Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum livrezi performanta prin echipa IV

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Dupa ce ai angajat invingatori INSPECTEAZA CEEA CE ASTEPTI
, ai setat asteptarile, ai asigurat echipei suportul necesar, iata si ultimii pasi pentru livrarea performantei.
Chiar daca ai deplina incredere in membrii echipei tale, nu poti avea control asupra echipei si a rezultatelor ei daca nu monitorizezi activitatea. Fie ca e vorba de rapoarte zilnice/saptamanale/lunare/trimestriale, fie ca e vorba de urmarirea pasilor unui proiect, fara monitorizarea activitatii te poti trezi foarte usor pe un drum gresit.
swot
Monitorizarea te ajuta sa anticipezi anumite probleme, sa detectezi altele curente si in functie de aceasta sa iei anumite decizii care sa duca la refacerea si la regandirea planului stabilit initial. Urmareste cu mare atentie activitatile critice care pot avea influenta majora in rezultatul final.
Evaluaza periodic obiectivele atinse, resursele umane si materiale precum si relatiile create intre membrii echipei.Verifica respectarea standardelor si a procedurilor impuse de companie pentru ca realizarea obiectivelor trebuie sa se faca tinand cont si de cantitate si de calitate.
Foarte utila in evaluarea activitatii este analiza SWOT – cele 4 cadrane ale diagramei vor pune in evidenta punctele tari (S=Strengths) , punctele slabe (W=weaknesses), oportunitatile (O=opportunities) si amenintarile (T=Threats) urmand ca ulterior, pe baza analizei, sa fie stabilit planul de actiune corespunzator.
MOTIVEAZA-TI ECHIPA
Motivarea e definita ca fiind motorul care ne face sa actionam. Oamenii se simt motivati cand simt ca ceea ce fac ii conduce catre atingerea obiectivelor personale.
Niciodata membrii unei echipe nu vor avea aceeasi motivatie si de aceea trebuie sa descoperi pentru fiecare om din echipa ce anume il motiveaza sa actioneze: pentru unii beneficiile materiale pot fi un stimulent important, pentru altii mediul de lucru sau recunoasterea celorlati etc.
Cateva idei prin care iti poti motiva echipa:
o recunoaste-le public efortul la un lucru bine facut;
o daca au gresit cu ceva critica-i separat;
o arata ca munca lor e importanta pentru echipa si organizatie;
o stimuleaza-le creativitatea si pune in practica cele mai bune idei;
o asigura-le un mediu de lucru placut ;
o organizeaza intalniri cu echipa – formale sau informale (sedinte, teambuilding-uri, iesiri in oras etc);
o ofera-le posibilitati de dezvoltare personala folosind performantele lor ca baza de promovare;
o ofera-le posibilitatea obtinerii unor bonus-uri materiale la atingerea / depasirea obiectivelor;
o deleaga catre ei anumite task-uri aratand ca ai incredere ;
o puterea exemplului – depaseste nivelul de manager si fii liderul lor - un model catre care tind. Daca te recunosc ca lider o sa te respecte si o sa te urmeze.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Arisanu M

Raspunde #1 | Arisanu M | 16-11-2009

In mod sigur "motivarea"este punctul forte in orice activitate.Daca ea exista in adevaratu sens,exista si performanta.Ca manager trebuie sa-ti cunosti foarte bine echipa ,apeland la unele trucuri psihologice,pentru a descoperi ce motiveaza pe fiecare in parte.Este nevoie de rabdare ,intelegere si comunicare.Abuzul poate duce la pierderea motivari,si apoi la pierderea unei valori in echipa.Bine punctat ,cum iti poti motiva echipa:)


mireya

Raspunde #2 | mireya | 16-11-2009

in mod cert trebuie sa se tina cont de ceea ce-l motiveaza pe om,intr-o echipa motivatiile difera ,dar managerul trebuie sa stie si sa inteleaga doleanta fiecaruia.foarte adevarat si folositor acest articol,ar trebui citit de foarte multi care nu stiu sa si respecte agajatii!


mira

Raspunde #3 | mira | 16-11-2009

analiza SWOT este importanta si ii trebuie acordata atentie maxima atunci cand o aplicam. dar imi place foarte mult ca s-a pus accentul pe motivare, este primordiala. echipa e inceputul si trebuie sa sti cum sa o mentii.

Catalina Burcete

Raspunde #3-1 | Catalina Burcete | 17-11-2009

Ai dreptate Mira, ESTE F IMOPRTANTA analiza SWOT. Este practic un INSTRUMENT foarte util in dezvoltarea si realizarea telurilor business-ului, dar si a strategiei de marketing. Este un proces necesar pentru ca ajuta la intelegerea profunda a problemelor potentiale si a punctelor critice care pot afecta un business. Unii experti sugereaza sa identificati mai intai oportunitatile si amenintarile externe inaintea efectuarii unui inventar al calitatilor si slabiciunilor interne in organizatia voastra. In orice caz, va trebui sa revizuiti in detaliu toate cele patru zone. Haideti SA UTILIZAM EFECTIV INSTRUMENTELE NECESARE ca sa atingem performanta in echipa, in organizatia din care facem parte!silviu

Raspunde #4 | silviu | 16-11-2009

ce bine ar fi daca teoria s-ar aplica si-n practica ! sa nu uitam ca traim in Romania! firme romanesti cu patroni romani! sunt prea putine fime in Romania care au implementat un management ,,sanatos'' ! dar cine stie dupa vreo 50 de ani ?; poate.....

Catalina Burcete

Raspunde #4-1 | Catalina Burcete | 17-11-2009

Silviu , hai sa him mai optimisti ! E adevarat ca multi patroni 'se fac' peste noapte manageri, in loc sa angajeze adevarati manageri sau sa participe chiar ei la training-uri de management daca vor sa-si conduca eficient afacerea. Nu oricine are calitati de lider. Pe langa experienta si know-how , e important 'sa fi facut' pentru acest post. Amuzant , dar si trist este ca exista inca in organizatiile romanesti SEFI care nici macar nu stiu ce inseamna MANAGEMENT, nu cunosc functiile managementului si tu ai '' pretentia '' le mai si aplice. :)Anca Cotolan

Raspunde #5 | Anca Cotolan | 16-11-2009

Teoria este faina si corecta dar de cele mai multe ori este dificil de aplicat. Cele mai importante aspecte sunt: solidaritatea in cadrul echipei si modul in care fiecare membru al echipei se dedica obiectivului. Ideal ar fi sa se aplice usor si eficient aceste principii, insa in lipsa unui lider puternic nu va fi posibil.


lory

Raspunde #6 | lory | 16-11-2009

Ideile pe care le redai tu sunt adevarate si ar da rezultate in conditii perfecte,absolute.Dar cum in zilele noastre omul e tot mai dornic sa castige mai mult,sa devina lider peste ceilalti,concurenta e mare si nu se mai tine cont de principiile legale ,este cam dificil sa multumesti pe fiecare in parte.Deci motivarea este importanta dar depinde de fiecare...atat de lider cat si de membrul echipei.


ela

Raspunde #7 | ela | 16-11-2009

Foarte concis si la obiect articol, eu zic ca liderul are calitati inascute care il duc spre succes impreuna cu echipa sa, un link util ar mai fi http://www.hr-romania.ro/comunitate/articole/strategie/liderul-dimensiuni-si-aspecte.html si as mai afirma ca oamenii trebuie motivati in permanenta altfel risti sa ii pierzi mai ales pe cei profesionisti care se pot reorienta rapid daca ceva ii demotiveaza.....si mai trebuie sa fie 'omul potrivit la locul potrivit' intr-o echipa/organizatie.....


ela

Raspunde #8 | ela | 16-11-2009

As mai adauga si asa ceva dar in engleza :) http://www.talentpoolselection.co.uk/motivating_staff_for_exceptional_performance.pdf


ika

Raspunde #9 | ika | 17-11-2009

Pentru ca managerul sa îi poata motiva si antrena pe altii, acesta trebuie sa se afirme ca o personalitate puternica... care dovedeste ca este cea mai influienta persoana a organizatiei; daca managerul detine in mod evident capacitate de influienta, atunci el poatefi numit conducator sau lider; daca predomina latura formala a puterii el va fi numit sef, director, dar nu lider; daca autoritatea manageriala este inferioara capacitatii de influienta,rezultatele organizatiei vor fi bune, chiar daca pregatirea de specialitate a managerului este insuficient adecvata functiei; în acest caz, managerul are capacitatea de a-si antrena subalternii, de a-i motiva si de a le asigura satisfactia muncii; abilitatea unui individ de a determina comportamentul celorlalti, respectiv latura informala a puterii, constituie capacitatea sa de influienta; motivatia este esentiala pentru activitatea umana, pentru întelegerea si explicarea comportamentului;esential este faptul ca ea impulsioneaza si declanseaza actiunea, ea nu numai ca stimuleaza si dinamizeaza organismul, dar îl directioneaza spre un mod de satisfacere, spre anumite obiecte capabile sa o îndeplineasca: considrati ca simpla recunoastere este suficienta în motivarea angajatilor sau trebuie întotdeauna sa fie însotita si de bani?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate