Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Promovarea unui blog

Buhaev Amalia
Domeniu : Alte activitati de editare
Meserie : Redactor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Mareste numarul de vizitatori in 3 pasi

51188108976930.jpgCa sa iti faci un blog nu iti trebuie o mie de motive, desi el te poate ajuta in mai mult de o mie de situatii. O problema majora dupa lansarea lui este, totusi, promovarea lui, intrucat scopul unui blog este sa fie citit de cat mai multi vizitatori. In aceasta privinta exista cateva reguli care ar trebui luate in considerare de catre toti bloggerii care isi doresc vizibilitate.

Regula 1: Continutul. La inceput, orice blogger isi promoveaza articolele pe retelele sociale la care are acces. Sa luam exemplul Facebook-ului. Daca continutul unui articol are impact asupra cititorilor exista mari sanse ca el sa ajunga si in news feed-urile prietenilor acestora prin like si share. In plus, nu este indeajuns ca subiectul tratat sa fie unul nou, ci pentru cititori conteaza si stilul in care este scris articolul respectiv. De multe ori se intampla ca tocmai stilul sa ii determine sa revina pe blog si sa verifice ce alte postari au mai aparut. Deci, cu cat mai original cu atat mai bine. Tot la capitolul continut cred ca este necesar sa mentionez si de faptul ca o promovare eficienta implica si postarea de articole periodic, de cel putin 3 ori pe saptamana.

Regula 2: Optimizarea. Optimizarea unui blog, chiar daca suna pompos, nu este un procedeu sofisticat. Printre cele mai importante reguli se numara alegerea unor cuvinte cheie care sa apara inclusiv in titlu, un continut structurat (poate chiar prin evidentierea unor cuvinte cu bold sau italic), introducerea cuvintelor cheie in url, realizarea de legaturi cu alte bloguri si site-uri prin plasarea de link-uri in interul articolului, realizarea de texte originale. In plus nu uitati de taguirea articolelor postate. Pentru a mentine stranse legaturi cu blogurile cu care aveti ceva in comun ati putea opta si pentru un blogroll. Astfel le veti promova si exista mari sanse ca serviciul sa se intoarca in favoarea dumneavoastra.

Regula 3: Comentarii si pingback-uri. O modalitate foarte eficienta de a castiga vizitatori este aceea de a comenta alte bloguri care trateaza teme pe care le considerati de interes sau in concordanta cu blog-ul dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat blogul respectiv are deja un numar constant de vizitatori, deci este foarte cunoscut. Mentionez aici ca este important totusi sa lasati un comentariu care sa va diferentieze de marea masa, sa nu contina o idee banala. In cazul in care va hotarati sa scrieti pe blogul dumneavoastra despre un alt blog/articol nu uitati sa trimiteti posesorului un pingback pentru a-l instiinta de acest lucru.

Aceste reguli sunt unele de baza si nu au dat gres la nimeni. In plus, este necesar sa va monitorizati constant traficul pe site si astfel va veti cunoaste si va veti modela mai usor dupa publicul care va urmareste.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Liliana

Raspunde #1 | Liliana | 11-11-2013

Pot pune reclama pe un blog pe platforma gratis de wordpress? Deocamdata nu am destui vizitatori dar poate pe viitor cine stie. Multumesc.

Catalin

Raspunde #1-1 | Catalin | 11-11-2013

Poti introduce reclame oriunde, pe subdomenii wordpress sau domeniu propriu. Nu conteaza cat de vechi este blogul. Trebuie sa citesti insa regulile, pe Adsense sunt cateva de respectat, de exempli nu ai voie sa pui reclame pe o pagina fara continut. Spor la treaba!

Ionut

Raspunde #1-1-1 | Ionut | 11-11-2013

Blogurile facute pe subdomeniu .wordpress (sau domeniu propriu adaugat pe .wordpress) nu suporta reclame de genul AdSense. Blogurile facute pe .blogspot insa, permit si reclame de tip AdSense (sau altele).
Larisa

Raspunde #2 | Larisa | 18-11-2013

Multumesc pt sfaturi!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate