Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Imbracamintea si cromatica importante in branding personal

Florin Popescu
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : Consultant in management
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Caracteristicile culorilor


Brandingul personal reprezinta in primul rand o strategie de comunicare, iar atunci cand vine vorba de business este important sa ne folosim de toate instrumentele pe care le avem la indemana. 

Astfel ne-am gandit sa va expunem cateva secrete despre cum putem sa ne folosim de culori atunci cand dorim sa comunicam un anumit aspect: o particularitate.
 
Culorile ne pot influenta comportamentul in viata de zi cu zi. Am selectat mai jos cateva caracteristici ale fiecarei culori in parte si cum ne pot ajuta ele in procesul de comunicare:

- Rosul a fost intotdeauna simbolul actiunii, pasiunii si fortei. Este prin excelenta culoarea liderilor, ajuta la vorbitul in public si focalizeaza atentia auditoriului; trebuie insa purtat economic, prea mult rosu creaza reactii emotionale.

- Galbenul simbolizeaza bucuria, optimismul, imaginatia. Faciliteaza contactul cu interlocutorul nostru, insa prea mult galben “verzuliu” incita la neincredere si nu o ofera o imagine linistitoare.

- Albastrul simbolizeaza cunoasterea si seriozitatea. Faciliteaza transmiterea stiintei si confera incredere anturajului tau, insa purtat in exces poate constitui o frana pentru creatie.

- Portocaliul simbolizeaza sociabilitatea, amabilitatea, curiozitatea, starea de bine. Stimuleaza creativitatea si ajuta la finalizarea unui proiect. Este de preferat a nu se purta culoarea aceasta unde se mizeaza pe o imagine serioasa sau eleganta.

- Verdele simbolizeaza calmul, solidaritatea si echitatea. Incita la reflexie si ajuta la gasirea calmului. Prea mult verde insa creaza incapatanare si dominare.

- Violetul semnifica supunere, spiritualitate, visul. Aceasta culoare in exces poate duce la melancolie ceea ce poate crea o bariera in comunicare.

- Rozul simbolizeaza sentimentele, blandetea si tandretea. Prea mult roz incita la la un elan protector din partea anturajul si este de preferat a fi evitat cand dorim sa fim luati in serios.

- Griul simbolizeaza ordine, analiza, rigoare si neutralitate. Ajuta la distantare si faciliteaza meditatia. Prea mult gri insa ne face transparenti si poate evoca neimplicare.

- Maro reprezinta umilinta, solidaritate, munca, si ajuta la mentinerea contactului cu realitatea. Prea mult maro evoca solitudine si inradacinare. Nu ajuta in luarea deciziilor rapide.

- Negrul simbolizeaza eleganta, justitia si autonomia. Prea mult negru duce la introversiune si poate fi frau pentru comunicare.

- Albul simbolizeaza puritatea, inocenta, sacrul, curatenia; prea mult alb duce cu gandul la renuntare si supunere.

Concluzia?

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Simona

Raspunde #1 | Simona | 24-04-2013

Concluzia este ca atata timp cat ne adaptam hainele in functie de locul/evenimentul/momentul unde le vom purta, daca alegem sa purtam cu moderatie una sau alta dintre aceste culori nu avem cum sa dam gres. De asemenea si atitudinea este importanta. Alegerea corecta a hainelor, a culorii lor si o atitudine corespunzatoare nu pot decat sa contribuie la crearea unei imagini pozitive a unei persoane in societate.


Laura

Raspunde #2 | Laura | 24-04-2013

Foarte interesant articolul! Se stie despre cromoterapie ca este considerata o metoda alternativa noninvaziva de tratament. Prin urmare de ce sa nu folosim proprietatile benefice ale culorilor si in imbracaminte?!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate