Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Si atitudinea se invata

Bojin Mirela
Domeniu : Alte forme de invatamant n.c.a.
Meserie : Formator-organizator/conceptor/consultant formare
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ai grija ce exemplu ii dai copilului tau!


si-atitudinea-se-invatadocDe cele mai multe ori ignoram sau chiar negam faptul ca am avea o relatie emotionala cu banii. Si totusi realitatea nu dispare doar fiindca inchidem ochii si ne facem ca n-o vedem. Atitudinea noastra fata de bani este importanta si ne determina in multe situatii comportamentul. Siguranta unui venit viitor ne confera o stare de relaxare, suntem mai optimisiti si mai deschisi inclusiv in familie.

In schimb incertitudinea si grijile ne transforma in parinti posaci, irascibili, mereu nemultumiti. Si, din nefericire, transmitem aceste stari si copiilor nostri.

Suntem constienti de raul pe care il facem atunci cand ii obligam sa participe activ la nefericirea noastra? 

De cele mai multe ori nu, iar atunci cand totusi intelegem ne este greu sa ne controlam emotiile si sa ne regasim echilibrul pentru a putea transmite copiilor nostri mesaje optimiste.

Datoram copiilor nostri o educatie pentru o viata. Iar aceasta inseamna incredere, autocontrol, motivatie. Inseamna forta de a te ridica si a merge mai departe, de a depasi obstacole, de a invata din greseli si de a accepta consecintele lor. Iar cea mai eficienta educatie se face, asa cum stiti, prin exemplul personal.

Suntem oameni si, inevitabil, suntem subiectivi. Amplificam atat bunele cat si relele ce au directa legatura cu noi. Ce-ar fi sa incercam sa facem un pas inapoi? Sa privim si sa analizam situatia ca si cand ar fi vorba despre altii? Ce-ar fi sa incercam sa avem o atitudine de invingator?

A inceta sa te lamentezi, a te aseza impreuna cu intreaga familie la o sedinta de brainstorming, a cauta impreuna solutii de iesire din impas, iata actiuni ce-l vor inspira pe copilul tau in viitoarele lui momentele grele. Va invata de la tine ca orice problema are cel putin o solutie, ca nu exista situatii fara iesire si ca viata, chiar daca e plina de provocari, merita sa fie traita privind viitorul cu incredere.

Atitudinea fata de bani se invata din familie. La tine va vedea copilul tau daca banul este un scop sau doar un mijloc, daca este un stapan sau doar un sclav, daca este sau nu cel mai important lucru din lume. 

Daca esti parinte gandeste-te ca iti traiesti viata sub lupa. Si ochiul curios care recepteaza fiecare gest, zambet sau atitudine este chiar al copilului tau.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate