Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Spyware: software-ul spion!

Mustata Mirela
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum putem evita si elimina aplicatiile spyware


Spyware-ul este un software descarcat si activat fara stirea si/sau impotriva vointei utilizatorului. Acesta este o reala amenintare pentru datele dintr-un computer. Obiectivul unei aplicatii spyware este de a aduce bani creatorilor ei.

Spyware-ul este un software care se instaleaza in computer pentru a difuza publicitate si pentru colecta si transfera informatii privind mediul in care a fost adapostite. In acest mod subtil, pentru ca in practica spyware-ul actioneaza fara stirea utilizatorului, sunteti fortat/a sa utilizati unele servicii pe care trebuie sa le platiti pentru ca in final banii sa ajunga la creatorul sau.

Desi diferenta dintre virusi si spyware este mica, spyware-ul nu este considerat un virus in mod oficial, deoarece nu se reproduce, insa este aproape la fel de dificil sa scapati de el. Informatiile colectate de programele spyware pot permite creatorilor acestora sa afle URL-urile site-urilor vizitate, cuvintele cheie introduse in motoarele de cautare si informatii privind platile bancare (numarul cardului de credit).  Spyware-ul este descarcat adesea alaturi de software-uri gratuite in genul jocurilor sau al screesaver-urilor. Acesta ataca in mod frecvent sistemele Microsoft Windows. Spyware-ul se poate instala si atunci cand incarcati anumite pagini web si se activeaza, in general, dupa repornirea computerului.

Contaminarea cu un spyware are la baza, de obicei navigarea pe Internet. Acesta din urma, fiind o incontestabila ruta de transmitere a datelor, prolifereaza si aplicatiile spyware. Site-urile web dubioase care ofera software-uri gratuite, muzica, jocuri si continut pornografic sunt, cel mai probabil, cele care infecteaza calculatoarele cu programe spyware. Foarte multi editori de software gratuit utilizeaza programele spyware pentru a colecta date personale si a genera venituri. Acestea se concretizeaza si prin publicitatea afisata.

Pentru a va proteja si a scapa de spyware, software-urile antispyware ofera protectie permanenta, prin eliminarea aplicatiilor spyware uneori chiar inainte instalarea acestora pe hard disk. Printre numeroasele software-uri care va ajuta sa scapati de aplicatiile spyware, merita mentionate: din categoria gratuite - Avira AntiVir Personal sau Premium, Ad-Aware, Spybot Search&Destroy si Microsoft Antispyware. Este de preferat de asemenea sa abandonati Internet Explorer si sa folositi Firefox, Opera sau Chrome pentru a naviga pe Web. Majoritatea aplicatiilor spyware folosesc vulnerabilitatile browser-ului Microsoft pentru a se instala.

Stiati ca...
Puteti elimina unele aplicatii spyware cu ajutorul functiei de dezinstalare a Windows: Add or Remove Programs. Este suficient sa folositi metoda obisnuita de dezinstalare pentru orice aplicatie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Administrator

Raspunde #1 | Administrator | 14-08-2009

din nefericire majoritatea utilizatorilor nu isi iau nici o masura de precautie si apoi se mira cand sistemul lor e atacat...


Protejati-va impotriva furtului de identitate &laq

Raspunde #2 | Protejati-va impotriva furtului de identitate &laq | 18-08-2009

[...] chestiune din ce in ce mai serioasa in lume cat si in Romania. Cu totii am auzit de virusi online, spyware, rootkits, hakeri sau alte multe amenintari informatice si ale furtului de identitate online. [...]


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate