Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Acte necesare vanzare auto second hand

Borcea Cosmin
Domeniu : intretinerea si repararea autovehiculelor
Meserie : Mecanic auto
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tot ce trebuie sa stim pentru a vinde o masina

462166702139835.jpgPentru a vinde o masina nu inseamna doar aplicarea unui anunt pe un site de specialitate si o buna negociere. Trebuie de la bun inceput sa cunosti procedurile legale pentru buna desfasurare a unei tranzactii de succes.

Iata care sunt actele necesare pentru vanzarea masinii :

- Certificatul de inmatriculare;
- Cartea de identitate a masinii;
- Contract de vanzare cumparare (notar);
- Copii ale cartilor de identitate vanzator /cumparator;

Optional: acte care dovedesc reparatiile tehnice, imbunatatirile aduse masinii etc.

Procedurile pentru vanzarea masinii :

- Dupa ce ai gasit cumparatorul potrivit pentru masina ta scoasa la vanzare, vei merge impreuna cu acesta la un birou notarial pentru a semna contractul de vanzare-cumparare.

- Odata contractul semnat, tot impreuna cu cumparatorul masinii, veti merge la Administratia financiara de care apartii pentru a se viza fisa de inmatriculare a masinii (Inainte de a merge la Administratia financiara, de preferat cu cateva zile inainte, contacteaza telefonic departamentul Relatii cu publicul pentru a-ti confirma ca ai toate actele necesare).

- Asigura-te ca ai copii xerox pentru toatele actele (carti de identitate, contract de vanzare – cumparare, certificat de inmatriculare etc).


Dupa ce procedurile au fost indeplinite vei preda cumparatorului cheile masinii si actele originale: fisa de inmatriculare, cartea de identitate a masinii, talonul (cu numele noului proprietar pe verso).


De asemenea, daca este cazul, trebuie sa ii dai noului proprietar asigurarea obligatorie a masinii (RCA-ul), asigurarea CASCO si eventual ii vei aminti care este valabilitatea rovinietei.


Important!

Fiecare dintre voi va ramane cu cate un un exemplar al contractului de vanzare cumparare a masinii.

Tranzactia gata incheiata, lucrurile trebuie sa intre pe fagasul normal: tu vei primii banii, iar cumparatorul – masina!


Sfat!

Este extrem de important ca imediat dupa ce ai facut actul de vanzare-cumparare si inainte de a preda actele sa radiezi masina. Astfel, vei evita sa primesti eventualele amenzi ale actualului proprietar sau sa fii nevoit sa platesti impozitul anual pentru masina pe care nu o mai detii.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Raul

Raspunde #1 | Raul | 30-07-2014

Va rog frumos, ce contina dosar pentru radierea masina???

Borcea Cosmin

Raspunde #1-1 | Borcea Cosmin | 30-07-2014

Cerere tip, cartea de identitate a vehiculului in care este inscris fostul proprietar, fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare (24 h) pentru fostul proprietar si semnaturile fostului si actualului proprietar, documentul care atesta transferul de proprietate, trei exemplare completate ale certificatului de radiere, documentul de identitate al solicitantului (original si copie), certificatul de inmatriculare semnat de fostul proprietar si placile cu numere de inmatriculare.Marius

Raspunde #2 | Marius | 23-12-2014

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie toti pasii in legatura cu vanzarea unei masini din 2004, nu s-a platit taxa la ea (solenza)... si am gasit mai multi cumparatori dar nu vor sa plateasca taxa. Cum o pot vinde vinde legal, dar sa nu platesc amenzile cumparatorului. Va multumesc!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate