Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Importanta calitatii in prestarea serviciilor de contabilitate

Radulescu  Florin
Domeniu : Activitati de contabilitate si audit financiar; co...
Meserie : Contabil
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Organizarea serviciilor contabile

 
Cu privire la organizarea si conducerea contabilitatii, aceasta poate fi condusa intern, prin departamente distincte, cu personal licentiat (studii economice superioare) sau pe baza de contracte de prestari servicii in contabilitate, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate conform legii (membre CECCAR).

Raspunderea pentru activitatea contabila revine directorului economic, contabilului sef, sau altei persoane imputernicite, impreuna cu personalul din subordine. Acest serviciu se adreseaza companiilor care au un departament de contabilitate si au nevoie de un manager extern care sa conduca si sa organizeze activitatea.
 
Rolul unui contabil in viata intreprinderii
 
Alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate este un proces important in activitatea oricarei firme. Contabilul  ar trebui sa fie un “prieten”, un sfatuitor, un colaborator si un om de baza pentru orice societate, avand unele responsabilitati pe care numai un contabil le poate insusi.

El trebuie sa aibe credibilitate in fata unui potential client, sa dea dovada de profesionalism, sa fie o persoana de incredere, iar calitatea serviciilor sa fie impecabila.

Bazandu-ne pe comunicare si implementand-o activ in prestarea serviciilor de contabilitate, putem spune ca avem de-a face cu un serviciu contabil de calitate.

Capacitatea comunicarii aspectelor rigide si matematice aferente activitatii financiare a unei societati, reprezinta element de baza al increderii intre contabil si client.
 
Un patron, o firma, o societate, avand toate acestea la un loc, se pot declara multumiti si pot considera ca sunt beneficiarii unui serviciu de reala utilitate.
 
Orice afacere are nevoie de un contabil sau de o firma specializata pentru a mentine inregistrarile financiare in ordine. Gestionarea perfecta a conturilor nu este deloc usoara si necesita o mare experienta de-a lungul timpului. Dar cu ajutorul unei firme de contabilitate se pot depasi eficient aceste probleme contabile. Profesiunea de economist contabil si contabilitatea ocupa de multa vreme o responsabilitate majora in procesul angajarii capitalului. Profitabilitatea unei afaceri, credibilitatea partenerului si bonitatea intreprinderii sunt legitimate prin calculele contabilitatii. Un contabil trebuie sa fie intr-o continua informare si adaptare la noile programe si noile informatii care apar. Contabilitatea este un limbaj economic, deoarece reflecta printr-o constructie specifica realitatea economica, utilizând un vocabular propriu, inteligibil pentru membrii grupului caruia i se adreseaza.
 
Importanta profesionalismului intr-o lume a schimbarii continue
 
Pentru a face fata schimbarilor si pentru a obtine beneficii de pe urma oportunitatilor create, dobandirea competentei in domeniul tehnologiilor informationale nu trebuie neglijata. Cerintele de pregatire a profesionistilor contabili vor trebui sa acopere toate aspectele privind tehnologiile informationale.

Mai mult decat atat, conditiile de acces la profesiunea contabila trebuie sa cuprinda si asemenea competente. Programele de formare continua nu pot sa prevada mentinerea competentei profesionale in absenta perfectionarii in domeniul tehnologiilor informationale.

Si, in sfarsit, pentru a-si putea mentine competenta, profesionistii contabili trebuie sa se perfectioneze cu aceeasi „viteza”, ca cea a dezvoltarii tehnologiilor informationale. Sa ne imaginam o singura ora in care contabilitatea si implicit ideea de ordine si prevedere ar fi abandonate total in plan economic. Haosul, declinul si falimentul reprezinta sanctiunea pe care legile „naturale” ale economiei le-ar aplica. O decizie neinspirata in strategia intreprinderii, o singura tranzactie efectuata imprudent in acest interval, pot arunca societatea din zona profitabila in cea a pierderilor sau a unui risc imprudent. Aceasta nu inseamna  ca, contabilitatea elimina integral riscul, dar in mod evident, il poate diminua, iar uneori chiar anticipa.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Georgian M

Raspunde #1 | Georgian M | 20-11-2012

Doamne ce bine e sa ai un contabil bun. Te poate scuti de multe batai de cap. Daca nu as avea pe cineva de incredere care sa ma anunte din timp de schimbarile pe care le face guvernul roman cred ca as plati la penalizari de as da faliment.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate