Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Compatibilitati intre versiunile de Microsoft Word

Monica Budasca
Domeniu : Activitati de consultanta in tehnologia informatie...
Meserie : Manager proiect informatic
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Iata care e treaba foarte pe scurt


Imi place Microsoft Word! Stie multe :). Inevitabil de-a lungul carierei mele IT, mai ales pe partea de training, am avut de-a face cu aproximativ toate versiunile de Microsoft Word care au fost emise. Iar cu ocazia asta, in timp, am vazut oameni ajungand sa se certe grav din cauza unor incompatibilitati de formate intre fisierele produse cu Microsoft Word in diversele sale versiuni aparute. FARA SA FIE WORD-ul de vina, ci utilizatorii care nu au stiut cum sa procedeze si nici nu au intrebat!

Situatia tipica: cineva din firma X, transmite un document catre cineva din firma Y, care, dupa ce il primeste, nu reuseste sa il deschida si deci il acuza pe cel din firma X ca ai trimis un document gresit!, nu esti in stare sa faci un fisier ca lumea!, ce prostie mi-ai trimis aici?. Sau chiar mai rau, cel din firma Y merge la seful lui si ii spune ca de la firma X nu primeste decat prostii si greseli de fiecare data. Iar atunci seful Y, tot atat de doxat in ale Office-ului ca si subalternul sau, se cearta cu seful X. Si eventual amandoi merg la departamentele IT aferente pentru ca le reprosa ca sunt incompetenti!

Va suna cunoscut aceasta situatie? V-ati aflat in ea, de vreuna din partile ei (eu m-am aflat de partea IT-ului acuzat ca NU STIE SA SALVEZE DOCUMENTE (!!!!)...)? De la emiterea lui Microsoft Office 2007 incoace nu vi s-a intamplat niciodata sa nu se poata deschide documentul pe care l-ati schimbat cu cineva?

Asadar:

- Daca primiti fisiere in format .doc, le puteti deschide cu orice versiune de Microsoft Office Word aveti.
- Daca primiti fisiere in format .docx, le puteti deschide cu Word-ul din Office 2007 si din Office 2010, iar daca NU aveti asa ceva, le puteti deschide de exemplu cu Open Office Writer cu conditia sa fie cel putin versiunea 3.x (acesta e alt subiect...).

Versiune Microsoft Office Word Format nativ de fisier creat la salvare Extensie fisier adaugata automat la salvare Poate sa deschida fisiere de urmatoarele tipuri… NU poate sa deschida
97, XP, 2003 Document .doc fisierele native .doc
fisierele .rtf (create de exemplu cu WordPad)
fisierele native .docx
2007 Document .docx fisierele native .docx SI fisierele .doc
fisierele .rtf
-
2010 Document .docx fisierele native .docx SI fisierele .doc
fisierele .rtf
-

Atentie la doua lucruri:

1) Unele elemente din Word-ul de la Office 2010 nu pot fi afisate corect de Word-ul de la Office 2007, dar NU impiedica deschiderea corecta a fisierului. Elementele la care ma refer tin de chestiuni mai degraba de grafica. Ca de exemplu unele modele de font artistic cu umbra dar nu intru in detalii deoarece acesta nu este un training de Word.

2) Daca stiti ca aveti Microsoft Office 97-2003 si stiti ca cineva trebuie sa va trimita un document Word, spuneti-i ca in situatia in care el are 2007 sau 2010, sa il salveze in format .doc ! INTOTDEAUNA ACEST LUCRU SE POATE, totul e ca persoana sa stie ce versiune are la dispozitie (multi utilizatori habar nu au pe ce lucreaza (!) si sa stie cum sa procedeze! Nu voi detalia aici pentru ca acesta nu este un training de word, dar atat trebuie stiut: optiunea Save As (Salvare Ca) ofera posibilitatea, la Word-ul 2007 si 2010, de a salva cu compatibilitate in jos.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Micul Corupt

Raspunde #1 | Micul Corupt | 01-02-2013

Sau pur si simplu se instaleaza Microsoft Office Compatibility Pack direct de pe www.microsoft.com ca sa se poata deschide DOCX pentru cei care folosesc Office 2003


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate