Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa-ti mentii aptitudinile lingvistice

Muntean Cecilia
Domeniu : Alte servicii de rezervare si asistenta turistica
Meserie : Agent turism
Localitate : Constanta / Constanta
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Trucuri de reimprospatare a memoriei

496969380317162.jpgO limba straina se invata cu greu, dar se uita relativ repede daca nu mai iei contact cu ea o perioada indelungata de timp. Competentele lingvistice multiple sunt, insa, un atuu de care din ce in ce mai multi angajatori tin cont in procesul de selectie. Iata ce poti face astfel incat sa iti mentii cunostintele lingvistice dintr-o limba straina.

1. Daca nu ai inca un loc de munca si ai timp liber, urmareste in mod constant posturile de televiziune sau posturile radio care emit in limba respectiva. In afara emisiunilor respective, cauta filme in care se vorbeste in acea limba, dar subtitrate la romana. Cu timpul poti incerca sa renunti la subtitrare astfel incat sa te pui in dificultatea de a intelege mesajul.

2. Seteaza-ti telefonul mobil sau computerul in limba respectiva, astfel incat sa iti insusesti cativa termeni uzuali. 

3. Nu este indeajuns sa fii familiarizat cu limba vorbita, ci trebuie sa iti mentii sau sa iti imbunatatesti si nivelul de scriere sau citire. Pentru asta poti incerca sa citesti pe internet editiile ziarelor si revistelor scrise in limba ce te intereseaza. Pentru ceva mai complex, incearca sa citesti o carte. Cauta carti adaptate nivelului tau de intelegere sau chiar cartile bilingve, cu traducere in romana.

4. Fa teste de evaluare in mod periodic. Verifica-ti gramatica, vocabularul sau pronuntia. Pe internet vei gasi o multime de teste adaptate nevoilor tale.

Ideal ar fi sa iti testezi aceste competente si inainte de a depune la un job, mai ales in cazul in care CV-ul nu a mai fost reevaluat de foarte mult timp. Este posibil ca nivelul avansat la care te aflai atunci cand ai finalizat studiile sa fi scazut la unul mediu si astfel sa cazi prost in ochii angajatorului.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate