Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Activitatea avocatilor

Diana Croitoru
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : mediator
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce intra in atributiile avocatilor


avocatPentru cazul in care veti avea nevoie sa fiti asistat vreodata de vreun avocat si nu stiti exact care este treaba pe care acesta este obligat sa o faca si pe care nu, ne-am gandit sa va dam o lista cu ceea ce inseamna activitatea avocatilor, si ce reprezinta ea.

- Activitatea avocatului inseamna asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice si a institutiilor, precum si a altor persoane juridice, in conditiile legii.

- Redactarea de acte juridice, atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare, face parte tot din activitatea acestuia.

- Avocatul este responsabil de apararea si reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si juridice in raporturile acestora cu autoritatile publice, cu institutiile sau cu orice alta persoana romana sau straina.

- Avocatul duce activitati de mediere.

- El ofera consultatii si cereri cu caracter juridic.

- Participa la asistarea si reprezentarea persoanelor fizice sau juridice interesate in fata altor autoritati publice cu posibilitatea atestarii identitatii partilor, a continutului si datei actelor incheiate.

- Se ocupa de stabilirea temporara a sediului pentru societati comerciale la sediul profesional al avocatului si inregistrarea acestora, in numele si pe seama clientului, a partilor de interes, a partilor sociale, sau a actiunilor societatilor astfel inregistrate. 

- Avocatul poate apela la orice mijloace si cai proprii exercitarii dreptului de aparare, in conditiile legii.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Florans

Raspunde #1 | Florans | 18-06-2010

Care este tariful unui avocat?;Exista abonamente ptr avocati?


iuliana

Raspunde #2 | iuliana | 18-06-2010

hmmm....avocatii.....ai incredere in ei atat timp cat o sa ai bani sa ii platesti..:)


rhazhiehl

Raspunde #3 | rhazhiehl | 13-10-2010

ofer abonament...discutabil...tariful difera de la caz la caz...

Sorin

Raspunde #3-1 | Sorin | 14-10-2010

Tare asta cu abonamentul. :)daniela

Raspunde #4 | daniela | 14-10-2010

atributiile avocatilor..hmmm..sunt atat de multi absolventi de Drept care habar nu au ce fac! Cand era doar facultatea de Drept, Universitate, altfel stateau lucrurile, acum insa, cand tot mai multe facultati de stat si particulare isis dezvolta profil de Drept, se pierde foarte mult pe drum, plus ca sunt multi tineri de valoare care raman fara job doar pt ca sunt prea multi.


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #5 | Narcisa - Elena Oprescu | 05-12-2010

Avocatul mai este dator sa fie si moral in fata clientului! Dar la noi in tara, avocatul preia orice caz si promite marea cu sarea chiar si atunci cand stie ca al sau client nu are niciun castig de cauza...si se targiverseaza lucrurile doar sa-l curete pe bietul om de bani! Sa vina cine o vrea si sa-mi spuna ca nu se practica la noi asa ceva, cel mai mult de fapt! Daca doriti asistenta juridica fara bani si de calitate adresati-va ONG-urilor car5e apara Drepturile Omului. Veti constata cu uimire cat profesionalism , moralitate si competenta gasiti acolo! Si este gratis!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate