Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa alegeti cel mai bun canal publicitar

Severincu Anca
Domeniu : Hoteluri si alte facilitati de cazare similare
Meserie : Specialist in relatii publice
Localitate : Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Mere dulci, acrisoare sau coapte intr-o tarta?


“Media is the message”…cuvintele lui Marshall McLuhan din teorie m-au obsedat intotdeauna!

In traducere- canalul media care poarta mesajul il transmite, il modifica, ii da propriile arome, picanterii si propria personalitate mesajului (daca pornim de la inceput intelesi ca are una!), ajungand sa il modifice si sa ii schimbe aroma, gustul sau chiar culoarea! 
In cele din urma el seamana deja cu fructul interzis!!! Si nu mai place tuturor, doar persoanele peste o anumita varsta, cu anumite preocupari il agreeaza!!! 

El poate fi– daca e sa mergem pe comparatia cu un mar- atat dulce, cat si acrisor, atat verde, cat si rosu, galben, Ionatan sau Bot de Iepure, crud sau copt, intr-o tarta frumos mirositoare sau cu aromele si gustul unui tort de mere! I se modifica proprietatile gratie suportului pe care este plasat!

Si asa ajungem la conceptul de public-tinta! Aveti acel target, acea tinta in minte pentru a trage cu arcul si a tinti cat mai aproape de centru? Pentru ca de aici pana la alegerea canalului prin care va faceti cunoscut mesajul si deveniti cunoscuti nu e decat un pas! Un pas mic pentru voi, un pas mare pentru companie!

Vrem rezultate imediate de la tot ceea ce inseamna investitie, mai ales pentru ca investitia se traduce in bani, timp si alte resurse. In marketing rezultatele nu vin “acum” tocmai din cauza absentei dintre vanzator si cumparator, a distantei pana la locul comercial de achizitie.
Pentru a vinde (si nu este acesta oare scopul cel mare?) trebuie nu numai sa te faci cunoscut, sa lucrezi permanent pentru a pastra acea notorietate, ci mai mult, sa stii sa faci “the best choice” pentru afacerea ta din punct de vedere a canalului publicitar pe care te hotarasti sa te expui, prin care alegi sa iti faci cunoscuta oferta.

Si iata cum veti fi nevoiti sa alegeti intre:

- televiziune (daca vreti sa valorificati imaginea);

- radio (care va ofera o segmentare clara in ceea ce priveste zona geografica si varsta, punand accent pe cuvant);

- presa scrisa (alegeti intre formate cotidiene, nationale, regionale sau reviste, ofera solutii bogate de segmentare a publicului);

- filmul/spotul publicitar ( consolideaza imaginea si permite o localizare a difuzarii);

- afise (valorifica marca si produsul, promoveaza distributia locala);

- evenimente (contribuie la notorietate- prin saloane, targuri, expozitii, sponsorizari, patronate).

New media- ofera o comunicare in masa, prezentand solutii mai orientate si mai interactive, foarte interesante pentru firmele mici.

- Internet: video, bannere, forumuri, bloguri;

- Telefonie mobila: campanie de SMS, publicitate in aplicatiile mobile, aplicatii dedicate pietei, flash cod-uri.

Fie ca optati pentru suporturi traditionale sau pentru cele nou-aparute, a fi vazut in mod regulat este esential pentru a va mentine un bun nivel de atentie al brandului si al produselor dvs. Daca obiectivul este un criteriu important in alegerea canalului publicitar, bugetul  este al doilea determinant in  alegerea cailor de transmitere a informatiilor. Sa presupunem ca reprezentati o companie mica cu un buget limitat. O reclama in presa va poate costa considerabil (mai ales daca nu e un barter la mijloc!).  Astfel utilizarea imaginii poate fi mai putin relevanta in comparatie cu un buget distribuit pentru emailuri, care propune o legatura directa in vederea cumpararii. Pentru ca, atunci  cand se lanseaza un produs, trebuie sa se aiba in vedere prioritatea de a se gasi imediat clienti pentru a-l vinde.

Daca doriti sa lucrati pe calea publicitatii, indentificati de la inceput cui vreti sa va adresati (public tinta) si cu ce mesaj, ca sa alegeti cel mai bun suport publicitar adaptat obiectivului dvs. De asemenea, trebuie sa intelegeti si sa cunoasteti cititorii unui ziar sau ascultatorii unui post de radio si sa va pregatiti mesajul suficient de puternic pentru a le capta atentia si a le ramane in memorie. In mod similar, pentru realizarea unui spot publicitar, trebuie sa analizati comportamentul celor care-l privesc si al celor care-l vor difuza pentru a va atinge obiectivul de 'a fi viral'… Mesajul trebuie sa starneasca interesul, sa surprinda, sa emotioneze, sa creeze asteptari, 'sa momeasca' viitorul client/ cumparator pana intr-acolo incat sa il cucereasca, sa il faca sa se deplaseze pentru a vedea produsul cu ochii lui (sau a testa serviciul),  cu dorinta de a-l achizitiona!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Paul

Raspunde #1 | Paul | 29-02-2012

Bun articol, multumim Doamna Severincu! Radioul reprezinta cel mai important mijloc pentru transmiterea mesajelor catre unele segmente inguste de public, in special catre consumatorii potentiali care nu utilizeaza prea frecvent alte mass-media.

Lorentiu P.

Raspunde #1-1 | Lorentiu P. | 29-02-2012

Asa este...radioul poate stabili o relatie personala cu ascultatorii si prin intrarea neproblematica in direct; de aici, incredere mai mare in radio si, implicit, in publicitatea difuzata pe acest canal si in produsele carora li se face publicitate.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate