Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Succesul unei prezentari de afaceri

Stanciu Elena
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum sa faci dintr-o prezentare de afaceri un succes 


prezentareDe obicei, lucrurile se petrec cam asa: in ultima clipa afli ca trebuie sa faci o prezentare, fie pentru un client, fie pentru management. Incepi sa te precipiti, iti aduni ideile si cu greu reusesti sa inchegi o prezentare. Cand ajungi cu ea in fata audientei, observi dezamagit cum dupa o vreme publicul devine lipsit de interes si incepe sa se uite la ceas cu nerabdare.

Si atunci te simti frustrat si suparat ca munca ta la acea prezentare nu este apreciata. Daca vrei sa eviti aceasta scena, urmeaza cateva reguli simple in conturarea prezentarii tale:

1. Elimina atat de ”indragitele” bullet point-uri din prezentarea ta. In loc sa se concentreze la ceea ce spui, oamenii vor incerca sa le citeasca. Fara ele audienta te va asculta pe tine si ceea ce ai tu de spus.

2. Nu aglomera prea multa informatie pe un singur slide de prezentare. Conform studiilor efectuate, este mai bine ca informatiile sa fie stocate in memoria de lunga durata si nu in cea imediata, pe care tu o accesezi prin avalansa de informatii vizuale. Lasa-le timp sa percuteze ceea ce spui si vei avea parte de un dialog mult mai interesant.

3. O singura declaratie per slide, fara bullet-uri. In acest fel mesajul pe care doresti sa il transmiti va fi receptat de catre audienta. Ca urmare, prezentarea ta va avea rezultate pozitive si nu ai muncit in zadar.

4. Incearca nu doar sa informezi audienta prin prezentarea facuta ci si sa o motivezi si sa o inspiri. Vei fi surprins ce reactie pozitiva va avea audienta fata de prezentarea ta.

5. Evita combinatia titlu-supratitlu-subtitlu pentru ca nu face decat sa genereze confuzie in privinta mesajului pe care doresti sa il transmiti.

6. Renunta la tot ceea ce incarca mesajul si pastreaza doar esentialul.

7. Creaza o ierarhie a informatiei pe care o doresti transmisa inainte de a incepe sa iti scrii prezentarea. Trebuie sa fie clar care vrei sa fie mesajul principal, secundar si asa mai departe. Creaza slide-urile urmand aceeasi logica si vei avea success.

8. Pentru a fixa in mintea audientei informatia, trece usor in revista la penultimul slide punctele esentiale ale prezentarii. Si, bineinteles, nu uita sa multumesti celor care te-au ascultat.

9. Nu amesteca prea mult culorile intr-un slide, tine cont de cum se completeaza una pe cealalta. Uneori, culorile inchise scot mult mai bine in evidenta graficele decat culorile tari. Incearca o combinatie de tonuri de gri cu portocaliu.

Daca vrei sa afli mai multe despre culori si cum pot fi ele combinate, iti recomand cartea lui Maureen Stone, expert in culoare - “A Field Guide to Digital Color”, una din cele mai bune carti despre combinarea culorilor in arta digitala.

Tine cont de aceste sugestii si vei primi felicitari si aplauze pentru prezentarile tale de success. Si ca o completare, un link ce duce la un mini seminar despre prezentari, care este nu doar interesant, dar si placut.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Administrator

Raspunde #1 | Administrator | 07-01-2010

Cel mai bun sfat mi se pare cel despre motivarea si inspirarea publicului. Din pacate, este si greu de realizat. Dar un prezentator bun va gasi o metoda :)


ela

Raspunde #2 | ela | 08-01-2010

Amusing filmuletul :) mi se pare faina ideea despre combinarea culorilor, in rest e ok si de bun simt.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate