Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa fac un stick USB Bootabil fara nici un program

Burhuc Marcel
Domeniu : Repararea calculatoarelor si a echipamentelor peri...
Meserie : Operator calculator electronic si retele
Localitate : Husi / Vaslui
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum instalezi Windows Vista sau Windows 7 de pe stick USB

 

Daca te intrebi ce sens are sa instalezi de pe stick, raspunsul este : viteza de instalare. Care este net superioara celei de pe DVD.

 

Ai nevoie de kitul de instalare Vista sau Windows 7 pe DVD si de un stick USB de minim 4 GB. Daca ai date pe stick fa-le o copie de siguranta, pentru ca stick-ul va fi sters complet.

1. Deschide un Command Prompt elevat. (Scrie cmd in caseta de Start, iar apoi, cind apare iconul, click dreapta pe el si selecteaza Run as Administrator).

2. In noua fereastra tasteaza diskpart, apoi apasa Enter.

3. Se lanseaza programul diskpart. La promptul diskpart tasteaza list disk. Se va afisa o lista din care va trebui sa identifici care este stick-ul USB. Te poti orienta dupa capacitatea acestuia. De exemplu, pentru un stick de 4 GB apare ca unitate de disc cu 3920 MB. Uita-te cu atentie la ce pozitie este trecut stick-ul (Disk #), pentru ca este vital sa nu selectezi o alta unitate de disc in locul stick-ului.

4. In continuare, tot la promptul diskpart tasteaza select disk #, unde inlocuiesti # cu numarul discului tau USB,urmat de Enter.

5. Daca te-ai asigurat ca ai selectat stick-ul USB si nu un hard disk din calculator, tasteaza clean si apoi Enter.
Atentie, aceasta comanda va sterge TOATE datele de pe stick, sper ca nu ai uitat sa le faci o copie de siguranta !

6. Odata ce primesti confirmarea ca operatia a reusit, tasteaza create partition primary apoi Enter.

7. Apoi tasteaza select partition 1 si Enter.

8. Dupa finalizarea operatiei, tasteaza active si apoi Enter.

9. Acum trebuie sa formatam noua partitie activa pe care tocmai am creat-o pe stick. Acest lucru se face cu comanda format fs=ntfs urmata de Enter. Operatia va dura mai mult sau mai putin, in functie de capacitatea stick-ului.

10. Urmeaza sa alocam o litera pentru unitatea de disc (stick) in My Computer. Tasteaza assign apoi apasa Enter.Vei primi confirmarea pentru aceasta alocare. Tine minte litera alocata, ai nevoie de ea mai tarziu. Sa zicem aici ca litera alocata pentru stick a fost H.

11. A venit momentul sa inchidem utilitarul Windows diskpart. Tasteaza exit, urmat, normal, de Enter, dar nu inchide fereastra de Command Prompt.
Introdu DVD-ul cu kit-ul de Windows Vista sau de Windows 7. Noteaza litera unitatii de DVD. Ca si in cazul celei alocate pentru stick, vom avea nevoie de ea mai departe. Sa zicem, de exemplu, ca litera unitatii de DVD este in acest caz F.

12. In fereastra Command Prompt, tasteaza F:\boot\bootsect.exe /nt60 H: si tasteaza Enter.
ATENTIE Inlocuieste litera F din exemplul de mai sus cu cea coresounzatoare unitatii DVD care contine DVD-ul de instalare si de asemenea inlocuieste litera H din acest exemplu cu litera corespunzatoare stick-ului pe care le poti vedea in My Computer.

13. Inchide Command Prompt tastand exit urmat de Enter.

14. In My Computer da click dreapta pe unitatea de DVD unde ai kitul.
Selecteaza Open. In noua fereastra selecteazatoate obiectele (fisiere si foldere) cu comanda Ctrl A din tastatura. Apoi apasa Ctrl C pentru a copia continutuldiscului in Clipboard.

15. In My Computer da acum click dreapta pe unitatea USB si selecteaza Paste. Fisierele vor fi copiate acum pe stick. Operatia este de durata, dar la final vei avea un stick bootabil cu care poti instala Windows Vista sau Windows 7. Nu uita sa activezi din BIOS-ul calculatorului bootarea din USB disk drive. PONT : Daca discul USB are o capacitate mai mare, de exemplu 8 GB, dupa copierea fisierelor kitului Windows poticopia si driverele cele mai noi intr-un folder separat. Vor fi foarte utile la o eventuala reinstalare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Draghici Claudiu

Raspunde #5 | Draghici Claudiu | 29-06-2012

Metoda prezentata mai sus este valabila si pentru Windows 8. Pentru cei ce nu au cunostinte de msdos si li se pare greu aceasta metoda,aveti aici http://wintoflash.com/home/en/ o varianta mai usoara,un soft micut compatibil cu toate sistemele de operare platforma Windows. Xp,Vista,7,8. Pentru nelamuriri nu ezitati sa intrebati.

adi

Raspunde #5-1 | adi | 24-02-2013

daca am windows-ul in pc merge?

Draghici Claudiu

Raspunde #5-1-1 | Draghici Claudiu | 24-02-2013

Da. Cred ca nai citit cu atentie. Aplicatia este valabila pentru toate sistemele de operare WINDOWS.
reduceri oferte

Raspunde #6 | reduceri oferte | 03-07-2012

multumesc mult de pont. mult mai bine decat sa incerc tot felul de programe care nici nu stiu daca functioneaza sau nu


Draghici Claudiu

Raspunde #7 | Draghici Claudiu | 24-02-2013

Softul este testat de mine si functioneaza 100%, poti face usb bootabil cu toate versiunile de windows.


dclau99

Raspunde #8 | dclau99 | 28-04-2013

faza nasola ca nu inteleg 11 si 12 cu schimbarea de litere.......imi da cu can not find....plz little help...tnx


Cristi

Raspunde #9 | Cristi | 06-06-2013

Va chinuiti prea mult doar cu windowsul , cautati pe net softuri gratis pentru a face stikuri bootabile , sant foarte simple de utilizat chiar si pentru incepatori. Iata doua dintre ele care eu le folosesc. RUFUS si MltibootISO. Se poate face si cu windows-ul dar trebuie sa ai rabdare. Asadar Succes.


Gaby25

Raspunde #10 | Gaby25 | 27-06-2014

Daca bootez un stick cu windows 7 va ramane asa sau il pot reseta pentru a insera fisiere pe el ?


Levinta

Raspunde #11 | Levinta | 31-12-2014

Sarbatori fericite tuturor si la multi ani !!! Cum pot reinstala windows 7 sau 8 pe un apple imac, desktop 27 inch care are unitatea optica defecta ? Am incercat cu stick usb (cu windows boot-abil) dar nu-l vede macul. Ce setari trebuie sa fac in Sistemul de operare OS X Versiunea 10.9.5 ca macul sa vada stickul usb ? Va rog vreau un raspuns concret nu trimitere la un tutorial. Pe acast iMac am avut instalat Windows 7 Ult de catre service dar cu pret cam mare. Va multumesc, Levinta Serghei


Levinta

Raspunde #12 | Levinta | 31-12-2014

Sarbatori fericite si la multi ani!!! Dupa ce am incercat mai multe tutoiale ca sa fac un stik bootabil cu windows in prompt command, in sfarsit norocul ma indreptat catre tutorialul dumneavoastra care ma dus la rezultatul dorit. Pentru aceasta va multumesc si va doresc si pe viito sa fiti la fel de buni. LA MULTI ANI !!!!


Bebe

Raspunde #13 | Bebe | 14-07-2016

Buna treaba! Multumesc!


Daniel

Raspunde #14 | Daniel | 28-02-2017

Salut, sunt foarte interesante informațiile dar am o mica problema. Am doar wifislax la dispoziție nu am un Windows facut și as dori sa intreb daca este vreun soft sau ceva comenzi in terminal pentru a putea crea un stick cu Windows sau cu Linux pe acest sistem de operare (linux "wifislax").


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate