Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Un concept nou in contabilitate

Radulescu  Florin
Domeniu : Activitati de contabilitate si audit financiar; co...
Meserie : Contabil
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Contabilizati un zambet pentru afacerea dumneavoastra


Este un concept nou ce are la baza dorinta mea de a va oferi un zambet pentru fiecare moment lipsit de greutati contabile. Atunci cand dispare placerea de a discuta deschis, atunci cand un banal drum la contabilitate se transforma intr-o corvoada, poate ca este timpul pentru o schimbare. 

Citeste urmatoarele randuri si realizeaza ca nu asa trebuie sa fie, ca nu asa vei creste, ca o treapta se urca si nu se coboara. Eu am inteles nevoia omului de afaceri, mic sau mare, de a zambi, mai ales acum in aceste vremuri grele. Stiu cat de importanta este contabilitatea unei societati comerciale. Stiu cata munca si seriozitate se investeste in a cladi ceva. Tocmai de aceea am vrut sa va ofer un zambet. Incepand de acum vom zambi impreuna.

Dorinta de a zambi
Din nefericire in Romania serviciul contabil este prea putin organizat. Noi romanii ne pricepem in mare masura sa realizam atat servicii contabile precum si sa reparam Dacii. Stim bine ca nu este asa. De cate ori am incercat sa ne gasim contabilul intr-un moment crucial noua? De cate ori am fost dezamagiti de operativitatea contabilitatii? Cate ore, zile, poate chiar saptamani, am asteptat sa primim raspunsul la cererea noastra pentru o balanta, sau o adeverinta si apoi daca propriul contabil nu va raspunde la telefon, atunci cine sa va mai raspunda? Sau daca raspunde peste 3 zile, atunci poate ca e prea tarziu. O societate comerciala are nevoie de acest serviciu contabil, asa cum are nevoie de managerul sau de materia prima atat de necesara desfasurarii activitatii.

Inceputul unui zambet
Este inceputul constientizarii colaborarii cu firma de contabilitate potrivita nevoilor si cerintelor dumneavoastra. Odata ce ati inteles ca sunt parteneri potriviti afacerii dumneavoastra totul prinde forma. Cuvintele, textura si mai ales promisiunile, se datoreaza unui serviciu profesional contabil echilibrat in pretul onorariului. Nu veti mai gandi ca platiti prea mult si poate nejustificat contabilitatea firmei dumneavoastra. Puteti alege tipuri diferite de servicii contabile, consultanta, optimizare taxe, orice doriti.

Zambetul
Este evident cand remarcam multitudinea de bonusuri primite si corectitudinea noului dumneavoastra colaborator. Gandul evitarii costurilor ascunse, curieratul propriu si gratuit oferit de catre firma de contabilitate pentru dumneavoastra in scopul de  a evita deplasari pline de stres, pierdere de timp si bani. Si pentru ce?! Inmanarea actelor societatii dumneavoastra pentru a fi prelucrate? Ei bine incepand de acum acest lucru este doar o amintire neplacuta ce tine de amenzile primite pentru parcarea in spatii interzise, condusul bara la bara prin Bucuresti, certurile avute cu ocazia parcarii in spatiul unui alt cetatean, benzina si oboseala acumulata. Nu odata ne-am intrebat cat costa bilantul sau inchiderea de an fiscal a societatii noastre. Va raspund eu: NIMIC. Sunteti mirat?
Desigur… nu toti clientii primesc realizarea si depunerea bilantului gratuit. Depinde de tipul de abomanent cerut, de contractul contabil realizat, etc. Dar chiar si asa se poate rezolva aceasta neplacuta cheltuiala. Si cum stim ca nimic gratuit nu este si bun, sau chiar nu exista, va anunt ca pretul bilantului este asimilat in abonamentul lunar contabil, pentru a evita o plata insemnata, poate intr-un moment nepotrivit. Remarc zambetul dumneavoastra din ce in ce mai luminos. Ma bucura acesta, dar inca nu am terminat.

Asistenta tehnica, este nelimitata 8h/zi 5 zile pe saptamana. NU va costa nimic. Poate doar costul unui apel telefonic in orice retea disponibila in Romania. Sunt societati de contabilitate ce pun la dispozitia clientilor sai, linii telefonice in toate retelele existente de telefonie mobila inclusiv reteaua fixa Romtelecom. Doar sa se auda cu clientii sai, cu vesti bune.

Situatia societatii dumneavoastra niciodata nu a fost mai usor de citit si de inteles. Nu lasati cifrele sa va induca in eroare. NU le lasati sa va zdruncine gandirea. Eu stiu ca uneori contabilitatea poate fi ca limba chineza pentru un englez asa ca incerc sa v-o traduc. Sunt firme de contabilitate ce ofera, in exclusivitate chiar, o mini analiza financiara a societatii dumneavoastra. Personalul firmei respective, lunar calculeaza si verifica vectorul fiscal al societatii ce o detineti ori al carui partener sau administrator sunteti.

Limbajul neinteles al cifrelor, acel cod de netrecut nu a fost niciodata mai usor de citit, de interpretat ca si acum. Din acest moment puteti lua decizii importante in legatura cu afacerea dumneavoastra, cu viitorul dumneavoastra chiar, condus de cifre exacte usor de inteles. Si daca o mica parte de cod ramane totusi un mister, firma de contabilitate trebuie  sa fie gata si bucurosa sa va ajute mereu.

Iata ca dupa lunga dumneavoastra lectura, ajungem la concluzia finala - ZAMBIM. Oferiti afacerii dumneavoastra acest zambet. Sansa de a reusi in tot ce va propuneti.
Succes!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Horia

Raspunde #1 | Horia | 04-12-2012

Buna ziua, as avea si eu o intrebare: daca o Persoana Fizica Autorizata are un contabil, care se ocupa de toate actele si care detine o procura care ii permite sa semneze tot ce se trimite la autoritati in vederea stabilirii impozitului pe venit, si acest contabil greseste cine este responsabil in fata legii? Multumesc!

Vlajoaga Robert

Raspunde #1-1 | Vlajoaga Robert | 22-03-2013

Tot DVS.


Radulescu  Florin

Raspunde #1-2 | Radulescu Florin | 22-03-2013

Tot dumneavoastra, dar in culpa comunca cu acest contabil. Daca el (contabilul) este oficial, adica intr-o organizatie de profil, asigurarea de risc profesional acopera eventualele daune. Se poate ajunge si pana la ridicarea liberei practici. Daca acest contabil e un vecin sau e un "contabil" atunci doar dumneavoastra aveti vina si va asumati raspunderea. Pana la urma pe legiutor nu prea il intereseaza de contabilul dumneavoastra, deci....Radu

Raspunde #2 | Radu | 04-12-2012

Chiar ca un contabil iti poate pastra zambetul pe buze atunci cand ai afacerea ta :) Dar si daca se incurca in cifrele alea pe acolo si nici nu stii de unde sa te apuci sa verifici...si cand te trezesti cu popriri pe conturi din cauza unei mici greseli...oricum suna bine serviciul vostru cu zambete incluse in pret :)


Radulescu  Florin

Raspunde #3 | Radulescu Florin | 04-12-2012

Buna ziua, Incerc sa va raspund punctual. Responsabilitatea apartine contabilului. Acum de remarcat totusi ca este o culpa comuna si ca indeosebi raspunderea apartine asociatului, asociatilor, PFA-ului..etc. Pana se dovedeste vina contabilului.... pfff.... Intrebarea potrivita este alta si face referire la "contabil" Daca in alegerea dvs. acest contabil nu are nici un statut atunci aplicam vechiul proverb"prinde orbul,scoate-i ochii. Amenzile nu vin pe numele contabilului ci a firmei. Penalizarile, dobanda la fel. Daca "contabilul reprezinta o societate de contabilitate conform normelor legale si in vigoare, atunci el are asigurare de risc profesional, are obligatii impuse de CECCAR si de ce nu, obligatia unui nume nepatat al propriei afaceri. Concluzia: daca ati ales sa colaborati cu"nimeni" atunci.... succes.

Vlajoaga Robert

Raspunde #3-1 | Vlajoaga Robert | 22-03-2013

Profesia de "contabil" nu este de fapt o profesie in Romania. Este de fapt "un angajat" (chiar daca are contract de prestari servicii, adica nu e angajat de fapt). Numai atunci cand se va ajunge "ca in vest" (Ce termen des intalnit in vorbirea curenta...) numai atunci as putea sa zic ca va exista aceasta profesie. Stiu situatii ("In Vest") cand vine fiscul iar administratorul nici nu stie. Nici nu-l intereseaza. Cand vine fiscul in control la administrator sunt sanse 99,99 % sa il aresteze. La o firma, contabilul hotaraste ce facturi sa inregistreze, cat e de plata etc etc.. Dar..pana "in vest" mai avem de munca.Radulescu  Florin

Raspunde #4 | Radulescu Florin | 04-12-2012

Stimate domn Radu, va multumesc pentru mesajul dumneavoastra si pentru apreciere. Nu am facut referire doar la mine ci am dorit sa trag un semnal de alarma pentru toti cumparatorii de servicii contabile. Sunt atat de multe firme de contabilitate incat avem de unde alege, doar sa fim informati si inspirati. Si da, ne dorim sa zambim. Si o facem datorita faptului ca suntem muncitori, seriosi, profesionisti. Va asigur ca nu ne este usor, asta intr-o tara in care aproape nimeni nu mai apreciaza calitatea si seriozitatea. Dar tot zambim, ca vorba marelui poet Octavian Goga, “poet al pătimirii noastre” “M-am născut cu pumnii strânşi” si prin urmare, lupt pentru binele meu si al copiilor mei. Romania merita mai mult decat ce are acum, iar fara oameni de valoare nu o sa reuseasca. Va urez mult bine si sanatate.


Lidia

Raspunde #5 | Lidia | 02-04-2013

Ma puteti ajuta si pe mine va rog cu ceva? Imi puteti spune daca impozitul auto este diferit (si in ce sens) pentru PFA fata de cel platit de o persoana fizica? Multumesc!

Radulescu  Florin

Raspunde #5-1 | Radulescu Florin | 02-04-2013

Nu este diferit, impozitul se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motoruluiSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate