raspunde #1-1-1 | Roxana | 19-12-2012

Din pacate, procedura dureaza ani buni iar lichidatorii par total dezinteresati de a mai recupera ceva in afara cheltuielilor si onorariilor lor de executare.
Teodora

Raspunde #2 | Teodora | 14-06-2013

Buna ziua, tocmai ce am aflat ca agentia de turism, cu care trebuia sa plec in Tunisia nu isi mai onoreaza vacantele. Nu mai raspund la telefon, la e-mail. Ei sunt din Biucuresti eu din alt oras. Din pacate am transferat suma de bani pentru vacanta. Exsiat vreo cale de a recupera banii sau macar o parte din ei?

Borsova Catalina

Raspunde #2-1 | Borsova Catalina | 08-06-2015

In cazul unor fraude, turistii trebuie sa depuna o plangere la Politie. Abia dupa o decizie a instantei banii vor fi recuperati.Borsova Catalina

Raspunde #3 | Borsova Catalina | 08-06-2015

Pentru a nu ajunge in situatia de a ramane si fara bani, si fara vacanta, turistii pot verifica existenta licentei de functionare a agentiilor pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Turism. Trebuie verificata polita de asigurare de insolventa a agentiei de turism, numele asiguratorului, dar si termenul de valabilitate al politei.


Borsova Catalina

Raspunde #4 | Borsova Catalina | 08-06-2015

Am uitat sa precizez ca toate acestea trebuie mentionate in contractul cu turistul, in plus, agentia este obligata sa le afiseze intr-un loc vizibil in sediul firmei, dar si pe internet.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate