Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa alegi un contabil

Vlajoaga Robert
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : auditor de mediu
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cautare si prima selectie a unui contabil

169200980720130.jpgUn contabil este indispensabil bunei functionari a unei intreprinderi. Acesta va este util in contabilitatea zilnica si in gestionarea intreprinderii inca din prima zi de la infiinatare. 


Destul de multe firme au luat amenda din cauza ca nu au angajat un contabil/ firma de contabilitate. Cauza? Imediat dupa infiintare exista anumite obligatii declarative si registre de cumparat de la ANAF, obligatii care nu au fost respectate din cauza ca nu a existat o persoana care sa se ocupe de ele.

Largiti, pe cat posibil, aria cautarii. Aveti la dispozitie diverse moduri de cautare:
- carti de telefon, disponibile pe internet: acestea furnizeaza o lista cu toate cabinetele din regiunea dumneavoastra. Verificati ca acestea sa fie la zi.
- site-urile internet cu licitatii: este suficient sa postati, gratuit, un anunt pe un astfel de site, ca apoi sa fiti contactat de diversele cabinete de expertiza contabila.

Studiati ofertele
Consultati tarifele si serviciile propuse. Inainte de a face primele demersuri, contabilul trebuie sa redacteze o scrisoare de numire pe post, in care sa reaminteasca obligatiile sale, conditiile sale financiare si campul de interventie.
Cereti referinte. Macar doua trei firme din 'patrimoniul' acestuia.
Cautati-l pe internet. Un contabil informat trebuie sa fie prezent in mediul on-line, fie ca sunt raspunsuri la diferite intrebari pe site-uri de specialitate , fie ca apare pe site-ul ministerului de finante (http://chat.mfinante.ro/) cu diferite adrese catre Ministerul de profil.
Tineti cont de faptul ca un pret mare nu este egal cu un serviciu bun. Fiecare contabil isi face singur pretul. Totusi daca vi se pare ca pretul cerut de anumiti contabili este in afara celorlalte preturi, interesati-va despre motiv.
Intrebati de asigurarea acestuia. Nimeni nu este perfect, orice om poate sa greseasca. O asigurare profesionala va scuteste de alte probleme in viitor.
Ca un sfat personal, nu incercati sa negociati prea mult tariful si nici nu incercati sa-l comparati cu alti contabili mai ieftini. Pentru un contabil, tariful reprezinta 'depozitul acestuia de cunostinte'.

Contabilul poate interveni in diverse domenii:
- inaintea infiintarii intreprinderii dumneavoastra sa va ajute sa alegeti cea mai buna forma de organizare(SRL, PFA, etc);
- Surse de finantare; ( chiar si pentru start-up-uri)
- elaborarea unei plan de formare, etc.

Studiati un numar cat mai mare de oferte, pentru a fi sigur de alegerea dumneavoastra. In urma consultarii estimarilor si a referintelor, efectuati o a doua selectie.

Stabiliti intalniri cu contabilii
Este important sa aveti inca de la inceput o relatie buna cu viitorul contabil al intreprinderii dumneavoastra. O etapa a angajarii acestuia trebuie sa conste intr-o discutie in urma careia dumneavoastra sa va convingeti ca respectivul contabil cunoaste sectorul dumneavoastra de activitate. Contabilul intervine in numeroase domenii ale intreprinderii dumneavoastra asa ca acesta trebuie sa fie demn de incredere.

Foarte important! Tineti cont de amplasarea lor! Este util sa aveti contabilul in apropiere. Nu va incredeti in parerile postate pe forumurile internet. Uneori, acestea sunt postate chiar de cabinetele contabile! Intrebati-va contabilul si daca nu va poate da raspunsul pe loc, dati-i ragaz de cautare. Nimeni nu poate fi la zi cu peste 2.000 de pagini cat are Codul Fiscal si peste 500 de legi in domeniul fiscal.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ileana

Raspunde #1 | Ileana | 20-11-2013

Am gasit la un moment dat o glumita despre contabilii buni. Imi permit sa o reproduc fara a supara pe nimeni sper: Cum alegi un contabil bun? E simplu, il intrebi cat fac 1+1. Daca raspunde ca fac 2, e un contabil bun. Daca vrei insa unul foarte bun, il iei pe cel care, in loc de raspuns, te întreaba la randul lui:- Dar cat ai vrea tu sa faca?


Horia

Raspunde #2 | Horia | 20-11-2013

Un contabil bun este chiar vital pentru afacerile din ziua de azi. Legile se schimba asa de repede si uneori n-au nicio noima incat chiar iti trebuie parerea unui specialist. La inceput, cand mi-am deschis un PFA am zis ca ma pot descurca si singur. Mi se parea ca nu trebuie sa fac altceva decat sa adun si sa scad niste numere...dupa ceva timp mi-am dat seama ca nu e chiar asa.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate