Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa cureti laptopul de praf

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O curatare corecta pentru o functionare corecta


nettoyer_pcMulti dintre noi detinem un laptop si uneori se intampla ca ventilatorul sa se invarta mai mult timp sau tastura sa fie mult mai calda decat in mod normal. In cazul in care observam ca ventilatorul nu se mai invarte, problema cel mai des intalnita este supra-incalzirea procesorului si asta inseamna inchiderea automata a laptop-ului.

Uneori laptop-ul ruleaza pentru 10 minute, uneori pentru o jumatate de ora, totul depinde de task-ul dorit si putere. O problema poate fi gura de aerisire a ventilatorului care este blocata sau plina de praf.

- Inainte de a desface laptop-ul scoateti bateria si cablul de alimentare. Niciodata nu se va face aceasta operatiune cu bateria si cu cablul de alimentare in laptop. Daca ai noroc, poti sa expui coolerul dand jos doar tastatura. Asta iti face viata mai usoara si nu prea risti garantia.

- Nu curate niciodata praful cu aspiratorul, indiferent daca trage sau sufla pentru ca in cel mai rau caz ai sanse mari sa bagi praf pe sub ventilator pe axul acestuia. In cazul in care totusi alegi aspiratorul, mai intai blocheaza ventilatorul pentru a nu arde placa de baza.

- Cea mai corecta varianta este sa folosesti o pensula si apoi sa scuturi praful fara sa il sufli. Cel putin nu cat timp sta pe sub palele fanului. Dupa ce l-ai scuturat usor poti sa sufli ce a mai ramas.

- Curatatul periodic este neaparat necesar pentru temperaturi si functionare normale. Perioada poate varia functie de tipul si dimensiunile coolerului, durata de functionare a laptop-ului in timpul unei zile si locurile in care acesta a fost plimbat.
Deasemenea, incercati sa evitati mancatul in timp ce lucrati la laptopul dumneavoastra, si nu il lasati deschis mai mult decat este cazul.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

tehnoservice

Raspunde #1 | tehnoservice | 21-09-2010

Bun articolul, recunosc. Eu am lucrat in service-uri de calculatoare pe la mai multe firme din Iasi. E de la sine inteles ca am facut multe curatari de praf la laptopuri. Dar marea problema in sine nu este curatarea de praf efectiv a venilatorului laptopului ci cum anume ajungi la acel ventilator. De aceea cred trebuiau incluse in acest articol cateva link-uri spre tutoriale despre cum se desfac laptop-urile. Pentru ca intamini o gramada de probleme pana ce desfaci un laptop. Nu toate se desfac la fel. Mai trebuie sa adaug ca axul ventilatorului trebuie uns cu ulei de mecanica fina dupa ce a fost mai intai curat ventilatorul de praf.


Porumbitza

Raspunde #2 | Porumbitza | 21-09-2010

Buna...si eu am probleme cu laptopul. De fapt cu 2. Un notebook Acer si un Siemens Fujitsu. Amandoua par sa aiba aceeasi problema. Notebookul l-am dus la un prieten sa imi reinstaleze windowsul, a bagat un stick sa il configureze, s-a blocat si de atunci se aprinde ...dar atat, imagine nimic. La fel si cu celalalt, am bagat sa copiez un dvd, s-a blocat, am dat restart si de atunci nu mai merge. De aprins se aprinde, dar atat, monitorul nimic. Mi s-a spus ca biosul ar fi...voi ce stiti? se poate face? Multumesc anticipat

informaticos

Raspunde #2-1 | informaticos | 21-09-2010

daca se incalzeste f tare poate fi din cauza parfului acumulat intre ventilator si radiator. ventilatorul sufla, dar se creeaza un fel de "saltea" de praf, care ajunge uneori la 2-5 mm grosime, care nu lasa aerul sa-si faca un circuit complet... desfaci laptop-ul si-l cureti bine cu o pensula fina si un aspirator. ar fi bine sa demontezi si capacul de la ventilator, sa-l poti curata (aproape) perfect. verifica daca sunt bine stranse suruburile la radiatorul procesorului, schimba eventual vaselina siliconica daca este deja uscata. in bios parca sunt niste setari de performanta, dupa cum este alimentat, baterie, sau AC.emahart

Raspunde #3 | emahart | 21-09-2010

pentru o mentenanta completa nu se curata doar de praf, mai trebuie pasta termica pe procesor, buretei termici, etc... eu as sugera sa nu va apucati singuri acasa de procedeu, deoarece eu lucrez intr-un service si multeee mi-au vazut ochii, plecand de la o singura curatare de praf. A si inca ceva, pentru un laptop care e utilizat zilnic, o data la 6 luni este ideala mentenanta lui. Va astept cu intrebari. Porumbitza, daca vrei, putem lua legatura si pentru o constatare gratuita vei afla ce s-a intamplat de fapt.


Roman Elena

Raspunde #4 | Roman Elena | 08-06-2015

Foarte bun articol! Atentie, nu folosi produse de curatare care contin amoniac sau produse de curatare foarte puternice; nu folosi servetele de hartie (pot zgaria laptop-ul si lasa in urma reziduuri de hartie; nu pune niciodata o solutie de curatare direct pe laptop (nici pe carcasa, nici pe display), ci intotdeauna numai pe materialul textil folosit la curatare.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate