Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce este purtatorul de cuvant

Ciuca Cosmina
Domeniu : Activitati de interpretare artistica (spectacole)
Meserie : Figurant
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ofiter de presa sau Purtator de cuvant


Profesia
Pentru interesul jurnalistilor, ofiterul de presa aplica o reteta infailibila: transforma comunicarile in informatie! El ofera jurnalistilor informatiile de care au nevoie si participa la definirea strategiei de comunicare a  unei companii sau a unui produs. Ofiterul de presa este in contact direct cu mass-media, fie ca este vorba de televiziune, presa sau radio. 
Obiectivul sau este sa se asigure ca jurnalistii vorbesc despre compania si produsul pe care le reprezinta. Pentru a realiza acest lucru el scrie si difuzeaza informatii catre mas-media si, de asemenea, ajuta la definirea politicii de comunicare si de imagine a companiei.

Activitate
Purtatorul de cuvant/ofiterul de presa functioneaza ca angajat al unei companii sau al unor birouri specializate pe serviciile de presa. El informeaza jurnalistii despre cele mai importante evenimente ale intreprinderii sau despre lansarea unui produs. Din bugetul alocat pentru campania de publicitate, el stabileste un dispozitiv de comunicare: comunicate de presa, evenimente promotionale, conferinte de presa, interviuri, inaugurari. 

Instrumentele lui 
Telefonul si calculatorul, esentiale pentru a reactualiza fisierele de contacte si a le trimite jurnalistilor. Dupa ce a fost lansata campania, ofiterul de presa monitorizeaza rezultatele revistelor pentru  a realiza o revista a presei elaborata si completa pentru produsul sau.

Avantaje
Ofiterul de presa apartine unei lumi in criza: aceea a comunicarii si a mass-media. El cunoaste si recunoaste multa lume.

Dezavantaje
Jurnalistii, mereu in graba, cer si primesc informatii in ultimul minut. Orarul de munca este foarte variabil si trebuie sa arate o disponibilitate foarte mare.

Calitati esentiale

Convingator
Purtatorul de cuvant trebuie sa fie capabil sa argumenteze fiecare informatie pe care o transmite presei. Acest lucru cere rabdare si elocventa.

Organizat
Conferinte de presa, lansari de produse, conferinte de presa, apeluri telefonice de urgenta.. Programul sau este incarcat. El trebuie sa stie sa-si stabilesca prioritatile..

Capacitate de siteza
Comunicatele de presa sau kiturile de presa trebuie sa fie clare si placute.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Horia

Raspunde #1 | Horia | 13-11-2012

Purtatorul de cuvant are un rol important intr-o companie...el/ea reprezinta in fapt imaginea acelei companii in fata presei, transmite un mesaj despre ceea ce semnifica aceea firma pe langa informatiile pe care vrea sa le comunice. Presa care transporta mesajul primit catre consumator iar consumatorii sunt cei care aduc profit companiei.


Cristina_Adam

Raspunde #2 | Cristina_Adam | 13-11-2012

Un purtator de cuvant poate reprezenta si o institutie (Presedintia, Guvernul), un club sportiv, o companie...unul din principalele scopuri este acela de a transmite o informatiile corecte in timp real si mai repede decat orice speculatii ale presei care pot defaima compania sau institutia pentru care lucreaza.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate