Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Reusita unei prospectii telefonice

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Optimizeaza-ti sansele


vanzare_telefonProspectia telefonica are foarte mult succes in zilele noastre. Nu necesita deplasare si este mult mai practica decat prospectia la domiciliu, ce-i drept. Dar prospectia telefonica are si ea defectele ei: telefonul este inainte de toate orb, anonim, imprecis, ceea ce-i da interlocutorului mai multe posibilitati de a spune nu.

1. Incepeti prin a da o imagine vocii dumneavoastra deoarece telefonul este orb, iar vocea este singurul instrument de lucru care va va reflecta personalitatea. O voce monocorda, trista si greu de auzit va duce inexorabil la esec. Astfel, exersati-va vocea cat mai des deoarece ea este prima dumneavoastra arma pentru a trece de toate barierele. Faceti in asa fel incat sa fie calda, clara si dinamica. 

2. Personalizati apelul. Odata ce gheata a fost sparta, evitati sa spuneti lucruri inutile, treceti in mod delicat direct la scopul convorbirii. Oricat v-ar fi vocea de placuta, nu uitati ca v-ati deranjat interlocutorul care are cu siguranta ceva mai bun de facut. Apelul va trebui prin urmare sa fie simplu si rapid, toate dosarele necesare trebuind sa fie pregatite inainte de a efectua apelul. 

3. Atingeti-va scopul. Scopul este intotdeauna acela de a obtine o intalnire. Pregatiti tot ceea ce aveti nevoie pentru a atinge acest obiectiv. Mentionati prin urmare la inceput datele dumneavoastra: numele dumneavoastra si cel al societatii. Apoi mentionati motivul apelului si pregatiti-va de obiectiile impotriva ofertei dumneavoastra, apoi la final propuneti o intalnire. 

4. Dirijati conversatia. Bineinteles, nu puteti ghici toate reactiile potentialului client, de aceea trebuie sa va pregatiti pentru a face fata unor posibile obiectii. Mentineti pe primul plan motivatia apelului ascultandu-va clientul si raspunzand in mod corect si precis la intrebarile sale.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

LEON

Raspunde #1 | LEON | 13-07-2009

Eu le-o cam retez din start, nu prea ma intrereseaza care e opinia lor si de ce m-au sunat, convorbirea dureaza maxim 20-30 secunde.

Mallecourt Lionel

Raspunde #1-1 | Mallecourt Lionel | 13-07-2009

In general, cand sun pe cineva nu este pt a-l deranja dar pentru a-i propune ceva interesant. Deci din prima, eu il intreb daca nu-l deranjez si daca are un pic de timp (2-3 minute) sa-mi acorde. Daca imi spune ca-l deranjez sau ca nu are timp, ii propun sa-l sun la un alt moment din zi cand o sa fie disponibil el.


neubrandt willy

Raspunde #1-2 | neubrandt willy | 09-07-2012

Desigur, apelantii nu au cum sa stie initial ca pe dvs. nu va intereseaza nimic, asta este scopul prospectiei. De regula poti sa refuzi continuarea convorbirii in momentul in care ai concluzionat ca produsul/serviciul ofertat nu te intereseaza, dar exista si o categorie "aparte" care nici nu apuca sa afle daca le oferi prezervative, reflectorizante sau convorbiri cu lumea ailalta cu taxare inversa. :)Andra

Raspunde #2 | Andra | 13-07-2009

Sunt persoane care nu raspund niciodata la numere necunoscute :D Pe ele cum le abordam?? Le trimitem sms sau renuntam? :p

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 13-07-2009

Pentru cei care nu raspund, e bine sa incerci de mai mult ori la ore diferite...ca poate ca la un moment dat sunt intr-o dispozitie mai buna pt a raspunde. Degeaba trimiti un sms, ca nu o sa poti convinge persoana sa raspunda cu un sms daca el nu te stie.Administrator

Raspunde #3 | Administrator | 13-07-2009

si totusi, acum exista si mobile marketing prin sms (desi este vorba de altceva), care in opinia mea e mai deranjant decat sa ma sune cineva, sa ma intrebe daca pot vorbi si sa imi adreseze un mesaj personal.

Mallecourt Lionel

Raspunde #3-1 | Mallecourt Lionel | 13-07-2009

De acord cu tine...mi se pare deja un mod de promovare fortat.Patricia

Raspunde #4 | Patricia | 17-07-2009

Eu muncesc la un call center...voce calda pot sa am dar clientii ma suna cu diferite probleme, trebuie sa conving sa nu anuleze o comanda....daca clientul este hotarat sa renunte sau sa te refuze nici cea mai draguta fata nu te convinge contrariul.

Mallecourt Lionel

Raspunde #4-1 | Mallecourt Lionel | 20-07-2009

Pai in cazul asta sunt doua posibilitati...Anularea comenzii de catre Clientul tau e motivata sau nemotivata. Si ca sa stii si tu si Clientul asta, trebuie sa stati de vorba si sa incercati sa descoperiti impreuna daca e bine sa anuleza sau nu comanda. Daca descoperiti impreuna mai multe argumente pozitive, nu o sa anulezi comanda, daca decoperiti mai multe argumente negative, o sa anulezi. :)Andra

Raspunde #5 | Andra | 04-08-2009

Se pot stabili scenarii pentru abordarile telefonice. Primul este scenariul telefonului de abordare, al doilea este scenariul abordarii telefonice bazat pe existenta unor referinte (pe care il adopt de cele mai multe ori), al treilea este scenariul abordarii telefonoce in care faci referire la o terta parte, si ar mai fi scenariul pentru telefoanele de urmarire (si nu ma refer aici la telefonul de urmarire a sotului... :) ) . Acesta din urma ar suna cam asa " Buna dimineata __________________, sunt _________________________________ de la _______________________. In urma cu cateva saptamani v-am contactat si m-ati rugat sa va telefonez din nou astazi pentru a stabili o intalnire. __________ vi se pare potrivit? " este un scenariu scurt, foarte concis, la obiectiv. Sunt convinsa ca din 10 telefoane date conform acestei metode, cel putin doua vor avea un raspuns pozitiv.... din 40 de abordari, 8 intalniri, 2 vanzari finalizate ... nu?! :D


Matei Andreea

Raspunde #6 | Matei Andreea | 06-08-2011

Lucrul cu clientii la telefon cere mai mult decat discutii directe de afaceri. Trebuie sa lucram cu persoanele luand in considerare si sentimentele lor. La fel cum se pare ca ni se schimba personalitatea atunci cand suntem la volan, la fel se schimba si cand vorbim la telefon.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate