Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cat, cand si cum comunicam eficient

Boerescu Lena
Domeniu : Activitati dupa recoltare
Meserie : Director economic
Localitate : Iasi / Iasi
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Calitatea si eficienta comunicarii ajuta la construirea unor relatii de incredere

 

Comunicarea este un atribut al speciei umane, este procesul de transmitere a informatiilor, ideilor, opiniilor, parerilor, fie de la un individ la altul, fie de la un grup la altul. Adesea, comunicarea este perceputa ca fiind procesul de transmitere a unui mesaj ce cuprinde acele informatii, idei, opinii, pareri, sentimente, de la un emitator, catre un beneficiar, un receptor (individ sau grup) prin intermediul unui cod verbal sau nonverbal, utilizandu-se un anumit canal de comunicare (orala sau scrisa).

 

Asadar, teoria este extrem de simpla, si anume, faptul ca procesul de comunicare presupune cel putin trei elemente (un emitator, un receptor si un canal de comunicare). Emitatorul emite, iar receptorul decodeaza mesajul. In cazul utilizarii mijloacelor moderne de comunicare, atunci exista foarte multe elemente ce pot modifica mesajul initial, validitatea mesajului si buna receptare a sa.


 


Cand comunicam?

 

Actul de comunicare se realizeaza in prezenta unor factori sau elemente (psihologice, culturale, etc.), prin care se stabileste interactiunea dintre participanti. De cele mai multe ori, relatia de comunicare este influentata de identitatea sociala a participantilor, de locul si de momentul comunicarii.

 

Cum comunicam?

 

Comunicarea este o componenta deosebit de importanta proprie existentei umane, prin intermediul careia individul comunica in diferite moduri (comunicare verbala, paraverbala, nonverbala, scrisa, orala, etc.). Spre exemplu, in cazul unei discutii fata in fata aproximativ 90% dintre informatii sunt oferite prin contact vizual, 7% prin auz si 3% prin alte simturi.

 

Intr-o comunicare eficienta cei mai hotaratori factorii sunt:
1. Prima impresie pe care ne-o formam despre partenerul de dialog.
2. Urmeaza aspectul fizic ce exprima seriozitate, responsabilitate sau alte calitati pe care dorim sa le oferim publicului nostru.
3. Gesturile exprima limbajul trupului (de exemplu: modul in care folosim palmele, cum ne inclinam capul, cum ne pozitionam picioarele, nivelul la care ne ridicam privirea spun foarte multe despre cat de implicati suntem in discutie).
4. Mimica are particularitati diferite, de la barbati la femei si este extrem de importanta intr-o discutie, pentru ca influenteaza acest proces in mod direct.


Comunicarea utilizeaza semne si coduri ce sunt concepute, astfel incat sa fie accesibile si celorlalti. In acest caz comunicarea reprezinta transmiterea de mesaje, schimbarea de sensuri, precum si filtrarea sau crearea altor sensuri.

 

In concluzie, iata un sfat util!

 

Intr-un cuvant, ce ne-am face fara comunicare? Consider ca si asa este destul haos, iar fara o comunicare eficienta, cum ar mai decurge oare lucrurile? Important este sa pastram codul bunelor maniere folosite in comunicare. Desi, formele comunicarii sunt diverse trebuie tinut cont nu doar de ceea ce spunem pe gura intr-o discutie, ci si de pozitia corpului, tinuta, mimica, gesturi si o infinitate de alte nuante, care pot modifica sau completa sensul cuvintelor utilizate.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate