Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Care este rolul televiziunii in societatea noastra

Petrescu Anca
Domeniu : Servicii de reprezentare media
Meserie : Psiholog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Efecte pozitive si efecte negative asupra vietii omului

 

721496644579743.jpgTeleviziunea joaca un rol important in educatia atat a copiilor cat si a adultilor. De exemplu, televiziunea, folosita corect, poate ajuta capacitatii de a invata a celor bolnavi sau cu dizabilitati, atat fizice cat si psihice. 

Unul dintre intermediari poate fi reprezentat de emisiunile scolare, care determina unele persoane sa gandeasca faptul ca televiziunea este capabila chiar si sa inlocuiasca scoala.

 

Un mijloc de informare

Intr-adevar, televiziunea ofera o formare in domeniile cele mai variate. Aceasta ofera numeroase spectacole, precum piese de teatru, concerte, meciuri de fotbal, etc.. 

Televiziunea ofera, in egala masura, oportunitatea de a cunoaste alte culturi prin intermediul descoperirii altor regiuni ale lumii sau a altor popoare. Televiziunea poate, deci, sa fie privita precum o bogatie intelectuala.

 

O comunicare in masa

Cu toate acestea, ea prezinta si aspecte nefaste. De fapt, comunicarea in masa oferita de micul ecran are uneori efectul dezastruos de a impiedica comunicarea directa cu ceilalti. Studiile au demonstrat ca privitul la televizor timp de mai multe ore ii oboseste pe copii si le reduce capacitatile imaginative. 
Televiziunea poate sa fie cea mai nefasta sau cea mai buna, in functie de modul in care o folosim. 
Micul ecran este un factor de apropiere intre popoare. Acesta deschide o fereastra asupra lumii care ne poate duce din America la Polul Nord, sau din Africa in Oceania, si asta fara a ne misca de pe canapea. De asemenea, trebuie sa stim ca, fara televiziune, numeroase peisaje ar ramane inaccesibile si numerosi oameni - necunoscuti.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Liliana

Raspunde #1 | Liliana | 04-02-2014

Rolul Tv-ului este de a ne prosti!!! Numai specimene, numai papusi Barbie, numai inculti care isi dau cu pareara, numai prostii tot timpul. Nu mai exista o emisiune de Doamne ajuta! Eu sunt total contriata si in curand voi face ceva sa nu mai platesc bani la cablu ca sa nu am la ce sa ma uit.


Ionut

Raspunde #2 | Ionut | 04-02-2014

Toti sunt saturati de ce vad la tv dar nu stiu cum se face ca au o audienta record...ca altfel nu ar mai face asemenea emisiuni imbecile.

Maria

Raspunde #2-1 | Maria | 04-02-2014

Mai sunt si posturi la care te poti uita si de la care ai ce invata! Nu te obliga nimeni sa te uiti la emisiuni de slaba calitate. Eu sunt fan posturi ca Discovery , History...si al programelor de filme. Vorba lui Ionut, daca nu ar avea public doritor de barfe nu ar exista emisiunile alea! Dar exista si vor exista mult timp cred.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate