Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Browserul tau e cu adevarat pregatit?

Eugen Stanciu
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Compatibilitatea CSS3 si HTML5 cu browserele web


internet-browser-logoIn ultimul timp, de cand Apple a refuzat Flash-ul pe telefonul mobil, auzim tot mai des despre HTML5 si CSS3. Aceste noi standarde web promit suport audio si video, numeroase imbunatatiri grafice si tehnice, cum ar fi suportul drag-and-drop, toate avand rolul de a va face cautarea web mult mai placuta.
 
Toate bune pana acum, dar cate caracteristici CSS3 si HTML5 sunt suportate de browserele web din prezent? Raspunsul vine intr-o forma vizuala atragatoare (schema mai jos).

Desi HTML5 si CSS3 nu au fost finalizate, aceasta vizualizare interactiva arata compatibilitatea HTML5 si CSS3 cu 8 browsere principale: toate versiunile Firefox au nuante de albastru, Chrome/Safari-galben, Internet Explorer 9 –roz. 

Internet Explorer 9: mai bun decat Chrome si Firefox la testele HTML5.

In 2009 IE incepuse sa piarda teren in defavoarea browserelor precum Firefox, Chrome si Safari. StatCounter arata ca IE7 detinea 30% din cota de piata, Firefox 27% , iar IE8 17%. 

De curand, W3C a testat cinci browsere web populare pentru a vedea cea mai buna compatibilitate. S-a folosit Microsoft IE Platform Preview 6, Google Chrome 7.0 517.41 beta, Mozzila Firefox 4 Beta 6, Opera 11.00 alpha (build 1029) si Safari 5.0.2. La final, IE9 a iesit invingator.

Daca e asa cum umbla zvonul ca a 9-a versiune IE va avea un puternic suport HTML5, atunci vor fi si alte implicatii. Cu cat HTML5 e mai bun, cu atat mai in urma va ramane Flash, tinand cont de tendinta lor de a se compara. 

compatibilitate-browser-css3

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

M

Raspunde #1 | M | 17-03-2012

Corect. Deja librariile de functii cu motor javascript (Ajax, Mootools, jQuery, Parallax si alte clase/ module) fac in mare parte ce face si flash. Librariile mai sus mentionate sunt ajutate de CSS3 si HTML5, care fac posibil acest lucru. As recomanda cu lacrimi in ochi celor care inca folosesc IE6, sa si faca un upgrade la browser ca cei care programeaza sa nu piarda nopti pentru IE hacks si scris km de css cu dedicatie pentru aceasta distributie. Daca IE6 ar disparea, lumea ar fi mai vesela (mai putin script kidiz care inca mai fac injectii XSS - btw .. in mozila nu prea mai merg :) )


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate