Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Tehnica brainstorming

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Organizarea unei sedinte productive


brainstormingBrainstorming-ul este o tehnica de creativitate foarte prodigioasa atunci cand vine vorba de crearea de noi idei. Numeroase companii recurg la ea pentru a gasi cel mai bun nume pentru noul lor produs sau pur si simplu pentru a rezolva o problema foarte urgenta.

Numai ca, pentru a se asigura rezultate satisfacatoare, trebuie respectate unele reguli:

1. Pentru ca participantii sa poata oferi ce au mai bun, trebuie sa le creati conditii favorabile: Invitati-va colaboratorii intr-o incapere foarte confortabila. Aceasta trebuie sa aiba o temperatura buna in raport cu cea de afara. Trebuie prevazuta o masa rotunda pentru a facilita schimbul de idei intre participanti si pentru a elimina orice simbol al ierarhiei.

2. Audienta dumneavoastra este formata din mai multe profiluri eterogene, iar dumneavoastra trebuie sa creati armonie intre ele pentru a realiza o complementaritate. Atat tehnicianul, cat si directorul unui anume departament trebuie sa se simta utili si competenti.

3. Atunci cand toate elementele de mai sus sunt puse laolalta, cereti participantilor sa isi inceapa cautarea de idei. In aceasta faza, toate propunerile sunt binevenite, chiar si cele mai nebunesti. Amintiti-i echipei ca autocenzura si judecarea ideilor nu sunt permise. Ajutati-i sa produca mai mult, incurajandu-i pe cei timizi si temperandu-i pe cei mai vorbareti. Ghidati-i spre aspecte ale temei in cazul in care raman fara inspiratie.

4. Daca echipa este obosita, este timpul sa opriti activitatea de cautare. Treceti la sortarea ideilor. Inainte de a hotari daca sa pastrati sau sa respingeti o propunere, cereti autorului acesteia sa v-o explice si sa va prezinte argumente pentru a o sustine. Odata aceasta operatiune finalizata, pastrati numai lista finala a ideilor aprobate in unanimitate de catre colegii dumneavoastra.

Ar fi interesant sa discutati despre fiabilitatea listei daca este vorba de solutii pentru o problema, sau puteti pur si simplu prezenta managerului de proiect lista propunerilor gasite impreuna cu argumentele necesare.
Nu uitati ca la sfarsitul sedintei sa felicitati participantii!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

maria

Raspunde #1 | maria | 22-02-2010

Ai putea fi mai inspirat in alegerea subiectelor "profesionale" pe care le propui. Subiecte de genul astora le poti gasi peste tot pe net. Un simplu copy-paste si ... gata articolul! In plus, ceea ce oferi aici e insuficient. Incearca sa dai o informatie completa cand abordezi un subiect si in special, prezinta informatia intr-o maniera profesionala. Din punctul meu de vedere, acest site cu toate informatiile pe care le oferi este inutil. Nu-i vad rostul. Gasesti pe net informatii mult mai complete si mai avizate profesional. Eu, personal, daca as fi o nestiutoare in acest domeniu, si as incerca sa aplic aceasta metoda, nu as sti exact ce am de facut. Ideea e ca am practicat aceasta metoda si ...nu vreau sa te jignesc, dar esti un "neprofesionist". A bonne journée!

Mallecourt Lionel

Raspunde #1-1 | Mallecourt Lionel | 22-02-2010

In primul rand nu pot sa aleg subiecte care place la toate lumea...si mi pare rau ca acest subiect nu e la gustul tau Maria. Al doua, blogul asta nu are ca pretentie sa scrie subiectul care nu se gaseste pe net (in fapt, nu stiu daca exista subiecte care nu sa gaseste pe Net), blogul asta permite oamenii sa impartaseste cunostintelelor. Sper ca intr o zi o sa citesti un articol care o sa te intereseaza si ca o sa vezi rostul de acest site :) . In ultimul rand, acest metoda merge foarte bine si nu l-am invantat eu, exista deja de mult si a dovedit in timpul ca este o metoda eficata, de aia am scris despre asta. Pentru cuvintul "neprofesionist", nu am nimic de comentat afara de faptul ca nu ma cunosti si ca nu e frumos sa judeci o persoana fara sa o cunosti. O zi buna in continuare.

Aura T.

Raspunde #1-1-1 | Aura T. | 22-02-2010

Mie mi se pare foarte util ce se scrie aici. Este adevarat ca nimeni nu poate sa se laude ca a “reinventat” roata. Ar fi si foarte greu. Prin ce se distinge acest blog? Prin capacitatea de sinteza a informatiilor si prin simpla adunare la un loc a acestora (nu mai trebuie sa dai search pe google pe diverse key-uri si sa pierzi timp). Si daca vorbim despre brainstorming, autorul a reusit sa sintetizeze in cateva paragrafe esentialul. Daca vrei mai mult te duci la un manual de marketing. O zi buna tuturor!


maria

Raspunde #1-1-2 | maria | 22-02-2010

Din contra...dintre toate metodele creative, de gasire a unei solutii inovatoare prefer brainstorming-ul. Creaza efervescenta in cadrul grupului.Iar subiectul este unul extrem de agreat de mine. Problema pe care eu am pus-o indiscutie este legata de faptul ca articolul prezinta informatiile intr-o maniera incompleta. Pnetru cineva neavizat, care afla pentru prima oara despre aceasta metoda, informatiile sunt insuficiente. Parerea mea este ca, ar fi trebuit prezentate mai multe informatii despre aceasta metoda, daca se vrea ca site-ul sa fie cu adevarat utila profesionistilor. Nu ma refer la o prezentare exhaustiva, dar cred ca trebuie acordata mai multa atentie continutului articolului. Nu scriem un articol doar de dragul de a-l scrie. Iar, referitor la trimiterea la un manual de marketing...imi pare ca necesita mai mult timp decat sa cauti pe net un articol suficient de bogat in informatii cat sa poti aborda o astfel de metoda.

Mallecourt Lionel

#1-1-2-1 | Mallecourt Lionel | 22-02-2010

Ok, deci nu am inteles bine comentarul teu, scuze. In legatura cu informatii insuficiente legat de subiect, ideea este ca dorim sa facem articol scurt, util si concret. O sa redactam si alti articole legat de acest subiect pentru a dezvoltam fiecare punct enumerate in articol asta. Si sa stii ca daca cunosti bine subiectul esti si tu invitat sa-l dezvolti cu noi. Sa iei legatura cu un redactor online (vezi in rubrica contact). O seara buna.

didi

Raspunde #2 | didi | 23-02-2010

maria..daca tot stii atatea despre acest subiect, de ce nu il completezi tu? in definitiv, asa cum s-a mai spus, rolul site-ului este de a impartasi informatii..nici lionel nici alti autori nu au pretentia de a epuiza subiectul si in mod sigur isi doresc ca oamenii care intra pe acest site sa adauge informatii utile articolelor...decat sa scrii doua comentarii despre cat de neprofesionist este totul si inutil site-ul, mai bine ajuta-ne cu experienta ta in brainstorming, sa ne luminezi mai mult decat o face articolul asta...inutil este sa ne pierdem timpul fara sa invatam nimic nou,nu?:)


Olga Popescu

Raspunde #3 | Olga Popescu | 23-02-2010

poate articolul nu este complet, sau suficient de explicit...dar ideea e ca, per total, articol +informatii + comentarii de la utilizatori ar trebui sa contina suficiente informatii pentru ca toata lumea sa fie multumita...deci..maria si alte persoane care au utilizat cu succes tehnica brainstormingului, continuati voi articolul si povestiti-ne cum a fost si ce succese ati avut utilizand aceasta metoda..de-asta exista rubrica de comentarii,.sa facem ca totul sa fie constructiv... legat de cat de inutil este site-ul, sper, maria, ca erai doar intr-o dispozitie proasta cand ai lansat chestia asta...noua tuturor ni se pare util si ideea e buna...poate nu ne plac in egala masura toate articolele, dar e imposibil ca cineva sa nu gaseasca aici ceva care sa il poata ajuta in diferite domenii de activitate....felicitari lionel si participantilor la dezvoltarea acestui proiect, succes!


Mihaela

Raspunde #4 | Mihaela | 24-02-2010

Asa e, nu avem pretentia ca am inventat noi apa calda ,dar incercam sa facem schimb de cunostinte si sa ne ajutam intre noi. Exista pe acest site articole care ma intereseaza si altele care nu ma intereseaza dar noi suntem diferiti si avem interese diferite. Decat sa criticam am putea incerca sa completam informatiile cu ceea ce stim mai bine decat altii!


fane

Raspunde #5 | fane | 04-03-2010

Eu sunt proaspat venit pe site si as vrea sa va multumesc pt existenta lui si mai ales pt toate informatiile din el. Iar maria avea un pic dreptate - dezvoltati mai mult ideeile sa intelegem totii .Va multumesc


ela

Raspunde #6 | ela | 06-03-2010

Scurt si la obiect; tot la fosta firma romaneasca s-au discutat niste idei la departamentul de marketing care era format din designeri, sef departament, traducator si asistent de vanzari, seful venea cu tot felul de idei se consulta cu ceilalti, unele idei pot fi bune altele nu prea, dar unele persoane pot fi foarte originale in gandire :).....intr-adevar creativitatea trebuie incurajata mereu....


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #7 | Narcisa - Elena Oprescu | 23-10-2010

da,ideea este f buna, am invatat si la scoala...pacat ca multe firme de la noi au manageri care stiu ei singuri tot ce e bine...individualistii! e constructiv sa ascultam pe toata lumea si apoi sa concluzionam;nimeni nu le stie chiar pe toate si este avantajos sa ascultam fiecare punct de vedere si sa analizam


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate