Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Anularea titlului de proprietate pentru terenurile agricole

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Actiuni care trebuie demarate pentru anularea titlului de proprietate


terenurile-agricolePotrivit reglementarilor juridice ce tin de domeniul fondului funciar, in cazul in care o persoana interesata constata ca a fost eliberat un titlu de proprietate cu incalcarea prevederilor legale, se poate adresa instantei de judecata, solicitand anularea acestuia.

Anularea unui titlu de proprietate poate fi solicitata de orice persoana care justifica un interes, adica demonstreaza ca prin eliberarea titlului de proprietate unei alte persoane i-a fost incalcat dreptul sau de proprietate asupra unei anumite suprafete. 

Cererea de chemare in judecata trebuie facuta in termen de 3 ani de la data la care a fost eliberat titlul de proprietate sau de la data la care persoana indreptatita a luat cunostinta de faptul ca pentru suprafata respectiva a fost eliberat titlul de proprietate unei alte persoane. Nerespectarea termenului de 3 ani duce la respingerea actiunii ca tardiv introdusa.

Cererea se depune in dublu exemplar impreuna cu toate actele de care partea intelege sa se foloseasca in proces la judecatoria in raza careia se afla suprafata de teren. Taxa de timbru pentru anularea titlului de proprietate se schimba destul de des, de aceea este bine sa intrebati functionara de la oficiul de unde il cumparati, taxa este unica pe tara.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mihai

Raspunde #1 | Mihai | 29-03-2012

Detinem o casa si un teren, iar pana nu demult nu am stiut ca titlul de proprietate este intocmit gresit din urmatoarele cauze: bunicul avea 5 copii dintre care si tatal meu dupa decesului bunicului cei 4 frati au cedat partile lor lui tata deoarece ei si-au luat fiecare parte cuvenita la incheierea casatoriilor tata fiind cel mai mic, exista document in care cei 4 frati RENUNTA LA INTREAGA AVERE pentru tatal meu. La momentul respectiv era CAP si nu era trecut in act decat casa pe o suprafata de 250 mp,dupa revolutie cand sau dat terenurile inapoi unul din frati a mers la primarie si a trecut doar pe el si pe mama mea intrucat tata a decedat in 1988 stiind ca are acel document ca mostenire; prin intimidare si amenintari mama nu a putut demara in instanta obtinetre de drepturi cuvenite asupra diferentei de teren,am dorit sa inchei intabulare si cadastru pentru cei 250 mp si nu pot intrucat trebuie sa fac modificare la titlu in care sa reiasa si cei 250 mp mosteniti. Va rog sa ma lamuriti daca fratii lui tata a semnat ca RENUNTA LA INTREGA AVERE in favoarea lui tata chiar daca nu era stipulat in document si terenul obtinut dupa revolutie noi mostenitorii celui care a ramas cu ITREAGA AVERE putem obtine anularea titlului in care mai este trecut unchiul meu si eliberarea unui alt titlu cu mama si cei 3 copii urmasii legali.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate