Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Scrierea unui discurs

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sfaturi de baza


A scrie un discurs retrimite din multe puncte de vedere la scrierea unui articol, cu exceptia faptului ca nu exista nici un fel de penalizari pentru ortografie si punctuatie. Nu incercati sa utilizati cuvinte pe care le pronuntati cu dificultate sau a caror semnificatie nu o cunoasteti, pentru ca acestea vor conduce la un discurs mai putin fluent. 
 
1. Stabiliti durata discursului dvs. Daca nu credeti ca aveti o limita de timp, incercati sa aveti un discurs scurt dar eficient. Ganditi-va la audienta si, in momentul redactarii, lasati-va perceptia personala despre audienta sa decida tonul discursului. 

2. Incepeti cu o introducere care stabileste cine sunteti, care este scopul dvs., despre ce veti vorbi si cat timp va dura discursul. Puteti de asemenea sa strecurati o gluma, o anecdota sau un fapt interesant pentru a atrage atentia audientei. 

3. Organizati-va informatia de prezentat in 3 pana la 7 puncte principale si prezentati-le in ordinea prioritatilor. Daca depasiti timpul care v-a fost alocat, eliminati punctele care nu sunt cruciale pentru discurs. 

4. Incepeti cu punctul cel mai important, apoi treceti la punctul mai putin important, pentru ca in final sa reveniti in mod progresiv catre ideea cea mai importanta. De exemplu, daca aveti 5 puncte (punctul 5 fiind cel mai important, si punctul 1 fiind cel mai putin important), ordinea dvs. de prezentare ar trebui sa fie 5-1-2-3-4. 

5. Dati mai multa credibilitate fiecarui punct prin utilizarea statisticilor, faptelor, exemplelor, anecdotelor, citatelor sau a altor elemente importante. 

6. Legati introducerea, ideile si concluziile prin treceri cat mai subtile. Scrieti o concluzie care sa rezume fiecare punct, sa reia scopul principal si sa impresioneze audienta dumneavoastra. 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Administrator

Raspunde #1 | Administrator | 14-08-2009

este greu sa scriem discursuri bune, dar uneori ne confruntam cu astfel de situatii si trebuie sa le facem fata cat de bine se poate...


Ana

Raspunde #2 | Ana | 15-09-2009

Pentru cei interesati de subiect si care isi propun sa scrie discursuri bune le recomand sa studieze retorica si teoria argumentarii. Aaa, sa nu uit si lectura, foarte multa lectura. Spor in toate!

Alexandra

Raspunde #2-1 | Alexandra | 11-11-2009

Recomand cartea doamnei Daniela Roventa Frumusani. Puncteaza foarte bine acolo exact ceea ce trebuie.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate