Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Pasii unei vanzari telefonice eficiente

Calota Elisabeta
Domeniu : Administrarea pietelor financiare
Meserie : Consilier financiar-bancar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Strategii in marketing-ul telefonic


Succesul sau reusita in domeniul 'prospectiei', programarea unei intalniri, sau vanzarea unui produs/ serviciu prin telefon (deoarece operatiunea este mai rentabila) este o chestie de proceduri. Iata cateva reguli de marketing pe cale telefonica:

1. Pregatire si scenariu
Va pregatiti suficient interventiile telefonice? Cat timp va ia? 
Fiti constienti de faptul ca profesionistii in vanzari prin telefon petrec, la randul lor, cel putin 50% din timpul de lucru pentru a-si pregati discursul apelurilor. Toate acestea, in scopul de a-si rafina cunostintele despre 'tinta' lor, ajutandu-i sa gaseasca intrebarile corecte, sa formuleze cele mai bune propozitii si sa preintampine obiectiile.
Printre elementele care nu trebuie neglijate, ar fi fisa de idenitate - pe scurt- a prospectului sau a clientului apelat (activitate, CA, eficienta a afacerii...) precum si datele despre piata in care el evolueaza (ex: studiu de concurenta, produsele, perspectivele de dezvoltare).Plecand de la acestea, se elaboreaza un plan/ scenariu al interviului telefonic. Alt sfat util: Pastrati o lista de verificare a apelurilor, astfel incat sa aveti un istoric precis al companiilor contactate pentru a va usura munca.

2. Ce impresie dati? 
La telefon, vocea si limbajul sunt cele mai bune atuuri!
- Dupa ce va prezentati, incepeti cu : 'Puteti sa-mi dati ...', in loc de 'Ati putea sa...'.
- Folositi mai degraba numele persoanei (client/prospect) decat titulatura/ ocupatia sa.
- Tonul trebuie sa fie ferm si hotarat.
Acestea sunt de la bun inceput, cele 3 reguli de aur pentru a trece de 'teleactori', in special 'barajul secretarelor'. In orice caz asigurati-va ca astea va sunt 'aliati': 'Cu siguranta dvs sunteti in masura sa ma ajutati, vreau sa stabilesc o intalnire...'

3. Fiti in forma!
Odata ajunsi in legatura cu persoana vizata, trebuie sa fiti in cea mai buna forma, sa va stapaniti emotiile, sa va puneti, asa cum se spune, 'zambetul in glas'. Oricare ar fi obiectivul dvs, de fapt ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati o impresie buna! Daca doriti o intanire cu persoana respectiva, stabiliti-o  degraba fara a dezvalui, in acel moment, prea multe amanunte despre stategia de afacere pe care doriti sa i-o propuneti.

4. A face/ a nu face in vanzarea! 
Comercializarea prin telefon a produselor sau a serviciilor cu valoare adaugata scazuta, necesita sa fie foarte profesionist facuta. 

Reguli in abordarea conversatiei:

- Nu monopoliza discutia din primele minute ale convorbirii. Folositi formulele de prezentare: 'Buna ziua, sunt X de la compania Y, v-am sunat in legatura cu...,' trimite-ti mingea in terenul clientului/prospectului, lansandu-i invitatia de a se exprima.

- Intrebati-l! Este o modalitate de a-l implica si in acelasi timp, o modalitate prin care va dati seama daca el asculta activ. Ca intotdeauna, cu cat descoperirea (informatiile primite de la interlocutor) este mai bogata, cu atat puteti gasi argumentele puternice si convingatoare.

- Validati! Parafrazati cuvintele/ propunerile interlocutorului in momentele cheie convorbirii pentru a va asigura ca in acest timp vizualizeaza si intelege utilitatea si utilizarea a ceea ce dvs ii prezentati. Puteti sa reveniti cu o propozitie ca aceasta: 'Daca am inteles bine, evolutia afacerii dvs va indeamna sa va orientati catre o gama de produse/servicii cat mai completa si mai cuprinzatoare, cum este cea propusa de compania Y? '

Retineti ca pentru profesionistii din domeniul vanzarilor prin telefon, aceasta abordare se aplica la fel pentru toti potentialii clienti (client cunoscut sau prospect). Deoarece, de fiecare data, trebuie sa reluati legatura cu acestia, sa actualizati informatiile despre nevoile lor si conditiile pietei aflata in continua schimbare, si sa le reamintiti, de asemnea, punctele forte ale utilizarii produselor pe care dvs le prezentati.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate