Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Viitor, atitudine, actiune, independenta, antreprenoriat

Publik Miklos
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : Psiholog
Localitate : Sibiu / Sibiu
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tu cat valorezi? Valorezi atat cat castigi? Doar atat meriti?


Trebuie sa ne schimbam atitudinea, si astfel se va schimba si mentalitatea. Orice putem schimba. Trebuie doar sa vrem!

Iar pentru ca sa incepem sa vrem, trebuie sa ne dam seama ca este in avantajul nostru!
 
Spiritul de turma functioneaza si la noi… si la altii… dar daca invatam sa fim mai independenti… si iar ne intoarcem la atitudine si mentalitate. 

Dar cred ca ne vom da seama pana la urma ca e mai bine pentru noi sa nu asteptam tot timpul de la un guvern sau altul, de la stat, de la un sef sau altul ca noua sa ne mearga mai bine. Sa incepem sa actionam… sa facem ceva!!!

Daca actionam… daca incepem sa facem ceva al nostru, pe cont propriu… daca incepem sa nu mai depindem in totalitate de altii… indiferent cine… (sef … tara)… cand NU seful va hotari pentru viata mea, cand sa plec in concediu, unde imi pot permite sa ma duc… ce fel de casa sa am, ce masina sa am?…

Cand este bine sa incepi sa-ti iei fraiele vietii tale in propriile maini?

Pentru toate astea, pe langa ceea ce faci acum… ar mai trebui sa faci ceva. Ceva in plus! Sa devii independent, sa nu astepti ca totul sa ti se dea… sa incepi sa actionezi. 

Sunt convins ca viata fiecaruia in acest moment este urmarea alegerilor pe care le-a facut pana acum. Iar viata lui peste un an – doi – cinci … douazeci, va arata dupa ce alegeri va face de astazi incolo. 

Am citit undeva, ca viata ta peste un timp poate fi diferita de cea de acum… urmare a cartilor pe care le citesti si a oamenilor pe care ii intalnesti. 

Cunosc pe cineva care zice ca ESTI, SI VEI AJUNGE media celor cu care te inconjori. De fapt am si citit asta in mai multe biografii ale unor oameni pe care ii admir. Aici as vrea sa dezvolt un pic, dar foarte pe scurt, acum am timpul limitat, poate voi reveni. Cert este ca daca ai lua un om super cizelat si l-ai duce intr-un mediu de oameni mediocri sau chiar mai jos (fara a avea posibilitatea sa iasa din acel mediu si sa aiba alte legaturi )… ar fi doar o chestiune de timp pana si el s-ar cobori aproape de nivelul lor. 

Acelasi lucru este valabil si invers. Sa iei o persoana mediocra sau chiar mai jos si sa il duci intr-un mediu de alt nivel. Exista si carti pe tema asta. 

Acum am sa va spun ceva care s-ar putea sa nu va placa!

Valoarea ta pe piata este data de cunostintele tale. Iar pentru a valora mai mult … este normal ca trebuie sa investesti in tine… sa cunosti mai mult, nu vi se pare normal?

Daca TU nu investesti in tine… cine sa o faca?…

Iar pentru asta iarasi revenim la atitudine si mentalitate. Sa nu asteptam ca altii sa ne dea sau altii sa investeasca in noi. 

TU esti responsabil pentru viata ta!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 26-05-2012

Foarte adevarata chestiunea aceea cu "oamenii cu care te inconjori". Sunt adepta ideii. Anturajul este unul din factorii cheie ai succesului.Conteaza cu ce oameni faci schimb de idei, informatii, ce anume inveti de la ei.In mare masura conteaza si dorinta fiecaruia de-asi depasi conditia indiferent de mediul in care provine dar este esential sa stie de existenta unui nivel superior. Uneori, chiar fara sa vada lucruri noi, ameni se dezvolta de la sine deoarece creativitatea si curiozitatea sunt cei doi factori care au stimulat progresul dintodeauna.


marius

Raspunde #2 | marius | 28-05-2012

Cred ca tine de capacitatea de adaptare si nivelul de instructie al fiecarui individ, sa-si schimbe starea, atitudinea, sa actioneze in scop pozitiv, constructiv.


Doru

Raspunde #3 | Doru | 28-05-2012

Asa este, dar nu toti au posibilitatea sa se ridice la un alt nivel. Sunt oameni inteligenti care nu au sansa sa se ridice prin simplul fapt ca nu sunt "NEPOTII" domnului x.


adina

Raspunde #4 | adina | 28-05-2012

Asa este, cu o atitudine potrivita poti face multe...si in tara asta, de atitudine avem nevoie si educatie...ca daca lasi de pe o zi pe alta, te trezesti la 50 de ani ca nu ai realizat nimic. Mai bine te implici in multe activitati care te ajuta si pe tine( profesional si personal) si ii ajuti si pe cei din jur. Si da, mediul in care te invarti te influenteaza...anturajul te ajuta sau te doboara, ca pana la urma tot te acapareaza modul lor de a fi


Olga Popescu

Raspunde #5 | Olga Popescu | 30-05-2012

Foarte adevarate cele de mai sus.. am intalnit in acelasi timp multi oameni care au investit timp si bani pentru a fi cat mai instruiti, pentru a avea cat mai multe cunostinte, pentru a trece la un alt nivel, insa....tot nu reusesc sa se puna in valoare, sa se afirme. Poate ca e timpul ca oamenii sa se mai ocupe putin si de brandingul lor personal, nu doar sa stie cat mai multe intr-un anumit domeniu. :)

Publik Miklos

Raspunde #5-1 | Publik Miklos | 17-09-2012

Si eu, ca mai toata lumea am intalnit tot felul de oameni, oameni care asa cum spui au investit mult in dezvoltarea lor. Atat profesionala cat si personala. Si asta este important. Si ai dreptate sa spui ca nu toti s-au realizat. Raspunsul este ca mai conteaza si CE FACI cu ceea ce ai invatat. Poti stii oricat daca nu folosesti ceea ce stii. Brandingul personal vine odata cu faptul ca incepi sa iti folosesti cunostintele. Cineva zicea ca: "cunoasterea inseamna putere". NU, cunoasterea in sine nu ajunge... conteaza mai mult si CE faci cu ceea ce stii!...Crampf Florentina

Raspunde #6 | Crampf Florentina | 31-05-2012

Mda...schimbarea de paradigma se intimpla cind majoritatea celor care gindesc inteleg ca viitorul nostru depinde de atitudinea noastra, de actiunile pe care le intrepindem si ca avem intotdeauna posibilitatea de a alege unde dorim sa fim. In fond, viata nu e decit o chestiune de alegeri si decizii.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate